Αλ. Μεϊκόπουλος: «Ο κόσμος έστειλε μήνυμα ανανέωσης ψηφίζοντας τον Κασσελάκη»

Επιλέχθηκε ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα ανανέωσης έστειλαν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ χθες, αναδεικνύοντας ως νέο πρόεδρο του κόμματος τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο οποίος μίλησε σήμερα στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε πως ο κόσμος επέλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη γιατί είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως σκοπός είναι η δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, η οποία θα νικήσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο κ. Μεϊκόπουλος δεν έκρυψε ότι σε αυτή την εκλογική μάχη για την ανάδειξη προέδρου υπήρξαν και εντάσεις και διαμάχες, παρόλα αυτά τόνισε πως το σημείο κλειδί είναι η συμμετοχή του κόσμου κατά χιλιάδες και το μήνυμά του σχετικά με την ανανέωση του χώρου και του προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το προφίλ είναι ένα. Να φτιαχτεί ένα μεγάλο κόμμα, μια παράταξη η οποία θα νικήσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το πρόταγμα και κατά τη γνώμη μου η συμμετοχή αυτή και το μήνυμα έχει να κάνει και με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα πρέπει να καταθέσει άμεσα κυβερνητική πρόταση», σημείωσε και συμπλήρωσε πως ο κόσμος με τη συμμετοχή του αυτή στις εσωκομματικές διαδικασίες δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στο κόμμα και αυτό που πρέπει να κάνουν τα στελέχη του είναι να το αντιληφθούν.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι από τη χθεσινή διαδικασία. Θεωρώ ότι στον επόμενο τόνο η ώρα θα πρέπει να είναι ΣΥΡΙΖΑ κι ενωμένοι με τον πρόεδρό μας κ. Κασσελάκη να πορευτούμε προς μια διαμόρφωση νικηφόρα απέναντι στη ΝΔ. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν χωράνε ούτε διαμάχες, ούτε στομφώδη λόγια, ούτε αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας και περιεχομένου», είπε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Τα τρία στοιχεία της χθεσινής νίκης Κασσελάκη

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε τρία στοιχεία που κατά τη γνώμη του στιγμάτισαν την εκλογική διαδικασία και διαμόρφωσαν την θέληση του κόσμου.

Το πρώτο στοιχείο, σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο ήταν η προβολή αλλά και ο πόλεμος που δέχτηκε ταυτόχρονα ο Στέφανος Κασσελάκης. Το δεύτερο και ουσιώδες στοιχείο ήταν ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε ο κόσμος αυτή τη φορά σε σχέση  με τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα κριτήρια είχαν σχέση  με το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σε αυτά τα κριτήρια δεν χωρούν ούτε τα πολιτικά και κομματικά ένσημα, ούτε οι βαριές διαδρομές στον πολιτικό στίβο. Ο κόσμος έχει τελείως διαφορετική ανάγνωση στο ποιος μπορεί και πως μπορεί να το κάνει αυτό», ανέφερε ο Βουλευτής.

 

Και το τρίτο στοιχείο ήταν πως η εκλογική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, που πολλοί έσπευσαν να την συνδέσουν με το όνομά του, αλλά είχε σχέση με την αποστροφή του κόσμου με το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ.

« Πολλοί έσπευσαν μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, του μεγάλου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, να συνδέσουν την εκλογική καθίζηση με το όνομα του Τσίπρα, ότι ο Αλέξης απέτυχε. Αυτές οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις απέδειξαν κάτι άλλο. Η εκλογική καθίζηση είχε σχέση με την αποστροφή του κόσμου με το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό την έννοια αυτή,  ο κόσμος έστειλε κι ένα μήνυμα ανανέωσης ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, έναν άνθρωπο που όντως ήταν άγνωστος και στον κομματικό κοινό και στα ελληνικά δρώμενα. Επιλέγουν έναν άνθρωπο εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρόσφατα ενσωματώθηκε και δεν έχει καμία σχέση με όλα εκείνα τα στελέχη που τα προηγούμενα χρόνια μονοπωλούσαν στη δημόσια σφαίρα τη δημόσια εκφορά λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέχθηκε ένας άνθρωπος που συμβολίζει την ανανέωση και δεν έχει καμία σχέση με την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε ο κ. Μεϊκόπουλος ερμηνεύοντας την απόφαση όσων προσήλθαν στις κάλπες.

Σε ότι αφορά δε, τα σχόλια που δέχτηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη και πως επιλέχθηκε λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης ο Βουλευτής επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «εμπιστεύομαι το αισθητήριο του κόσμου, είτε είναι αμιγώς πολιτικά τα κριτήρια ή έχουν έναν πιο ανθρώπινο προσδιορισμό, που κι  αυτό αποτελεί ένα αισθητήριο και κριτήριο, το οποίο πολλές φορές βαραίνει στην κάλπη» και συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πλησιάσει τον κόσμο, να τον ενσωματώσει στον κομματικό μηχανισμό και να τον αναδείξει, υπογραμμίζοντας πως  υπάρχει κόσμος που θα εκπλήξει,  εάν αξιοποιηθεί.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.