Αλ. Μεικόπουλος: «Χωρίς πρόσβαση στα κανάλια της ΕΡΤ κάτοικοι και επισκέπτες της Σκοπέλου»

Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τον αποκλεισμό των πολιτών και επισκεπτών της Σκοπέλου από τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε δελτίο Τύπου.

«Για πάνω από ένα μήνα το νησί της Σκοπέλου παραμένει χωρίς πρόσβαση σε ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2 και ΕΡΤ 3. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, εντοπίζεται σχετική βλάβη στον αναμεταδότη του νησιού, η οποία όμως δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί σύντομα. «Αρχές Ιουλίου και αν…» ήταν η απάντηση των αρμοδίων της ΕΡΤ με τους πολίτες του νησιού να αγανακτούν δικαιολογημένα και να ζητούν επίσπευση των αναγκαίων επισκευών», ανέφερε ο Βουλευτής.

Στην Ερώτησή του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα προκειμένου το πρόβλημα στον αναμεταδότη της ΕΡΤ στο νησί της Σκοπέλου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και να μπορούν πολίτες και επισκέπτες του νησιού να απολαμβάνουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στα κρατικά κανάλια.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το φετινό καλοκαίρι η κρατική τηλεόραση έχει εξασφαλίσει τη μετάδοση σημαντικών αθλητικών γεγονότων εξαιρετικά προσφιλών στο τηλεοπτικό κοινό. «Με κορωνίδα τη μετάδοση του EURO 2024 αλλά και του προ – ολυμπιακού τουρνουά της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ, μεγάλη μερίδα των Ελλήνων τηλεθεατών επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις μεταδόσεις της κρατικής τηλεόρασης. Δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου, οι οποίοι εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα κρατικά κανάλια», σημείωσε.

Την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων εντείνει το γεγονός ότι ήδη βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες χωρίς πρόσβαση στα κρατικά κανάλια και ο ορίζοντας υλοποίησης των αναγκαίων επισκευών παραμένει αόριστος. Την ίδια ώρα, οι Σκοπελίτες αναφέρουν ότι πληρώνουν κανονικά τις αναγκαίες εισφορές τους για την κρατική τηλεόραση και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παραμένουν τόσες ημέρες χωρίς πρόσβαση στα κανάλια της ΕΡΤ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.