Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Να αρθεί η αδικία αποκλεισμού των επιχειρηματιών των Καλών Νερών»

Στο ζήτημα που ανέκυψε μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων -και ειδικά των τουριστικών- που επλήγησαν από τις πλημμύρες του περσινού φθινοπώρου, επανέρχονται με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας”.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση γεννά προβληματισμό το γεγονός ότι από τις ενισχυόμενες επιχειρήσεις απουσιάζει η περιοχή των Καλών Νερών, αλλά και άλλες περιοχές του Πηλίου, ενώ επίσης καλεί την δημοτική αρχή -ξανά- να ενημερώσει για την πορεία των έργων αποκατάστασης στο σύνολο του Δήμου, και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, καθώς “είναι, τουλάχιστο, εξοργιστικό να ενημερωνόμαστε δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή εκπροσώπους άλλων φορέων”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Νέας Αρχής για τον Τόπο μας”:

«Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό γίναμε γνώστες της επιστολής του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής των Καλών Νερών, αναφορικά με την εξαίρεση της περιοχής των Καλών Νερών, αλλά και άλλων περιοχών του Πηλίου από τη Δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την “Ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel στην Περιφέρεια Θεσσαλίας”.

Μία εξέλιξη που αποκλείει από την συγκεκριμένη ενίσχυση πληθώρα επιχειρήσεων που επλήγησαν σημαντικά, όχι μόνο από τις καταστροφικές πλημμύρες που περασμένου φθινοπώρου, αλλά και από την κατακόρυφη πτώση του τζίρου που ακολούθησε και συνεχίζει να υφίσταται. Άλλωστε, με βάση την εικόνα της τουριστικής κίνησης που αποκομίσαμε και κατά το πρόσφατο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αντιλαμβάνεται κανείς ότι χρειάζεται ακόμη πολύ και συστηματική προσπάθεια για να επανέλθουμε στην περσινή εικόνα των μεγάλων πληροτήτων και της μεγάλης επισκεψιμότητας στις τουριστικές περιοχές του Δήμου.

Μετά και την δημοσιοποίηση της σχετικής επιστολής, λοιπόν, είναι εύλογα τα ερωτηματικά αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, προκειμένου να αρθεί η αυτή η αδικία σε βάρος των επαγγελματιών των Καλών Νερών, και όχι μόνο!

Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μιτζικό, για πολλοστή φορά, να μας ενημερώσει αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά και την ανάδειξη του προβλήματος, όπως επίσης και για την πορεία αποκατάστασης των έργων αποκατάστασης, με έμφαση κυρίως στις τουριστικές περιοχές.

Με έκπληξη, άλλωστε, ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας να αναφέρει, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ότι “πολλές περιοχές του Δήμου μας δεν είναι ακόμη έτοιμες να δεχτούν μεγάλο όγκο επισκεπτών” και ότι, κατά την άποψή του, θα απαιτηθεί “ένα διάστημα, τουλάχιστο, είκοσι ημερών, για να συμβεί κάτι τέτοιο”!

Μήπως, λοιπόν, ο κ. Μιτζικός και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι θα πρέπει να σταματήσουν να “κρύβονται” και να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, την κοινή γνώμη και τους επιχειρηματίες του τουρισμού της περιοχής μας, που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την κατάσταση αυτή;

Άλλωστε, το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα μέχρι στιγμής, χωρίς να λάβουμε την παραμικρή ενημέρωση!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.