Άφησαν τη ΔΕΥΑΜΒ χωρίς υδραυλικούς

Καλυμμένες μόλις οι μισές από τις οργανικές θέσεις, ενώ λήγουν και συμβάσεις

SOS εκπέμπει η ΔΕΥΑΜΒ για υδραυλικούς και τεχνικούς που συγκροτούν τα εξωτερικά συνεργεία, που ενώ είναι η μείζονα ειδικότητα για τη λειτουργία της, ξεμένει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες βλάβες, όπως αυτή της Κυριακής σε αγωγό κεντρικής δεξαμενής στον περιφερειακό ή άλλες που προκαλούν συνεργεία στην πόλη και όχι μόνο (βλάβη από το έργο των πεζοδρομίων στην Ιωλκού κλπ.)
Η Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης διαθέτει εννέα μόνιμους υδραυλικούς (από τις 15 οργανικές θέσεις), που συνεπικουρούνται από συμβασιούχους για τη συγκρότηση τεχνικών συνεργείων με πολλές αρμοδιότητες όπως αποκατάσταση των βλαβών, διακοπές – επανασυνδέσεις νερού, αντιμετώπιση βλαβών και έλεγχος υδρομέτρων, σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.
Αντί η Διοίκηση της Επιχείρησης να φροντίσει να καλύψει τα κενά των υδραυλικών με συμβασιούχους, δεν το έκανε. Η προηγούμενη προκήρυξη των 50 ατόμων, ανεστάλη, λόγω των διεκδικήσεων της ΕΡΓΗΛ και πλέον υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς οι τεχνικοί μειώνονται με μαθηματική ακρίβεια.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Επιχείρηση, στο τέλος Απριλίου, λήγει η σύμβαση τεσσάρων ατόμων ηλικίας 57-65 χρόνων, που πριμοδοτεί ο ΟΑΕΔ, για να έχουν απασχόληση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άλλα δύο άτομα, που με τους εννέα μόνιμους υδραυλικούς, αποτελούσαν τεχνικά συνεργεία, τα οποία πλέον μειώνονται και υπάρχει δυσκολία στη συγκρότησή τους με ανάλογης ειδικότητας άτομα.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που ήδη έχει καθυστερήσει περίπου ένα χρόνο, δεν προβλέπει την πρόσληψη μόνιμων υδραυλικών και ότι η ΔΕΥΑΜΒ την περίοδο που ήταν στην επικαιρότητα το θέμα των απαιτήσεων της ΕΡΓΗΛ «πάγωσε» την πρόσληψη 50 συμβασιούχων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και περίπου 10 υδραυλικοί, το πρόβλημα είναι μεγάλο και ενόψει του καλοκαιριού σίγουρα θα υπάρξει έντονο πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι έθιξαν το θέμα στις συνεδριάσεις της Διοίκησης, ωστόσο δεν έγινε καμία κίνηση από τις αρχές του χρόνου, για πρόσληψη συμβασιούχων υδραυλικών, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΜΒ να είναι «γυμνή» ενόψει καλοκαιριού. Μάλιστα, ενόψει της σύνδεσης της αποχέτευσης στην Αγριά, εκτιμάται ότι οι ζημιές στην υδροδότηση θα είναι μεγάλες και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί το υπάρχον προσωπικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.