«Όλοι μας αγωνιούμε για το αυτονόητο»

«Ο τουρισμός και τα τουριστικά γραφεία έχουν πληγεί ολοκληρωτικά, κάθετα και οριζόντια. Να μην έχετε καμμία αμφιβολία σε αυτό. Οι ακυρώσεις στα Ελληνικά γκρουπ είναι καθολικές, από την Κ. Δευτέρα και μετά. Μαθητικά, συνέδρια, περιπατητές, γκρουπ αναψυχής, κρουαζιέρα, εκθέσεις…όλα σε ένα απότομο ΣΤΟΠ. Το Πάσχα ; Προφανώς και δεν θα υπάρξει από πλευράς εισοδήματος και δουλειάς.

Τα καλοκαιρινά μας προγράμματα και γκρουπ βρίσκονται στον αέρα με ακυρώσεις σε αυτά του Μαΐου και Ιουνίου. Το υπόλοιπο του καλοκαιριού; Ερωτηματικό μεγάλο. Αεροπορικές εταιρίες καθηλώνουν αεροπλάνα, εταιρίες κρουαζιέρας δένουν πλοία, τουριστικά λεωφορεία παρκάρουν, κολοσσοί tour operators σταματούν την δραστηριότητα τους. Πως και πότε θα ξεκινήσουν πάλι είναι θολό και αβέβαιο. Κι όταν θα φτάσει η ώρα να ξεκινήσουμε πάλι τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Οι πελάτες μας (λέμε τώρα) δεν θα είναι οι ίδιοι.

Εμείς οι ίδιοι δεν θα είμαστε οι ίδιοι. Το προσωπικό μας αγωνιά. Σε αυτήν την συγκυρία οι άνθρωποι του τουρισμού δεν είναι εργοδότες και υπάλληλοι. Είναι όλοι μαζί μία οικογένεια και αγωνιούν για το αυτονόητο…το ψωμί στο τραπέζι τους…Όμως πρέπει να βρισκόμαστε εκεί…στην επανεκκίνηση. Γιατί μόνο έτσι η οικονομία μας θα πάρει πάλι μπρος. Γιατί ο τουρισμός είναι έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας. Και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί…και να είμαστε υγιείς…και να καταλάβουμε ότι σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία δεν χωρεί η αδιαφορία. Δεν χωρεί η λογική ότι «δεν θα συμβεί σε εμένα». Γιατί πολύ φοβάμαι αν δεν σταματήσουμε την αλυσίδα θα συμβεί…με μαθηματική ακρίβεια. Και δεν το λέω εγώ…το λένε οι ειδικοί που τόσες ημέρες μας λένε να κάτσουμε σπίτι μας.

Αυτό που αποτελεί το ασφαλέστερο σημείο αναφοράς της ζωής μας. Κι όταν όλα τελειώσουν και βγούμε νικητές…μην φοβάστε…εμείς οι τουριστικοί πράκτορες θα είμαστε εκεί να σας προσφέρουμε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας» έλεγε το μέλος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου, κ. Θέκλα Καμμένου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.