Απ. Ριζόπουλος: Οι θέσεις της ΛΑΣ για το Δ.Βόλου

«Η Δημοτική Αρχή Βόλου ποτέ δεν ήταν φιλική προς τους εργαζόμενους»

Στα πολιτικά ζητήματα που θα αναδείξει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αλλά και στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα τοπικά θέματα, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει το ΚΚΕ για το δήμο, Απόστολος Ριζόπουλος, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα». Ο υποψήφιος δήμαρχος, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει πολιτικά στον πρώτο , όπως και στον δεύτερο γύρο, τους υποψηφίους της ΛΑΣ και να καταδικάσει πολιτικά όλους τους άλλους, που πίσω από τις συγκρούσεις που έχουν με τον δήμαρχο, κρύβουν ότι συμφωνούν επί της ουσίας.

«Μάχη» για τη δεύτερη Κυριακή

Ο Απ. Ριζόπουλος ευχήθηκε μια καλή αγωνιστική χρονιά, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και οι λαϊκές οικογένειες είναι πολλά και είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά σ’ αυτούς τους αγώνες, όπως πάντα κάνει.
Όπως όλοι οι συνδυασμοί, τόνισε, και η ΛΑΣ θα δώσει τη «μάχη» για να πάει στη δεύτερη Κυριακή και ο Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι θα επιδιώξει να είναι η λαϊκή και εργατική αντιπολίτευση, είτε είναι δημοτικός σύμβουλος, είπε πάρει την ηγεσία της Δημοτικής Αρχής, όπως έγινε και με τους πέντε κομμουνιστές δημάρχους, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να υπερασπιστούν αυτά τα λαϊκά δικαιώματα και να στηρίξουν τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τους τσακίζει την τελευταία δεκαετία, μέσα στην καπιταλιστική οικονομική κρίση.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, είπε ότι και τα προηγούμενα χρόνια οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ αναδείκνυαν αυτά τα προβλήματα και κυρίως το γεγονός ότι Δήμοι και Περιφέρειες, αποτέλεσαν φορείς που εφάρμοσαν όλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. «Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έφτιαξαν ένα νομοθετικό πλαίσιο που ουσιαστικά αυτό που προωθούν είναι να μετατρέψουν τους Δήμους σε φορείς που θα επιβάλουν νέους φόρους και οι εργαζόμενοι πέρα από το 50-60% φορολογίας προς το κράτος, να πληρώνουν και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος. Αυτό ήδη γίνεται, αλλά θα διευρυνθεί και αυτά τα χρήματα που πληρώνουμε γι’ αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, θα αυξάνονται διαρκώς», ανέφερε.

«Δίνουν γη και ύδωρ»

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από τον Κλεισθένη, προσπαθούν μέσα από τους Δήμους και την Περιφέρεια, να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις, δηλαδή να παραχωρήσουν τη δημοτική ακίνητη περιουσία, να φτιάξουν οργανισμούς που θα σχεδιάσουν που θα γίνουν οι επενδύσεις από τους επιχειρηματικούς ομίλους, ουσιαστικά δίνοντας γη και ύδωρ, ώστε να υπάρχει ανάκαμψη των κερδών τους. Ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, δε σημαίνει και καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων, οι οποίοι συνεχίζουν να δουλεύουν με 300 ως 500 €, με τσακισμένα δικαιώματα, η ανεργία συνεχίζει να είναι υψηλή και δεν σημαίνει ότι αν γίνουν αυτές οι επενδύσεις των επιχειρηματιών, θα ζήσουν και οι λαϊκές οικογένειες καλύτερα.

Τα παραδείγματα της Δ.Α. Βόλου

«Η ΛΑΣ αυτά τα δύο ζητήματα θα αναδείξει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι και κεντρικά, αλλά τα βλέπουμε και στο Δήμο Βόλου», ανέφερε ο Απ. Ριζόπουλος, που πρόσθεσε ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της καύσης των σκουπιδιών και στη δημιουργία της μονάδας 40 εκ. € που θα παράγει αυτό το καύσιμο, όπως επίσης, ότι παραχωρεί ανταποδοτικά τέλη σε ιδιώτη εργολάβο για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία των κυβερνήσεων.
Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΣ, είπε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου ποτέ δεν ήταν φιλική προς τους εργαζόμενους και όποτε πήγαιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο διάφορα ζητήματα όπως για τις απολύσεις εργαζομένων, για τα εργοστάσια που έκλεισαν ή για την προστασία των ανέργων, η Δ.Α. έκανε και αντικομμουνισμό – πέρα από τη χυδαία και υβριστική συμπεριφορά που είχε προς όλους – προκειμένου να «φρενάρει» τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Κατά των ιδιωτικοποιήσεων
Για τις υποδομές της πόλης, ο Απ. Ριζόπουλος είπε ότι το λιμάνι έχει μπει στη διαδικασία της κατακερματισμένης παραχώρησης σε ιδιώτες και από τον κ. Σταυριδόπουλο, που το ΚΚΕ κατήγγειλε στη Βουλή, στην Περιφέρεια και στο Δήμο, καθώς η παραχώρηση των υποδομών είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
«Είμαστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ μιας άλλης πολιτικής συνολικά και στους Δήμους, όπου θα αξιοποιείται όλη αυτή η περιουσία για το συμφέρον του λαού. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται άλλη πολιτική, άλλη στρατηγική και ουσιαστικά άλλη οικονομία», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, έγνοια της ΛΑΣ είναι πως με όλα αυτά που έχει ο Δήμος, θα απαλύνει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, που θα πληρώσει λιγότερα ανταποδοτικά τέλη, να γίνει πιο φθηνό το νερό και να αξιοποιηθεί όλη αυτή η περιουσία για τα συμφέροντα των δημοτών και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Οι θέσεις της ΛΑΣ για τον Δήμο

Ο Απ. Ριζόπουλος τόνισε, ότι πρώτος στόχος της ΛΑΣ είναι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Ο ίδιος είπε, ότι «όπως ψηφίζουμε πολιτικά στον πρώτο γύρο, θα ψηφίσουμε πολιτικά και στον δεύτερο». Για τη συνέχεια και με βάση την πολιτική κριτική που ασκεί ο συνδυασμός, υποστηρίζει ότι όπως ο κ. Μπέος εφάρμοσε κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κεντρικής κυβέρνησης και ούτε μια φορά δεν στράφηκε εναντίον της και φυσικά είχε και τη στήριξή της με το θέμα που προέκυψε με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης «εκτιμούμε και λέμε ότι οι υποψήφιοι από τα κόμματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν σ’ αυτή την πολιτική και οι αντιπαραθέσεις είχαν να κάνουν με τη συμπεριφορά του δημάρχου και καλώς υπήρχαν, γιατί ήταν προσβλητικότατος και αγενέστατος».
Ωστόσο, σε ζητήματα πολιτικά σε σχέση με τον Δήμο, κανείς, εκτός του ΚΚΕ, δεν τα ανέδειξε.
«Ανεξάρτητα ποιος θα είναι δήμαρχος απ’ όλους τους συνυποψήφιους που στηρίζονται από τα άλλα κόμματα, η πολιτική που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν, είναι η ίδια μ’ αυτή που εφαρμόζει ο κ. Μπέος και κανείς δεν λέει αν θα μειωθεί η τιμή του νερού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

«Ανατιμήσεις στα τιμολόγια του νερού»

Όπως είπε, η κυβέρνηση έφερε νόμο για την τιμολόγηση στο νερό που σταματάει τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας και με βάση το κόστος λειτουργίας θα προσαρμόζεται κάθε χρόνο το τιμολόγιο, βάζοντας το περιβαλλοντικό κόστος και τον δανεισμό των ΔΕΥΑ, που σημαίνει ότι αυτό φέρνει ανατιμήσεις στα τιμολόγια.
Κανείς δεν το ανέδειξε, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, που πρόσθεσε ότι στόχος είναι μέχρι το 2022, με απόφαση της κυβέρνησης και στο πλαίσιο και των μνημονίων, τα έσοδα των Δήμων από κρατικές επιχορηγήσεις να μην υπερβαίνουν από τα χρήματα που έχουν οι Δήμοι από τη φορολόγηση των πολιτών.

Πολιτική η ψήφος

Ερωτηθείς για την περίπτωση που η ΛΑΣ δεν περάσει στον δεύτερο γύρο και αν στηρίξει την παρούσα Δ.Α. ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι η ψήφος της ΛΑΣ θα είναι πολιτική και στον δεύτερο γύρο και τόνισε ότι τον σημερινό δήμαρχο τον στηρίζουν στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, ενώ στήριξη έχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα τελευταία γεγονότα.
«Εμείς καλούμε τον κόσμο να μην μπει σ’ αυτό το δίλημμα. Λέμε στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο να ψηφίσει ΚΚΕ, τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης και να καταδικάσει πολιτικά όλους τους άλλους, που πίσω από τις συγκρούσεις που έχουν κρύβουν ότι συμφωνούν επί της ουσίας και ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.