Αλ. Μητρόπουλος: Καταργούν απ΄το 2023 το δικαίωμα εξαγοράς πλασματικών ετών για συνταξιοδότηση!

«Η κυβέρνηση προωθεί τη βάρβαρη πρόταση της Έκθεσης Πισσαρίδη» τόνισε ο γνωστός εργατολόγος στο «Ράδιο Ένα»

Την αποκάλυψη ότι καταργούν απ΄το 2023 το δικαίωμα εξαγοράς πλασματικών χρόνων για συνταξιοδότηση, αφού η Κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί τη βάρβαρη πρόταση της Έκθεσης Πισσαρίδη έκανε ο γνωστός Εργατολόγος και νομικός κ. Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή.
Ο εργατολόγος και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, χαρακτήρισε δυσμενή, αρνητική και κακή εξέλιξη, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή, ότι στις αρχές του 2023 σταματάει η εξαγορά πλασματικών χρόνων των ασφαλισμένων, ενώ εκτίμησε ότι πολλοί θα στερηθούν τη σύνταξη και πολλοί την αξιοπρεπή σύνταξη.
Ο εργατολόγος προειδοποίησε ότι αν συμβεί αυτό, όλοι οι εργαζόμενοι θα βγουν στη σύνταξη από το 67 έτη και πάνω οι συντάξεις θα είναι πολύ μικρές, διότι η εξαγορά του στρατού για άνδρες, του χρόνου σπουδών, των παιδιών και της επιδοτούμενης ανεργίας για άνδρες και γυναίκες, ήταν διαρκής δυνατότητα.
“Θεωρώ ότι αυτή είναι η πιο αρνητική εξέλιξη των τελευταίων χρόνων, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει τη δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων, ώστε να καλύψει χρόνια που του έλειπαν ή ήθελαν να φτάσουν σε μεγαλύτερη μηνιαία σύνταξη”, τόνισε ο καθηγητής.
Σημειώνεται ότι με το “δελτίο” που εξέδωσε στις 23/9/2021 το Υπουργείο Εργασίας αναφορικά με τα όρια ηλικίας, ενημέρωσε τους ασφαλισμένους ότι η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων για τη συνταξιοδότηση θα ισχύσει μέχρι 31/12/2022!!
Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένων θα αναγκαστούν να παραμείνουν αρκετά χρόνια περισσότερο στην εργασία και άλλοι θα στερηθούν παντελώς το δικαίωμα για σύνταξη!!
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να διατηρηθεί σε ισχύ η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών χρόνων ΧΩΡΙΣ χρονικούς περιορισμούς, ως μόνιμο και διαρκές δικαίωμα των ασφαλισμένων!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.