Απ. Ριζόπουλος: “Ο Αχ. Μπέος δεν μπαίνει μπροστά στα μεγάλα προβλήματα γιατί στηρίζει αυτή την κυβέρνηση”

Κάνει χαζόπλακες και φέρνει κόλλυβα ενώ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, λέει ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ

Δεν μπαίνει μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της πόλης ο Αχ.Μπέος, σύμφωνα με τον Απόστολο Ριζόπουλο, εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου και το μόνο που κάνει είναι φέρνει κόλλυβα και να κάνει χαζοπλάκες. Ο κ. Ριζόπουλος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη επεσήμανε πως τα προβλήματα της πόλης είναι πολλά, όπως το κτηριακό των σχολείων, η ανεργία, η καθαριότητα, η κατάσταση των δρόμων κ.α. και ο Δήμαρχος αντί να διεκδικήσει να μην μειώνονται οι αυτοτελείς πόροι, βγαίνει και κάνει φιγούρες και πλασάρει δουλειές σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

Τα προβλήματα της πόλης στο σύνολό τους με τις κινήσεις και αποφάσεις του Δημάρχου συνέδεσε ο κ. Ριζόπουλος, τονίζοντας πως ο Δήμαρχος δεν διεκδικεί και δεν μπαίνει μπροστά στα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα της πόλης.

Με αφορμή το ρεπορτάζ της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και του magnesianews για τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε μαγαζιά ο κ. Ριζόπουλος και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από την πόλη πέντε μεγάλα σχολικά διδακτήρια, δύο κτήρια για τα Ειδικά Σχολεία, 13 νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί,  ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να ανεγείρεται στο σχολείο των Αλυκών.

“Δεν έχει προχωρήσει τίποτα επτά χρόνια. Γι αυτό και χθες ύστερα από το παραλήρημα και τις βλακείες με τα κόλλυβα,  είπαμε ότι πρέπει να δώσει απάντηση στους Βολιώτες για τους κατεστραμμένους δρόμους, για εκατοντάδες Βολιώτες που δεν έχουν που να αφήσουν το παιδί τους, γιατί δεν έχουμε σχολεία σε αυτή την πόλη, να απαντήσει γιατί η πόλη στην κυριολεξία βρωμάει, γιατί στις γειτονιές δεν υπάρχει ένας οδοκαθαριστής γιατί θα πληρώνει διπλάσια στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, εκεί να δώσει απαντήσεις. Δεν δίνει όμως”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ συνέχισε λέγοντας πως ο Αχ. Μπέος εφαρμόζει μια συνολική αντιλαϊκή πολιτική κι αντί να διεκδικήσει όλα αυτά τα χρόνια να σταματήσουν οι περικοπές από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους , δηλαδή τα χρήματα που δίνει το κράτος στον Δήμο,  έτσι ώστε ο Δήμος να έχει χρήματα για να μπορέσει να κάνει τα έργα που λείπουν , βγαίνει και κάνει φιγούρες και πλασάρει δουλειές σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μετά οι πολίτες πληρώνουν διπλά και τριπλά .

“Έχουμε 6000-7000 ανθρώπους στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης,  έχουμε ένα νοσοκομείο που λείπουν γιατροί νοσηλευτές και ο κόσμος δεν μπορεί να γίνει καλά. Ο  Δήμαρχος της πόλης πρέπει να μπαίνει μπροστά στα προβλήματα του Βολιώτικου λαού και τα μεγάλα προβλήματα είναι αυτά, δεν του λείπουν τα λουλουδάκια. Δεν ήταν έργο προτεραιότητας η Καραμπατζάκη και η Ζάχου, ήταν να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός, να γίνουν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί. Να διεκδικήσει να ζουν οι Βολιώτες σε καλύτερες συνθήκες, να μην είναι άνεργοι , να έχουν γιατρό στο Νοσοκομείο. Δεν μπαίνει μπροστά γιατί στηρίζει αυτή τη κυβέρνηση κι ας λέει ότι είναι ανεξάρτητος”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Ριζόπουλος συμπλήρωσε πως ο Αχ. Μπέος είναι στον κόσμο του και μακριά από τα προβλήματα των πολιτών υπογραμμίζοντας πως “Ο κόσμος του είναι ο ΝΠΣ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα , οι επιχειρήσεις και στα παλιά του τα παπούτσια ο κόσμος”.

Αναφορικά με το θέμα του πάρκινγκ ο κ. Ριζόπουλος είπε πως ενώ είχε συζητηθεί ότι οι δύο όροφοί του θα αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, στο προηγούμενο ΔΣ ήρθε εισήγηση που έκανε λόγο για μόνιμους πελάτες.

“Εάν το πάρκινγκ, πάει σε μόνιμους πελάτες χάνει τον χαρακτήρα του που είναι να εξυπηρετήσει τον κάτοικο του Βόλου, τον επισκέπτη και θα γίνει ένα φθηνό πάρκινγκ για 250 ανθρώπους,  οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκεί γύρω – γύρω και αναιρεί τον λόγο που κατασκευάστηκε και πλήρωσε ο βολιώτικος λαός. Εμείς θέλουμε πάρκινγκ με πολύ φθηνό αντίτιμο”, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους Βολιώτες κι αν έχουν παράπονα από τον Δήμαρχο ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε πως “Πολύς κόσμος διαμαρτύρεται . Παραπονούνται όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες ότι δεν τους επιτρέπεται να μπουν για προπόνηση στο Πανθεσσαλικό. Με όλα αυτά που κάνει έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια σε πολύ κόσμο”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.