«Το…γινάτι βγάζει μάτι»

«Κληθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, να πάρουμε θέση για τον αποχαρακτηρισμό ή μη, του οικοπέδου που βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως και είχε δεσμευτεί για να αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου επρόκειτο να γίνουν έργα πνοής για τον Βόλο μας, όπως Συνεδριακό Κέντρο διεθνών προδιαγραφών, Βιβλιοθήκη και άλλες πολύ σημαντικές υποδομές.

Τον προηγούμενο Ιούνιο, ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στο Δ.Σ, πως δεν επρόκειτο να γίνει αποχαρακτηρισμός, γιατί ο Βόλος θα έχανε σε αντίθετη περίπτωση, αυτά τα πολύ σημαντικά έργα. Και ξαφνικά μέσα σε ελάχιστους μήνες, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η Δημοτική Αρχή, απουσία εκπροσώπων του Πανεπιστημίου, αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει το οικόπεδο, επικαλούμενη το γεγονός πως το Πανεπιστήμιο χρωστάει σε ιδιώτη που δεν μπορεί να περιμένει άλλο, χωρίς όμως η εισήγηση που εισήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι υπογεγραμμένη από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου.

Η επιλογή να δώσει άμεσα το Πανεπιστήμιο τα χρήματα στον ιδιώτη και ν’ αποφευχθεί ο αποχαρακτηρισμός, φυσικά ήταν και παραμένει η πλέον συμφέρουσα λύση για τον τόπο μας. Η παράταξή μας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», όπως και σύσσωμη η αντιπολίτευση, προσπαθήσαμε με επιχειρήματα, μάταια να αλλάξουμε την απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας απόφαση. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει… Όλοι είμαστε περαστικοί από τη ζωή, περαστικοί από τις αιρετές θέσεις ευθύνης ή αντιπολίτευσης. Τα πρόσωπα αλλάζουν, έρχονται και παρέρχονται.

Το Πανεπιστήμιο όμως ήρθε και θα μείνει στον Βόλο μας, αποτελώντας τον μεγαλύτερο σταθερό οικονομικό αιμοδότη της, τον κορυφαίο πρεσβευτή του Βόλου στο Παγκόσμιο επιστημονικό γίγνεσθαι και όχι μόνο. Κι επειδή το …γινάτι βγάζει μάτι, αρνηθήκαμε, ως αντιπολίτευση, να βάλουμε τα χεράκια μας και να βγάλουμε μόνοι μας τα ματάκια μας… Και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι’ αυτό» επισημαίνει η δημοτική σύμβουλος Βόλου, κ. Ελένη Παπαθανασίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.