Αχ.Μπέος: Παραμένω Ολυμπιακός Βόλου, αλλά θα στηρίξω τη νέα ομάδα

Ομάδα επιχειρηματιών θα επενδύσει 2-3 εκ. ευρώ αν αγαπηθεί από τον κόσμο

Μόνο λίγο σοφότερους μας έκανε, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον εκπομπάρχη και δημοτικό σύμβουλο Βόλου Απόστολο Γαλάτη ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αναφορικά με τη νέα ομάδα ποδοσφαίρου που θέλουν να δημιουργήσουν κάποιοι επιχειρηματίες, εξ ονόματος των οποίων μίλησε στον Astra. Έδωσε τουλάχιστον μια προοπτική όμως ότι στις 20 Μαΐου περίπου θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Όπως δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος, πριν από 5 μήνες περίπου τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του (στο δημαρχείο Βόλου προφανώς) 3 επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων δεν αποκάλυψε, οι οποίοι του εξέθεσαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στο Βόλο η οποία θα βασιστεί σε νέους φιλάθλους και στην οποία, αν αγαπηθεί από τον κόσμο, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν 2-3 εκ. ευρώ προκειμένου να την κάνουν να πρωταγωνιστήσει στις επαγγελματικές κατηγορίες. «Στόχος μας είναι να ενώσουμε τον Βόλο ποδοσφαιρικά» φέρεται να είπαν στη συνάντησή τους με τον Αχ.Μπέο.

Όπως έκανε γνωστό ο σε αργία δήμαρχος, οι επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα, με ήδη εξασφαλισμένο μπάτζετ για την πρώτη χρονιά, αλλά δεν θα αποκαλυφθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2017, οπότε και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Επισήμανε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο της νέας ομάδας δεν θα απαρτίζεται από Βολιώτες.

Συμφωνούν οι Βολιώτες με τη νέα ομάδα

Για να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και το αν η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί μια νέα ομάδα, οι επιχειρηματίες φέρονται να διενήργησαν δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας, σύμφωνα με τον Αχ.Μπέος είναι διαφωτιστικά. Ενώ το 2006, όταν ο Μπέος επιχείρησε τη συγχώνευση Ολυμπιακού – Νίκης το ποσοστό υπέρ της συγχώνευσης ήταν 71% τώρα ανέρχεται στο 81% ενώ το 8% των ερωτηθέντων διαφωνεί και το 11% αποκρίθηκε δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Δεν θα επηρεαστούν Ολυμπιακός και Νίκη

Όπως είπε ο Αχ.Μπέος αυτό δεν θα επηρεάσει σε τίποτα τον Ολυμπιακό και τη Νίκη Βόλου, ομάδες οι οποίες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, αν και όπως είπε το επίπεδο έχει πέσει χαμηλά όπως και το μπάσκετ, κατηγορώντας τους Θανάση Τζήμα, Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Ευρυπίδη Τσιμπανάκο γι’ αυτό. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά το γεγονός ότι, όπως δήλωσε ο Αχ.Μπέος, παραμένει φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου, θα βοηθήσει τη νέα ομάδα με όποιο τρόπο μπορεί. Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν θα διεκδικήσει η νέα ομάδα το ΕΑΚ ή το Πανθεσσαλικό ως έδρα.

Βολές κατά παραγόντων

Το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε βέβαια ο Αχ.Μπέος μίλησε επικριτικά για τους παράγοντες των δύο βολιώτικων ομάδων. Για τον Θανάση Τζήμα, ανέφερε ότι «είναι για γέλια» και ότι «γνωρίζοντας ότι είναι μπουζουξής, σκέφτεται να του κάνει ένα συμβόλαιο για τη Γιορτή Κρασιού το καλοκαίρι». Δηλητηριώδη ήταν τα βέλη του σε αργία Δημάρχου, ο οποίος κατά δήλωσή του έχει πάψει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο διότι έχει «ξενερώσει» και για τους παράγοντες που «έτρεξαν» φέτος τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη και τον Ευρυπίδη Τσιμπανάκο χαρακτηρίζοντάς τους «περαστικούς» ενώ για τον Ολυμπιακό είπε ότι έγινε ομάδα «της γειτονιάς». Στο στόχαστρο του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου μπήκε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας, στον οποίο αφού έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να αναδειχτεί η 80χρονη ιστορία του Ολυμπιακού μέσω εκδηλώσεων, προσκάλεσε άτομα που δεν έχουν προσφέρει στην ομάδα, όπως ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης. Ως γνωστόν ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου παρότι δηλώνει πανίσχυρος στην πόλη, νιώθει να καταδιώκεται διαρκώς από τον προκάτοχό του στον Δήμο Βόλου. Στον κ. Τσεκούρα επίσης καταλόγισε ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα εχέγγυα από τους Μποτσιβάλη-Τσιμπανάκο για το μέλλον της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Β. «Με τους ανθρώπους της Ερασιτεχνικής θα είχε περισσότερες δυνατότητες» τόνισε ο σε αργία Δήμαρχος. Όπως είπε επίσης, υπάρχουν οφειλές της ομάδας προς την ΕΠΟ από πρόστιμα τα οποία φθάνουν τις 30.000 ευρώ και τα οποία σε περίπτωση που δεν πληρωθούν από την παρούσα διοίκηση του ποδοσφαίρου, θα τα επωμιστεί ο Ερασιτέχνης.

Με κάρτα μέλους και χωρίς εισιτήρια η νέα ομάδα

Όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, έθεσαν ως προϋπόθεση για τη δημιουργία της νέας ομάδας, να μην υπάρχει άλλη ομάδα στο Βόλο σε επαγγελματική κατηγορία, κάτι που μέχρι πρόσφατα, διεκδικούσε ο Ολυμπιακός Βόλου που αγωνιζόταν να ανέβει στη Β’ Εθνική. Συγκεχυμένες ωστόσο ήταν οι πληροφορίες σε ότι αφορά το αν θα μεταφερθεί κάποιος σύλλογος από άλλη περιοχή ή αν η «νέα» ομάδα υφίσταται ήδη και θα αλλάξει απλώς η ομάδα των επιχειρηματιών που τη διαχειρίζονται. Ως γνωστόν πριν από μερικές ημέρες στη Γενική Συνέλευση του Ρήγα Φεραίου που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, τέθηκε το θέμα να αναλάβει μια νέα ομάδα επιχειρηματιών, καθώς η παρούσα διοίκηση που είχε και την οικονομική υποστήριξη της οικογένειας Καλόγηρου, αποσύρεται. Ο Αχ.Μπέος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ακόμη και ο Ρήγας η «νέα» ομάδα, η οποία προφανώς θα αλλάξει όνομα και θα βαπτιστεί «Βόλος Π.Σ.». Σε ερώτηση του συμπαρουσιαστή της εκπομπής Γ.Γεωργούλα αν είχε επαφές με τον ισχυρό άνδρα της Πύδνας Κίτρους, ο Αχ.Μπέος το επιβεβαίωσε, λέγοντας πως τον γνωρίζει από παλιά, μη κάνοντας γνωστό όμως τι συζήτησαν και αν υπάρχει ενδεχόμενο να μεταφερθεί η ομάδα της Πιερίας στο Βόλο. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, όπως είπε ο Αχ.Μπέος με την ομάδα ή την έδρα, φέρνοντας ως παράδειγμα την ομάδα της Καλλονής, που είχε έδρα τη Μυτιλήνη και για ένα χρόνο στη Super League αγωνιζόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο και όχι στο ακριτικό νησί. Ως έδρα της «νέας» ομάδας πάντως πιθανολογείται ότι θα είναι το γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο ανήκει στο Δήμο Βόλου και μπορεί να παραχωρηθεί με κάποιο τίμημα εισφέροντας και έσοδα στα δημοτικά ταμεία. Σε ότι αφορά τους φιλάθλους ο Αχ.Μπέος τόνισε ότι η ομάδα θα φιλοδοξήσει να φτιάξει νέες γενιές φιλάθλων και ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα παιχνίδια της οποιουδήποτε φιλάθλου της Νίκης ή του Ολυμπιακού. Θα καθιερωθεί ένα σύστημα με κάρτα μέλους το οποίο θα μπορούν να προμηθεύονται όσοι επιθυμούν, ενώ η είσοδος στα παιδιά θα είναι δωρεάν.

Αθλητές από το Βόλο

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχ.Μπέος η νέα ομάδα θα στελεχωθεί με αθλητές από το Βόλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και το οποίο επιχείρησαν και άλλοι σύλλογοι να κάνουν δυστυχώς ανεπιτυχώς.

Καμία συνεργασία με Μαρινάκη – Πάτση

Τέλος απαντώντας σε δύο ερωτήματα τηλεθεατών, ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου, τόνισε πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως επίσης και με τον Ανδρέα Πάτση, οι οποίοι όπως είπε «λειτούργησαν ανέντιμα απέναντί του». Αναφορικά με τον Α.Πάτση ο Αχ.Μπέος αποκάλυψε ότι του είχε προτείνει όταν Ολυμπιακός και Νίκη ήταν στη Β’ Εθνική να κάνουν μαζί μια ισχυρή ομάδα, κάτι που δεν προχώρησε βέβαια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.