Ανθρώπινο πρόσωπο έδειξε η Δικαιοσύνη σε ηλικιωμένο

Ελεύθερος 88χρονος που πήγε στο Δικαστήριο με φορητή συσκευή οξυγόνου!

Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η Δικαιοσύνη σε έναν 88χρονο που συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Α.Τ. Ν. Πηλίου για καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, με ποινή φυλάκισης 40 μηνών για οφειλές στο Δημόσιο.
Ο ηλικιωμένος βρέθηκε αργά το πρωί έξω από το γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας στα Δικαστήρια του Βόλου, έχοντας μαζί του φορητή συσκευή οξυγόνου και μια σακούλα φάρμακα, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υγείας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.
Ο ηλικιωμένος συνελήφθη χθες το πρωί από τους αστυνομικούς, διότι είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 40 μηνών, για οφειλές στο Δημόσιο (από την εποχή που δραστηριοποιούνταν ως φρουτέμπορος στην Αθήνα) και διότι δεν είχε κάνει εμπρόθεσμη έφεση επί της ποινής, που πρέπει να γίνει 10 ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Δικαστηρίου.
Ο 88χρονος, που συνελήφθη στην επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων που διατηρεί στα Κ. Νερά, είχε δικαστεί ερήμην, λόγω νοσηλείας του στο Νοσοκομείο και άσκησε έφεση, με αίτημα για αναστολή της ποινής, τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο ήταν εκπρόθεσμη και αναζητούνταν ως φυγόποινος.
Ωστόσο, επειδή δήλωσε αδυναμία να πληρώσει και η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυμένη και η ηλικία του είναι μεγάλη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας, έκρινε ότι η κατάστασή του θα έφερνε προβλήματα στη μεταγωγή και στην κράτησή του στη φυλακή.
Σε συνεργασία με τον συνήγορο του ηλικιωμένου, υποβλήθηκε αίτημα αναστολής της ποινής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που αντέδρασε άμεσα και μερικές ώρες μετά έκανε δεκτό το αίτημα της Εισαγγελίας Βόλου και εξέδωσε διάταξη αναστολής της ποινής, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε κατά της πρωτόδικης απόφασης ο ηλικιωμένος.
Πάντως τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, όσο και η Εισαγγελία της Αθήνας, έδειξαν την κοινωνική ευαισθησία και αντέδρασαν άμεσα και ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία, φρόντισαν να στείλουν, όσο το δυνατόν συντομότερα τον ηλικιωμένο στο σπίτι του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.