Ανησυχία απ΄το ποσοστό θετικών κρουσμάτων στα rapid tests στο Βόλο

Όπως και για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελεγχθέντων είναι ασυμπτωματικοί

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, η δωρεάν λήψη τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο με τη διαδικασία drive-through, στα πλαίσια δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ.
Προβληματίζει ωστόσο, το ποσοστό σχεδόν 13%, που δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό του Βόλου ενώ η πλειοψηφία των ελεγχθέντων είναι ασυμπτωματικοί.

Διενεργήθηκαν τεστ σε συνολικά 353 άτομα και ανευρέθηκαν 44 θετικά, τα οποία κλήθηκαν να επανέλθουν στο χώρο της δειγματοληψίας, προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη και πρόκειται για 20 γυναίκες και 24 άντρες οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR. Η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας και δήλωσε ότι «η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται και τις επόμενες εβδομάδες».

Ατελείωτη… η ουρά, από τις επτά το πρωί
Σχεδόν… ατελείωτη, ήταν η ουρά για το drive through rapid test που είχε δημιουργηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις επτά περίπου το πρωί, βρέθηκε στο σημείο, η πρώτη στη σειρά για τεστ, συμπολίτισσα οδηγός. Η ουρά των αυτοκινήτων, ξεκινούσε περίπου από το σημείο που βρίσκονταν το Κτηματολόγιο μέχρι και το Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Ιωνίας!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.