Απ. Παπαδούλης: Κατοικίες καθηγητών και φοιτητικές εστίες ο χώρος στρατοπέδου

Αν και τόνισε ότι δεν γνωρίζουμε τον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας

Για εκμετάλλευση του χώρου, σε περίπτωση απομάκρυνσης του στρατοπέδου «Γεωργούλα», ώστε να γίνει κάτι μονιμότερο στην περιοχή και να αναβαθμιστεί, έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Παπαδούλης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» για το θέμα.
Όπως είπε, για το θέμα της απομάκρυνσης ή μη του στρατοπέδου, δεν έχουμε και την καλύτερη ενημέρωση, τουλάχιστον σε ότι αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ποιοι είναι οι επιχειρησιακοί του σχεδιασμοί.
Ο Απ. Παπαδούλης είπε ότι δεν επιχειρήσαμε να βρούμε τους παράγοντες του υπουργείου, να μιλήσουμε μαζί τους σοβαρά, απλώς αντιδρούμε στη λογική ότι το στρατόπεδο φεύγει και δεν γνωρίζουμε τι έρχεται ή τι σχεδιάζεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η πόλη δεν διεκδικεί τίποτα»…

Στο παρελθόν, συζητώντας με το Πανεπιστήμιο, είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για το χώρο αυτό, προκειμένου να γίνουν φοιτητικές εστίες και κατοικίες καθηγητών, κάτι που μπορεί κανένας να το δει σε μια άλλη τελείως βάση. «Υπάρχουν σήμερα καθηγητές που πηγαινοέρχονται. Αν μπορείς να στεγάσεις ένα τέτοιο δυναμικό εκεί, σημαίνει ότι αναβαθμίζεις οικονομική την περιοχή», τόνισε.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει και, αφού μάθει, κανένας δεν ενδιαφέρεται να σχεδιάσει και αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που λείπουν από την πόλη.
Ο Απ. Παπαδούλης είπε ότι δεν γνωρίζει αν η αντίδραση της πόλης μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά ακόμη και αυτόν τον σχεδιασμό δεν τον ξέρουμε ποιος είναι. Όπως είπε, η πόλη δεν διεκδικεί τίποτα, αν εξαιρέσει κανένας το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής…

Κάτι μονιμότερο στην περιοχή

Ο ίδιος είπε ότι αυτό που συμβαίνει με τα στρατόπεδα, επειδή οι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί αλλάζουν δραματικά, γιατί αλλάζουν οι τεχνολογίες και τα ισοδύναμα, κάποια στιγμή έρχονται και φεύγουν.
«Προσωπικά, θα με ενδιέφερε κάτι μονιμότερο στην περιοχή του στρατοπέδου, που θα βάζει την παραμελημένη περιοχή της Ν. Ιωνίας, σε ένα νέο κάδρο, που θα της δίνει νέες συνθήκες ανάπτυξης, λειτουργικής ανακούφισης και αναβάθμισης», είπε ο Απ. Παπαδούλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα πράγματα πρέπει να τα δει και να τα σχεδιάσει κάποιος και πρόσθεσε ότι αν ο ίδιος έβλεπε την περιοχή χωρίς στρατόπεδο, θα έλεγε ότι ήταν ένα real estate για το Πανεπιστήμιο, με φοιτητικές εστίες και κατοικίες καθηγητών που θα μετεγκαθίστατο στο Βόλο, με αισθητική, χώρους πρασίνου και ρυμοτομία.
«Εγώ τέτοιο εισόδημα θα προτιμούσα για την πόλη, που αλλάζει τελείως τα χαρακτηριστικά», επισήμανε.
Ο υποψήφιος δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί, γιατί δεν είναι θέμα μιας ημέρας και από κει και πέρα χρειάζεται η ίδια η πόλη να ξεκαθαρίσει τα σχέδιά της γι’ αυτό τον εξαιρετικό χώρο. Ο Βόλος, είπε, έχει τα κτίρια και η Ν. Ιωνία τους χώρους και υπάρχει σοβαρή ανάγκη να προγραμματιστεί η ανάπτυξή της όχι με κτίρια, αλλά με ανάσες και ελεύθερους χώρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.