Άνοδος της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα

Μικρή διακοπή της καλοκαιρίας προς την Παρασκευή, όμως η ηλιοφάνεια επανέρχεται το Σαββατοκύριακο

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και αρκετή ηλιοφάνεια και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, κάπως έτσι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με μια μικρή παρένθεση την Παρασκευή, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονόπτωση στο Πήλιο. Το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού θα είναι καλό, ο ήλιος θα επανέλθει και η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 13 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα, από χθες και σήμερα παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας και σήμερα Τετάρτη το θερμόμετρο θα φτάσει τους 14-15 βαθμούς Κελσίου μέσα στον Βόλο. Παράλληλα, αυξάνονται και οι ελάχιστες τιμές του υδραργύρου. Εκεί που ήταν κοντά στο 0 τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στους 5-6 βαθμούς Κελσίου σταδιακά. Ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενώ λίγες συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους σήμερα Τετάρτη κυρίως στο Ανατολικό Πήλιο, χωρίς όμως να σημειωθούν φαινόμενα.
Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, θα υπάρξει μια μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας 1-2 βαθμούς όμως από την Πέμπτη το βράδυ απλώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στη Θεσσαλία, που θα επηρεάσει τη Μαγνησία προς το βράδυ και τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ευεργετικές όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Τακούδης για τους αγρότες όχι όμως έντονες για να προκαλέσουν φόβο. Επίσης θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις λίγες στην Όθρυ και λίγο περισσότερες στο Πήλιο.
Την Παρασκευή ο υδράργυρος θα υποχωρήσει στους 10-11 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν ανατολικοί- νοτιοανατολικοί άνεμοι. Η μικρή αυτή παρένθεση κακοκαιρίας θα διαρκέσει μόνο την Παρασκευή. Το Σάββατο θα υπάρξει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου με τον καιρό να είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βοριά με 4-5 μποφόρ και στα πιο ανοιχτά 6, ενώ την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, ο υδράργυρος για αγγίξει τους 13 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 μποφόρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.