Ξεκάθαρος

Εντάσεις σημειώθηκαν κατά τη τελευταία συνεδρίαση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας. Μετά τη συζήτηση περί των οργανωτικών που διήρκησε περίπου μισή ώρα, όπως έμαθα ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή την πρόταση του μέλους Λεωνίδα Αναστασίου ο οποίος έθιξε το ζήτημα για το τι θα κάνει το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεδομένου ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023, είναι λογικό ο χρόνος να πιέζει για να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες εγκαίρως ώστε όποιος υποψήφιος επιλεγεί να έχει τον χρόνο να κάνει έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα και να διαμορφώσει μια εναλλακτική πρόταση.

Ξεκάθαρος
Από την πλευρά του πάντως ο γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Πολίτης ήταν ξεκάθαρος, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να περιμένουν αρχικά να σταλούν κατευθύνσεις από τα κεντρικά ως προς την επιλογή της αυτόνομης καθόδου ή της επιδίωξης συμμαχιών, για να τεθεί σε σωστή βάση η διαδικασία που θα ακολουθεί. Δεν γνωρίζω πόσο άμεσα θα γίνει αυτό, αλλά το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο κόμμα που θα ανοίξει τον διάλογο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε συνέλευση που θα γίνει σε περίπου ένα μήνα. Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση, αν υπάρχει, ήταν το μήνυμα του γραμματέα.

Εξωστρέφεια
Στο μεταξύ, το κόμμα τοπικά έθεσε υψηλούς στόχους για να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση κάθε μήνα έως το τέλος του έτους, σε κάθε Δήμο της Μαγνησίας. Η αρχή θα γίνει με τη Νέα Ιωνία, περίπου στα μέσα Οκτώβρη, και η θεματική της θα είναι η Μικρασιατική Καταστροφή με πολιτική χροιά όμως που θα αγγίζει θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων στη σύγχρονη Τουρκία, η εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης και το εμπάργκο όπλων στη γείτονα. Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία κανένα κόμμα ή φορέας μέχρι στιγμής δεν έχει θίξει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.