Πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση της Βάσως Κουκουνασούλη-«Είναι ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια»

Ένα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει εδώ και πέντε και πλέον χρόνια, την περίεργη εξαφάνιση της Βάσως Κουκουνασούλη στη Λάρισα.

Οι συγγενείς της δεν έμαθαν ποτέ τι απέγινε η Λαρισαία που είναι αγνοούμενη από τον Μάρτιο του 2019 χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω της, σαν να άνοιξε η γη και την κατάπιε. Η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, αλλά παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Η Βάσω έμενε στη Λαμία με την οικογένειά της και μετέβη στη Λάρισα, τον τόπο καταγωγής της όπου ζούσαν η γερόντισσα (και θανούσα πλέον) μητέρα της και ο αδελφός της. Το γεγονός ότι η μητέρα της οδηγήθηκε σε οίκο ευγηρίας, της κόστισε και χάθηκε ξαφνικά από το πατρικό της στον Πέρα Μαχαλά, της Λάρισας.

Η αγνοούμενη Βάσω Κουκουνασούλη

Ήταν Κυριακή της Αποκριάς, 10 Μαρτίου 2019. Κάποιοι γείτονες είπαν ότι γύρω στις 20:00 είδαν ανοιχτό το φως στην αυλή, ενώ ο αδελφός της επέμενε ότι την ίδια περίπου ώρα που έφτασε στο σημείο, ήταν τα πάντα κλειστά.

Όλα τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν στο πατρικό της, γεγονός που τότε πυροδότησε την ανησυχία στους δικούς της ανθρώπους.

Η μήνυση που υποβλήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον αγνώστων δραστών, άνοιξε πριν δύο χρόνια και πάλι τον κύκλο ερευνών για να μπει τελικά στο αρχείο λόγω ελλείψεως στοιχείων.

Ένας από τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν επισταμένως με την υπόθεση της Βάσως είναι ο γνωστός ιδιωτικός ντετέκτιβ με ειδίκευση στις ανθρωποκτονίες, Χάρης Βεραμόν.

«Είναι ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια»

Προσπαθώντας να μάθουμε που ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο, απευθυνθήκαμε στον κ. Βεραμόν οποίος εμφανίστηκε λάβρος στο onlarissa.gr, και αποκαλύπτει κάποια στοιχεία της υπόθεσης, αναλύοντάς τα από την δική του σκοπιά χωρίς το onlarissa.gr, να υιοθετεί τις θέσεις του:

«Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση» θα μας πει ο Χάρης Βεραμόν και θα συμπληρώσει: «Πριν δύο χρόνια έκανα ένα βίντεο στο κανάλι μου στο youtube, για την υπόθεση. Μετά από την ανάρτησή του, έλαβα ένα ενδιαφέρον μήνυμα από έναν μάρτυρα. Ο μάρτυρας μου έλεγε πως είχε πλησιάσει ένα συγκεκριμένο άτομο (από το συγγενικό περιβάλλον της αγνοούμενης) εκείνες τις ημέρες της εξαφάνισης και ήταν ιδιαίτερα νευρικό, την ώρα που έπλενε το αυτοκίνητο του. Ο μάρτυρας ο οποίος διαμένει στην εν λόγω περιοχή της Λάρισας, μου είπε αρκετά πράγματα για την υπόθεση και μου έδωσε πολλά στοιχεία. Εγώ το επόμενο βήμα που έκανα άμεσα, ήταν να τα καταγγείλω στην εισαγγελία. Όμως μετά από αυτή μου την ενέργεια δεν πήρα ποτέ πίσω απάντηση. Μου είναι αδιανόητο ότι πέρασε τόσος και καιρός, πάνω από χρόνος και ακόμη δεν έχω κληθεί για κάποια κατάθεση, δεν μου έχει συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο σε υπόθεση».

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Χάρης Βεραμόν

Τι γνωρίζετε για την εξέλιξη της υπόθεσης;

–Η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο, με δικογραφία κατά αγνώστων δραστών, κάτι που φυσικά δείχνει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Μου φαίνεται αστείο όλο αυτό που συμβαίνει και φυσικά το λέω κυνικά. Πρόκειται για ένα θύμα άνω των 50 ετών, άρα δεν είχε πολύ μεγάλο κύκλο, είχε συγκεκριμένο προφίλ, ήταν προσηλωμένη στην οικογένειά της, όχι πολύ κοινωνική, αφοσιωμένη μητέρα και η ίδια είχε αφοσίωση στη δική της μητέρα που ήθελε να την φροντίζει και για αυτό τότε λίγο πριν την εξαφάνισή της ήταν ιδιαίτερα στενοχωρημένη διότι η μητέρα της έπρεπε να μπει σε κάποια κλινική λόγω της επιβαρυμένης υγείας της. Θέλω να πω πως η Βάσω είχε μια συγκεκριμένη ζωή και συγκεκριμένα πράγματα που έκανε.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως κάποια πρόσωπα σε σχέση με την ώρα που συνέβη το γεγονός, έπεσαν σε αντιφάσεις. Εκείνη την ώρα δεν είχε να πάει κάπου, ήταν στο σπίτι και περίμενε συγγενικό της πρόσωπο. Μάρτυρας την είδε να βγαίνει και να περιφέρεται εκεί γύρω από το πατρικό της σπίτι, λέει πως θυμάται την ώρα γιατί είχε ένα ραντεβού.

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν πήρε πράγματα μαζί της. Βρέθηκαν στο σπίτι μαζί με μια θεραπευτική ζώνη που δεν αποχωριζόταν λόγω προβλήματος υγείας στη μέση. Πως λοιπόν αποφάσισε να φύγει χωρίς βασικά προσωπικά της πράγματα και να μην ξαναγυρίσει από επιλογή;

Επιπρόσθετα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το φως, το πότε τελικά έκλεισε και αν ήταν ανοικτό όταν εξαφανίστηκε…

Θεωρείτε λοιπόν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια;

–Θεωρώ πως είναι ξεκάθαρα εγκληματική ενέργεια και μάλιστα από πολύ κοντινό της πρόσωπο. Θεωρώ ότι οικεία της πρόσωπα απλά αρνούνται να το δουν και να το δεχθούν ή ακόμα και να μιλήσουν, ωστόσο πιστεύω πως έχουν καταλάβει ποιος είναι ο δράστης του φριχτού εγκλήματος. Όμως πρόκειται για κλειστή κοινωνία, για μια επαρχιακή πόλη όπου φοβούνται να μιλήσουν για ευνόητους λόγους στιγματισμού. Ενδιαφέρονται ίσως περισσότερο για το οικογενειακό τους προφίλ στην τοπική κοινωνία.

Όμως κάποια πράγματα δεν κολλάνε. Μου ξενίζει το γεγονός ότι συγγενικό της πρόσωπο έκανε μήνυση για εγκληματική ενέργεια πολύ μετά την εξαφάνιση.

Τι πιστεύετε με την εμπειρία σας και βάσει της έρευνάς σας, ότι έγινε;

–Έχει γίνει μια προσπάθεια να εξαφανίσουν την σορό και το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρώ ότι σίγουρα κάπου «τσίμεντωσαν» τη σορό ή την έχουν κρύψει.

Πιστεύω επίσης, ότι δεν ψάχθηκε όπως θα έπρεπε το σπίτι, δεν πήγαν ούτε σκυλιά της αστυνομίας από όσο γνωρίζω. Γιατί δεν ανέλαβε την υπόθεση το ανθρωποκτονιών, ενώ θα έπρεπε; Γιατί δεν επέτρεψαν γνωστή στην Ελλάδα ομάδα εθελοντών να μπει καν στο σπίτι για να βοηθήσει στην έρευνα όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις;

Μάλιστα να σας πω ότι εγώ ο ίδιος είχα πριν λίγο καιρό προσεγγίσει την οικογένεια της Βάσως προσφερόμενος να βοηθήσω, αλλά δεν ήθελαν καθόλου, μάλιστα πολύ οικείο πρόσωπο της εξαφανισμένης όταν του τηλεφώνησα φώναζε σαν τρελός για το γεγονός και μόνο πως επικοινώνησα  για να προσφέρω βοήθεια.

Η οικογένεια βλέπω να σιωπεί και αυτό το γεγονός με ενοχλεί πολύ. Δεν είδα να βάζουν δικηγόρο για να πιέσουν, γενικά δεν είδα κάποιες κινήσεις, αυτονόητες για όλους μας.

Δεν είναι δυνατό κάποιοι να σκέφτονται το προφίλ τους, την στιγμή που για μένα έχει δολοφονηθεί ένα άτομο.

Νομίζω, τέλος πως θα έπρεπε να ψαχθεί περισσότερο το θέμα με τα περιουσιακά της Βάσως. Σίγουρα με κάποιους ανθρώπους υπήρχαν διαφορές σε αυτό το κομμάτι…

Ρεπορτάζ: Αθανασία Παύλου/onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.