Καλό κατευόδιο στον μαέστρο

Ο Μέγας μαέστρος, Συμεών Κόγκαν, έφυγε από την ζωή, στην αδελφοποιημένη με το Βόλο πόλη του Ροστώβ της Ρωσίας, σε ηλικία 86 ετών.
Ο Συμεών Κόγκαν, πέραν από μια μεγάλη προσωπικότητα της μουσικής, με παγκόσμια ακτινοβολία, ήταν άνθρωπος που από την ψυχή του έβγαινε η αγάπη. Μαέστρος της Συμφωνικής Βόλου και της Συμφωνικής Νέων, πέρασαν από το πόντιουμ του πολλοί μαθητές και μαθήτριες που ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλοπάτια της μουσικής καταξίωσης, αλλά και πολλοί Βολιώτες και Βολιώτισσες έγιναν θαυμαστές του.
Ένας από αυτούς και εγώ, που στα αυτιά μου, μέσα στο Δημοτικό Θέατρο, άκουσα, για πρώτη φορά, κλασική μουσική και άνοιξα τους ορίζοντες μου. Χθες, που η καλή φίλη, Βούλα Τουλούδη, με πήρε στο τηλέφωνο για να μου αναγγείλει το πένθιμο μαντάτο, ένιωσα όπως τότε, να πλημμυρίζει η ψυχή μου με την μουσική πανδαισία της Συμφωνικής Ορχήστρας μας και τον Συμεών Κόγκαν να με κάνει υπερήφανο που η πόλη μου είχε έναν μουσικό σύνολο που την ανέβαζε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ευχαριστώ Μέγα Συμεών Κόγκαν για τους ήχους σου και την χαρά που μου έδωσες και απλόχερα χάρισες σ’ όλους τους Βολιώτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.