Απ. Ριζόπουλος στο «Ράδιο ΕΝΑ»: «Συγκεντρώσεις θα γίνουν με φόντο τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα»

Στο πλαίσιο της επετείου του Πολυτεχνείου

«Συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο θα γίνουν με εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και απέναντι στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση» ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο επικεφαλής της ΛΑΣ Δήμου Βόλου, Απόστολος Ριζόπουλος.
Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες υπογραφές από αγωνιστές του λαϊκού κινήματος που χαρακτηρίζουν βαθιά αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης ν’ απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο. «Εμείς θα προχωρήσουμε σε συγκέντρωση και κινητοποίηση παρά την απαγόρευση, όχι σαν ΚΚΕ αλλά τα σωματεία και οι φορείς με όλα τα μέτρα προστασίας και σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν μπορούν να αποτελούν πρόσχημα» σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος, συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται για το Πολυτεχνείο μόνο, με την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης να παίρνει μία σειρά αντεργατικών μέτρων, όπως και αποφάσεις που χτυπούν τα συνδικαλιστικά δημοκρατικά δικαιώματα, για απεργίες και διαδηλώσεις, χτυπώντας τα δικαιώματα του λαού. «Ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα βγει ν’ αγωνιστεί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ριζόπουλος τόνισε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί εξαίρεση σε σύγκριση με άλλες επετείου, όπως είναι οι εθνικές εορτές, σημειώνοντας ότι και γι’ αυτές έγιναν εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας. Σημείωσε δε ότι οι συγκεντρώσεις θα γίνουν για να δώσουν οι εργαζόμενοι και οι φορείς τα μηνύματα που αφορούν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού σε όλα τα επίπεδα. «Από την προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε το μέτρο για το 50%+1 για την προκήρυξη απεργίας και από τη Νέα Δημοκρατία τις ηλεκτρονικές εκλογές. Ζητούν άδεια της Αστυνομίας για συγκεντρώσεις ακόμη και προ κορωνοϊού και σκληραίνει ακόμη περισσότερο τα μέτρα. Εμείς δεν θα σταματήσουμε αλλά θα δυναμώσει η φωνή μας κατά των αντεργατικών μέτρων» τόνισε ο κ. Ριζόπουλος.
Σχολιάζοντας την κοινή ανακοίνωση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΜεΡΑ 25 για το Πολυτεχνείου και την απαγόρευση συγκεντρώσεων και για την πιθανότητα κοινής συμπόρευσης και σε άλλα ζητήματα, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Δήμου Βόλου σχολίασε ότι θέληση είναι πρωτίστως να υπάρχουν προσπάθειες κοινωνικής συμμαχίας σε επίπεδο εργατικών φορέων. «Αυτό το επίπεδο θέλουμε να προχωρήσει και οι εργαζόμενοι να ενωθούν απέναντι στην αντεργατική πολιτική. Τα κόμματα είναι θεσμικοί παράγοντες και το κίνημα έχει τη δική του αυτονομία. Μέσα σ’ αυτό υπάρχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Εμείς προωθούμε την κοινωνική συμμαχία αλλά το ίδιο το κίνημα έχουν την αυτοτέλειά τους, αποφασίζοντας με βάση το πλαίσιο που υπάρχει» ανέφερε σχετικά.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι οι ΟΤΑ είναι διαφορετικής βαθμίδας κρατική διοίκηση και, υπό ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, δεν λειτουργούν αυτόνομα. «Τους έχει μετατρέψει σε κρατικές διοικήσεις, με τη φορολογία ν’ αυξάνεται μέσω των ανταποδοτικών τελών, τα οποία θα έπρεπε να έχουν μειωθεί όλα αυτά τα χρόνια» κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.