“Ακόμη δυσκολότερη η μάστιγα των «κόκκινων» δανείων …”

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών

Το νομοθέτημα που προωθεί η κυβέρνηση για τους δανειολήπτες, δεν σχετίζεται άμεσα με τα κύρια θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο Δανειοληπτών και τη Δευτέρα που προσκλήθηκαν στη Βουλή εκπρόσωποι του Συλλόγου, δεν είχαν κάποιο λόγο να διαφωνήσουν αλλά να συμπληρώσουν σχετικά με την ένταξη στην δωρεάν νομική βοήθεια περισσότεροι δανειολήπτες.
Τα παραπάνω τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Χαρ. Περβανάς πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, ο οποίος είπε ότι το 2018 ο βουλευτής Ι. Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων κατέθεσε πρόταση νόμου, για να ανοίξει η βεντάλια και να υπαχθούν και άλλα ευάλωτα νοικοκυριά, με υπολογισμό και άλλων κριτηρίων και όχι αποκλειστικά το εισόδημα, αλλά δεν «πέρασε».

Δεν μετράει το πραγματικό,
αλλά το τεκμαρτό εισόδημα!

Ο πρόεδρος των Δανειοληπτών ανέφερε ότι αν ένας μακροχρόνια άνεργος κληρονόμησε ένα μικρό σπίτι και έχει μηδενικό ή εισόδημα μερικών χιλιάδων Ευρώ, δεν μετράει το πραγματικό, αλλά το τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο με το σπίτι που έχει ως κατοικία, ανεβαίνει πάνω από τις 6.445 € που είναι το όριο, για να υπαχθεί στο νόμο για τη δωρεάν νομική βοήθεια.
Ο κ. Περβανάς ανέφερε ότι τη Δευτέρα η συζήτηση έγινε για τις αμοιβές δικηγόρων και συμβολαιογράφων και ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι από ατά που η κυβέρνηση … έταξε για να λύσουν την αποχή που είχαν και όχι τελικά, η ένταξη στη δωρεάν νομική βοήθεια περισσότερων δανειοληπτών.

Μια δύσκολη κατάσταση
γίνεται ακόμη πιο δύσκολη

Όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια ο πρόεδρος των δανειοληπτών ανέφερε ότι η κατάσταση έχει δυσκολέψει και να γίνει ακόμη πιο δύσκολη, γιατί κάθε μήνα έρχονται νέες υπουργικές αποφάσεις, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για δανειολήπτες που είναι περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας (59%), όχι μόνο για οφειλές στα funds, αλλά και προς το Δημόσιο και ήδη πολλοί υποφέρουν από αυτή τη μάστιγα.

«Επτά τρόποι για να χάσεις το σπίτι σου»

«Αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα με νομοσχέδια και διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ για τους δανειολήπτες, δεν χαρακτηρίζονται ούτε ως … «ασπιρίνη» και οι επτά τρόποι που διαφημίζουν για να σώσει κάποιος το σπίτι του, είναι, με όσα βιώνουμε, επτά τρόποι για να χάσει το σπίτι του, γιατί αυτά που λέμε με ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περβανάς.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι δανειολήπτες είναι σκλάβοι του αλγόριθμου της πλατφόρμας, που βγάζει σε έναν υπερχρεωμένο δανειολήπτη και χωρίς εισόδημα να πληρώνει 420 € τον μήνα, με εισόδημα 8.500 € ετησίως…

Συγκέντρωση υπογραφών,
να κατατεθεί πρόταση νόμου

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών επιμένει ότι τα funds πρέπει να δημοσιεύουν την τιμή αγοράς των ακινήτων σε ποσό ή σε ποσοστό και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογραφών, ώστε να κατατεθεί πρόταση νόμου.
Τέλος, ο κ. Περβανάς ανέφερε ότι εάν δανειολήπτες δέχονται τηλεφωνήματα από δικηγορικές εταιρίες (που είναι οι νέες εισπρακτικές) για το θέμα των οφειλών και εκπρόσωπός τους φερθεί με απρεπή τρόπο, θα πρέπει να κάνουν έγγραφη καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο του τόπου κατοικίας του, που είναι υποχρεωμένος να καλέσει τη δικηγορική εταιρία σε απολογία στο μέρος κατοικίας του δανειολήπτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.