«1η ΤΑΞΑΣ»: Η μεταστάθμευση απαιτεί απόφαση Δένδια και ακόμα δεν έχει ληφθεί

Μη βιώσιμες οι λύσεις που προτάθηκαν για τη Θεσσαλία

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφορικά με το θέμα της οριστικής μεταστάθμευσης της 1ης ΤΑΞΑΣ από το «βυθισμένο Στεφανοβίκειο» σε άλλα στρατόπεδα της χώρας.
Από τη μια υπάρχουν πολιτικές πιέσεις που ασκούνται με αίτημα να μην απομακρυνθούν τα 800 περίπου στελέχη από τη Θεσσαλία και από την άλλη, υπάρχει η θέση των Ενόπλων Δυνάμεων που θεωρεί το Στεφανοβίκειο μη ασφαλές για χρήση.
Πάντως η βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, που ήταν η «φωλιά» της 1ης Ταξιαρχίας (ΤΑΞΑΣ), πλέον θεωρείται οριστικά χαμένη και ήδη υπάρχει σχέδιο για περιοχή που προκρίνεται ως η επικρατέστερη για την μετεγκατάσταση μέρους των ελικοπτέρων.
Οι λύσεις που έχουν προταθεί για επαναχρησιμοποίηση του αεροδρομίου είναι μη βιώσιμες, έλεγαν στο armyvoice.gr στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας πως έχουν εξεταστεί όλα τα σενάρια και έχουν απορριφθεί. «Για τη Θεσσαλία οι προταθείσες λύσεις είναι μη βιώσιμες», επέμεναν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι ο χρόνος πιέζει και η απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι πολιτική.
Από την άλλη, ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας με επιστολή του έχει παρέμβει υπέρ της παραμονής του αεροδρομίου του Στεφανοβικείου και επιχειρώντας να αποτρέψει την μεταστάθμευση σε άλλη περιοχή.
Αλλά και οι βουλευτές Μαγνησίας πιέζουν για να μην απομακρυνθούν από την περιφέρεια 800 στελέχη και οι οικογένειές τους. Η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων για σπάσιμο στα τρία της βάσης του Στεφανοβικείου, που πλημμύρησε θεωρείται πλέον οριστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το τεχνικό κομμάτι μεταστεγάζεται οριστικά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ θα μοιραστούν τα ελικόπτερα στα Μέγαρα και στη νέα βάση που προκρίνεται να γίνει στην Χρυσούπολη Καβάλας. Μάλιστα εκεί σχεδιάζεται να γίνει και η φωλιά των drones Patroler, που προμηθεύεται ο Στρατός από την Γαλλία. Η οριστική απόφαση πάντως μάλλον θα ληφθεί με γνώμονα τα πολιτικά κριτήρια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.