Απ. Ριζόπουλος: Κίνδυνος να μην αντέξει το Νοσοκομείο

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου, είπε ότι μεταφέρονται άλλα περιστατικά σε κλινικές ή στο σπίτι

Κώδωνα κινδύνου ότι ίσως να μην αντέξει το Νοσοκομείο Βόλου το βάρος της πανδημίας που «φουντώνει» μέρα με την ημέρα έκρουσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Βόλου Απ. Ριζόπουλος, που επισήμανε ότι επειδή το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη κλινική Covid, άλλα περιστατικά μεταφέρονται σε κλινικές ή ακόμη και στο σπίτι.
Ο κ. Ριζόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, και τόνισε την ανάγκη, ο κόσμος να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, γιατί η κυβέρνηση, που αφενός δεν πήρε τα μέτρα που έπρεπε για προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούν σήμερα και το πρώτο ζήτημα που μπαίνει, είναι άμεσα μέτρα για την υπεράσπιση της υγείας και στους χώρους δουλειάς, στα Νοσοκομεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου πρέπει να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι και να προσληφθεί το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, για προστασία της υγείας των εργαζομένων μέσα στην πανδημία, που φουντώνει μέρα με την ημέρα.

«Το σύστημα υγείας ήταν γυμνό»

Οι επικεφαλής της ΛΑΣ, είπε ότι το σύστημα υγείας ήταν γυμνό και δεν μπορούσε να προσφέρει τα απαραίτητα πριν την πανδημία. Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ούτε προσλήψεις έγιναν, ούτε ενισχύθηκε ιδιαίτερα το Νοσοκομείο Βόλου και ακόμη περιμένουμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας και συνταξιοδοτήσεων.
«Είναι τραγικότατη η κατάσταση. Σε έναν Δήμο όπως του Βόλου με 150.000 κόσμο, έχουμε μόνο 10 κρεβάτια ΜΕΘ και μεταφέρονται άλλα περιστατικά σε κλινικές ή ακόμη και στο σπίτι, γιατί το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη κλινική Covid με το τεράστιο ερωτηματικό αν θα αντέξει», ανέφερε ο Απ. Ριζόπουλος.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ έκρουσε κώδωνα κινδύνου να μην μπορέσει το δημόσιο σύστημα υγείας να αντέξει, πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσει η επιλογή των ασθενών που πρέπει να ζήσουν και θα δούμε εικόνες τραγικές, σε όλη τη ώρα και στην πόλη μας, που έχει την 3η – 4η θέση σε κρούσματα και ενδεχομένως την πρώτη θέση με αναλογία πληθυσμού.
Δεν θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις
Η κυβέρνηση, αντί να πάρει τα μέτρα που απαιτούνταν στην υγεία και στην εκπαίδευση, έκλεισε τα σχολεία, ενώ οι εκπαιδευτικοί να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, ενώ απαντάει με αυταρχισμό, καταστολή και απειλές, με το πρόσχημα ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού με αυτές τις συμβολικές κινητοποιήσεις.
«Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ο κορωνοϊός κάνει επέλαση σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό δεν φταίνε οι κινητοποιήσεις, που δεν θα σταματήσουν να γίνονται, διότι έχουμε μπροστά μας μια σειρά αντεργατικά μέτρα, τραγικά για τα συμφέροντα των εργαζομένων, όπως 10ωρη εργασία χωρίς πληρωμή υπερωριών, την απελευθέρωση των απολύσεων, αποδοχές 200 € τον μήνα, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης, το πακέτο στήριξης της ΕΕ 32 δις € θα πάνε με φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η στρατηγική της κυβέρνησης και γι’ αυτό θα πρέπει όλος ο κόσμος να ξεσηκωθεί, γιατί θα έρθουν μαύρες μέρες για το λαό μας και το δικαίωμά του να μπορεί να εργάζεται, να ζει, να μορφώνει τα παιδιά του και να έχει υγεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.