«Άνω- κάτω» … η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου

Πιέσεις φέρεται να δέχεται παθολόγος- ογκολόγος. Έντονη διαμαρτυρία των ασθενών

Τη στιγμή που όλα τα βλέμματα του υγειονομικού συστήματος βρίσκονται στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και στο Νοσοκομείο Βόλου δίνεται μάχη από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και όλους τους υπαλλήλους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες ασθενών για απαράδεκτο κλίμα στην Ογκολογική Μονάδα, με έντονες πιέσεις απαξίωσης που φέρεται να δέχεται από άλλο γιατρό, μία παθολόγος-ογκολόγος, η οποία χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης των καρκινοπαθών.

Ακροάτρια του «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» πήρε την πρωτοβουλία και μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Καρεκλίδη, μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει στην Ογκολογικη Κλινική, το οποίο και γνωρίζει ούσα καρκινοπαθής, που πραγματοποιεί τη θεραπεία της στο Νοσοκομείο Βόλου. Ένα κλίμα που ψυθιρίζεται καιρό στην πόλη πως είναι αρκετά βαρύ κι αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους καρκινοπαθείς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Magnesianews.gr είναι σε εξέλιξη και σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση προς το πρόσωπο γιατρού της κλινικής, μετά από καταγγελία ασθενούς.

Στα πρόθυρα παραίτησης;
Το βαρύ όμως κλίμα που υπήρχε εδώ και αρκετούς μήνες, ήρθε τώρα να εκτροχιαστεί, καθώς οι πληροφορίες λένε πως η παθολόγος-ογκολόγος βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, ακόμη και στα πρόθυρα πιθανής παραίτησης, μη μπορώντας να εργαστεί και να προσφέρει υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.
Η μαρτυρία της κ. Ελένης, καρκινοπαθούς που αυτή την περίοδο νόσησε και με κορωνοϊό, καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την οπτική πολλών από τους ασθενείς, που κι εκείνοι με τη σειρά τους βιώνουν ένα περίεργο κλίμα και τονίζουν πως αυτό πρέπει να λήξει, μιας και χρειάζονται στο πλάι τους τη γιατρό τους, που τους κουράρει και τους εμψυχώνει.

Η κ. Ελένη χειρουργήθηκε στην ιδιωτική Κλινική ΑΝΑΣΣΑ από την χειρουργό κ. Γιοβάνη και δημόσια ευχαρίστησε τόσο τη γιατρό, όσο και την ιδιωτική κλινική για τις εξαιρετικές όπως σημείωσε υπηρεσίες.
Το επόμενο βήμα, ήταν να ενταχθεί τον Σεπτέμβριο ως ασθενής στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να κάνει τις χημειοθεραπείες της. Εκεί την ανέλαβε η γιατρός της κλινικής.
«Κάνει υπέροχη και φανταστική δουλειά. Μας έχει όλους σαν αδέρφια, επικοινωνεί μαζί μας καθημερινά, παρόλο που έκανε εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων, ανταπεξήλθε εν απουσία “κάποιου” που την πολεμάει και αναγκάζει κάθε φορά που έρχονται καινούργιοι και αξιόλογοι γιατροί στο Νοσοκομείο μας να φεύγουν. Με εκείνη μιλάω κάθε μέρα, εκείνη με στηρίζει ένα μήνα τώρα που ταλαιπωρούμαι με τον covid», είπε χαρακτηριστικά η ακροάτρια.
Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει στην κλινική, η κ Ελένη έκανε λόγο για μια ανεξήγητη αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί.

Η ίδια φωτογράφισε με τον φερόμενο ως υποκινητή της κόντρας αυτής, όμως δεν στάθηκε σε αυτό και δεν αμφισβήτησε την ιατρική και επιστημονική του υπόσταση και τις γνώσεις του, καθώς το μόνο μέλημα, ελπίδα και ευχή της είναι να μην αποχωρήσει, από το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί η έτερη γιατρός της Κλινικής.

Η κ. Ελένη μετέφερε πως εν τη απουσία ενός γιατρού και παρά την ανθρώπινη αποδυνάμωση της κλινικής επί τρεις περίπου μήνες, η μόνιμη γιατρός μαζί με τον επικουρικό γιατρό κατάφεραν και ήλεγξαν όλη την κατάσταση, τον αριθμό των καρκινοπαθών, τις θεραπείες τους και ταυτόχρονα έδιναν και τη μάχη κατά του κορωνοϊού με εφημερίες στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Βόλου.
«Εν απουσία του γιατρού για μεγάλο διάστημα, λειτούργησε μια χαρά η πτέρυγα με την γιατρό, που της δίνω συγχαρητήρια. Θέλουμε να μας κρατήσουν τους γιατρούς», είπε χαρακτηριστικά η ίδια, τονίζοντας πως νέοι επιστήμονες, που είναι αξιόλογοι άνθρωποι και κάνουν σωστά τη δουλειά τους, θα πρέπει να τους ανοίγονται οι δρόμοι.

Μάλιστα, η κ. Ελένη όπως και άλλοι καρκινοπαθείς έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες λεκτικής αντιπαράθεση μεταξύ των γιατρών. Η ίδια με την δημόσια αυτή καταγγελία της θέλει να αναδείξει το ζήτημα που υπάρχει στην Ογκολογική Κλινική, ώστε να παρέμβουν οι διοικούντες να κατευνάσουν τα πνεύματα και να μην υπάρξει ξανά αυτή η ένταση, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην παραίτηση ένα μέλος της ιατρικής ομάδας της Κλινικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.