Αχ. Μπέος: Αναφορά στον Εισαγγελέα – Υπάλληλος ζήτησε «μίζα» από τρεις επιχειρηματίες

Αμοιβή 2000 ευρώ σε όποιον πολίτη καταγγείλει παράνομες δοσοληψίες από υπαλλήλους και παράγοντες!

Υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Βόλου κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο Αχ. Μπέος, ότι ζήτησε «μίζα» από τρεις επιχειρηματίες του Βόλου, προκειμένου να τους διευκολύνει για διάφορες παροχές. Ο δήμαρχος ανέφερε πως μετέβη χθες στον Εισαγγελέα και κατέθεσε αναφορά επί του θέματος, ενώ επανέλαβε την πρότασή του (!) για αμοιβή ύψους 2000 ευρώ σε όποιον πολίτη καταγγέλλει τέτοιου είδους παράνομες πράξεις.

Για να δημοσιοποιήσει ένα λυπηρό περιστατικό, που τον φέρνει σε δύσκολη θέση, όπως ο ίδιος είπε, πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου. Ο κ. Μπέος ανέφερε πως χθες έκανε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου και μετέφερε καταγγελία επιχειρηματία του κλάδου της εστίασης πως υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου του ζήτησε χρήματα για να τον εξυπηρετήσει.

Ο Αχ. Μπέος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για πολιτικό παράγοντα, αλλά για υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του, καθώς εκκρεμεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και άλλες διαδικασίες. Εάν όμως αποδειχθεί πως όντως η καταγγελία αυτή ευσταθεί, θα κινηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες ίσως και η απομάκρυνσή του από τον Δήμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέος ο εν λόγω υπάλληλος προσέγγισε τρεις επιχειρηματίες για να τους ζητήσει….μίζα προ δέκα ημερών. Ένας εκ των τριών βρέθηκε στο γραφείο του κ. Μπέου την περασμένη εβδομάδα και κατήγγειλε το περιστατικό, με τον δήμαρχο να αναφέρει πως κάμερες κατέγραφαν τη συνομιλία αυτή, για να μην «τα γυρίσει» ο επιχειρηματίας στο μέλλον.

Ανέφερε πως η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Δήμου είναι τίμιοι και συνεργάσιμοι, ορισμένοι όμως έχουν τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «η δημοτική αρχή βρίσκεται κόντρα στο μαύρο παρελθόν, που αυτά ήταν ένα σύνηθες φαινόμενο, οι συναλλαγές, οι δοσοληψίες και οι υπόλοιπες κινήσεις. Η δημοτική αρχή είναι εδώ γιατί ο κόσμος την εμπιστεύτηκε, είναι εδώ για να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και πρέπει να το κάνει, όπως πρέπει να το κάνουν και οι υπάλληλοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες».

Σημείωσε πως είναι υποχρέωση των υπηρεσιακών παραγόντων να εξυπηρετούν τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο και όχι να κάνουν χρήση του αξιώματός τους για ιδιοτελείς σκοπούς.  «Πληρώνονται για να εξυπηρετούν τον πολίτη κι όχι να κάνουν ένα- δύο εξοχικά», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αχ. Μπέος: Επικήρυξη προς 2000 ευρώ!

Εντύπωση προκάλεσε όμως το γεγονός ότι ο Αχ. Μπέος, θυμίζοντας σερίφη σε ταινίες γουέστερν,  επικηρύσσει υπαλλήλους προς αμοιβή 2000 ευρώ! Στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είχα πει στο παρελθόν ότι πριμοδοτώ με 2000 ευρώ όποιον πολίτη κάνει καταγγελία για δοσοληψία, εκβιασμό κτλ. Συνεχίζω να στηρίζω αυτή την πρόταση».

Επίσης εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κατέγραψε σε κάμερα τα λεγόμενα και τις καταγγελίες του επιχειρηματία, χωρίς να αναφέρει εάν η καταγραφή αυτή ήταν εις γνώση του καταγγελλόμενου.

Το ζήτημα πλέον έχει ανατεθεί στις Αρχές και περιμένουμε όλοι την εξέλιξη του.

Εγκρίθηκαν 10 εκ. για ολική αποκατάσταση οδοστρωμάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνίας

Πριν το θέμα με την φερόμενη ως δοσοληψία ο κ. Μπέος ανέφερε πως εγκρίθηκε και προχωρά προς δημοπράτηση, μετά και τη δέσμευση της κυβέρνησης, το έργο της αποκατάστασης των οδοστρωμάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία ύψους 10 εκ. ευρώ. Ο ίδιος σημείωσε πως θα αποκατασταθούν όλοι οι δρόμοι, ακόμη και τα πιο μικρά στενά. Τέλος είπε πως Δευτέρα και Τρίτη θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με Υπουργούς, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων και τις δεσμεύσεις για την ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Και το Δικαστικό στη συζήτηση με τους Υπουργούς

Τέλος, ο Αχ Μπέος ανέφερε πως το Δικαστικό Μέγαρο θα είναι ενα από τα θέματα που θα συζητήσει με τους Υπουργούς που θα βρεθεί στην Αθήνα.Είπε πως εκτός από το οικόπεδο στην οδό Παρασκευοπούλου, υπάρχουν ακόμη δύο οικόπεδα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. «Θεωρώ ότι είναι εύκολο από το ένα υπουργείο να μεταβιβαστεί στο άλλο. Εμείς βάλαμε το τρένο πάνω στις ράγες. Το νερό στο αυλάκι. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι. Από εκεί και πέρα το μπαλάκι βρίσκεται αποκλειστικά στους βουλευτές και στην Υφυπουργό να τρέξουν το θέμα γιατί η δημοτική αρχή έκανε παραπάνω από ό,τι μπορούσε. Νομίζω όμως πως οι βουλευτές με τη συνεργασία και της κ. Μακρή και του κ. Τριαντόπουλου, θα ασχοληθούν με το θέμα γιατί αφορά την πόλη μας», ανέφερε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.