Ανδρέας Αϊβαζόγλου: Να επιστρέψουν στις λαϊκές ένδυσης όσοι έχουν άδεια σε ισχύ

Και να επανέλθουν μέσω της πολιτείας οι 120 δόσεις για τη διευθέτηση των χρεών των υπολοίπων

“Κόπηκε” το μεροκάματο από δεκάδες πωλητές ένδυσης και υπόδησης μετά από την απόφαση του Αχ. Μπέου να αναστείλει τη διεξαγωγή των λαϊκών, μετά τα επεισόδια όπως και ο ίδιος επικαλέστηκε, που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όταν στη λαϊκή της Ζάχου με Μακρυγιάννη βρίσκονταν μικροπωλητές με άδεια που δεν ήταν σε ισχύ και αντιτάχθηκαν των κλιμακίων ελέγχου. Με αυτή του την απόφαση να αναστείλει τις λαϊκές ένδυσης και υπόδησης ο Αχ.Μπέος άφησε χωρίς εισόδημα και όσους είχαν άδεια σε ισχύ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μικροπωλητών ένδυσης και υπόδησης πρότεινε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο να επιστρέψουν οι “νόμιμοι” στους πάγκους τους και η πολιτεία να τείνει χείρα βοηθείας με την επιστροφή των 120 δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών τους.
Συγκεκριμένα, μια συμβιβαστική λύση, προκειμένου να επιστρέψουν στις λαϊκές αγορές οι πάνω από 60 μικροπωλητές που έχουν άδεια σε ισχύ, πρότεινε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης Ανδρέας Αϊβαζόγλου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα για να μεταβιβάσει στον Δήμαρχο Βόλου.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο κ. Αϊβαζόγλου ανέφερε πως η πρόταση του Συλλόγου είναι να επιστρέψουν στις θέσεις τους όσοι έχουν άδεια σε ισχύ και να οριοθετηθεί ο χώρος ώστε να τοποθετηθούν οι πάγκοι.
“Δεν χρησιμοποιώ τις λέξεις “νόμιμος” και “παράνομος”, γιατί και οι συνάδελφοί μας που δεν έχουν την άδεια σε ισχύ δεν μπορούν να θεωρηθούν παράνομοι από εμάς, γιατί είναι ατυχήσαντες οικονομικά και πρέπει να σκύψουμε στο πρόβλημά τους και να δώσουμε ευκαιρία να επανενταχθούν στη δουλειά. Για εκείνους θα παλέψουμε ώστε η πολιτεία να επαναφέρει τις 120 δόσεις για όλο το φάσμα των χρεών , έτσι ώστε να μπουν στη διαδικασία ρύθμισης με μοναδικό προαπαιτούμενο την πρώτη δόση, για να μπορέσουν κι αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν ξανά στην εργασία”, τόνισε ο κ. Αϊβαζόγλου.
Σημείωσε πως ο Σύλλογος ενημέρωσε για το θέμα και το μεγάλο αυτό αίτημα τους κ.κ. Τριαντόπουλο, Αγοραστό και Κολυνδρίνη εξηγώντας τα τεκταινόμενα στον χώρο των λαϊκών αγορών και ζητώντας τη συμπαράστασή τους. “Δεν λέμε να χαριστούν αυτά τα χρέη, όμως είναι λάθος η περίοδος της εκκαθάρισης”, σημείωσε σχετικά ο κ. Αϊβαζόγλου, ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν είναι σωστό να στερούνται το μεροκάματο 60 οικογένειες που κάνουν αγώνα για να επιβιώσουν και έχουν σε ισχύ την άδειά τους, όμως θα πρέπει να βρεθεί λύση και για όσους έχουν χρέη. Η πρόταση της επιστροφής των μικροπωλητών με άδεια σε ισχύ θα συζητηθεί μεταξύ του Αντιδημάρχου και του Δημάρχου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.