Αλμυρός: «Καμπάνα» σε 52χρονο που πήγε να πάρει χρήματα από γυναίκα, για δήθεν επέμβαση

Για λογαριασμό άγνωστου που παρίστανε τον γιατρό και ζήτησε 85.000 €!

Βαριά «καμπάνα» περίμενε έναν 52χρονο κάτοικο Αθήνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στον Αλμυρό και κρίθηκε ένοχος για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο κατηγορούμενος, πήγε στον Αλμυρό για λογαριασμό αγνώστου, που τηλεφώνησε νωρίτερα σε 62χρονη γυναίκα, παριστάνοντας τον γιατρό και της ζήτησε ποσό 85.000 € για άμεση χειρουργική επέμβαση της κόρης της, που τραυματίστηκε σε τροχαίο, βάζοντάς τα σε σακούλα και αφήνοντάς τα σε κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι της.
Ευτυχώς η γυναίκα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, ενημέρωσε τη Αστυνομία, ο 52χρονος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και όταν πήγε στον κάδο για να παραλάβει τη σακούλα με τα χρήματα, συνελήφθη.
Ο άνδρας οδηγήθηκε στα Δικαστήρια την Κυριακή, του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα υπηρεσίας και δικάστηκε στις 25 Μαρτίου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με χρηματική ποινή 1500 € και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
Η Αστυνομία αναζητά τον συνεργό του που τηλεφώνησε στη γυναίκα παριστάνοντας τον γιατρό, ενώ ο 52χρονος που καταδικάστηκε, έχει απασχολήσει ξανά τι αρχές για κλοπές και ναρκωτικά. Για την παραλαβή των χρημάτων από τον Αλμυρό, ο συνεργός του, υποσχέθηκε αμοιβή 500 €, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως υπολόγιζε ο απατεώνας.
Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι τοξικομανής, βρισκόταν στην Αθήνα με παρέα, όταν ανέφερε ότι θα επισκεπτόταν συγγενείς του στον Βόλο και του είπαν να πάει και να παραλάβει μια σακούλα από σημείο που θα του υποδείκνυαν, για να του δώσουν 500 €.
Ο άνδρας δέχτηκε μέσω messenger επικοινωνούσε με άτομο, που κατονόμασε στις αρχές, και τον κατεύθυνε να πάει στον Αλμυρό, όπου και συνελήφθη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.