Απέχουν από το δημοτικό συμβούλιο δώδεκα σύμβουλοι των μειοψηφιών

Πρόκειται για πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του Συμβουλίου

Χωρίς τις παρατάξεις «Δρόμοι Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης», καθώς και το ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, 12 τον αριθμό, ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Οι σύμβουλοι των μειοψηφιών που συμμετέχουν είναι οι επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικός, της ΛΑΣ Απ. Νάνος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Χαυτούρας.

Σε ανακοίνωση οι σύμβουλοι κάνουν λόγο για πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας για τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου. Σκληρή ήταν η απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά, ενώ ο δήμαρχος Αχ, Μπέος προανήγγειλε μηνύσεις της Δημοτικής Αρχής για συκοφαντική δυσφήμιση και μηνύσεις κατά συγκεκριμένων μελών της Κίνησης Πολιτών για το νερό για τα επεισόδια.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών Ι. Αποστολάκης, Ε. Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας, Μ. Δραμητινός, Ν. Κανελλής, Λ. Κατσαλής, Θ. Κλημόπουλος, Φ. Κοκκινάκη, Φ. Λαμπρινίδης, Ν. Οικονόμου, Μ. Πατσιαντάς και Ν. Στόικος.

Όπως αναφέρουν «οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουμε πως θα απέχουμε από τη σημερινή, Δευτέρα 17-09-2018 και ώρα 18:00, συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου.
Πρόκειται για πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας και υπεράσπισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τα απαράδεκτα και εξευτελιστικά για το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης γεγονότα, που συνέβησαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου. Γεγονότα, που αποτελούν κρίκο σε μια αλυσίδα συστηματικής και μεθοδευμένης, από την πρώτη μέρα της θητείας της δημοτικής αρχής και του προέδρου, καταρράκωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και υπονόμευσης κάθε θεσμού και κάθε διαδικασίας που δίνει νόημα στην τοπική δημοκρατία.

Σε κοινωνική και πολιτική αποδρομή πια η δημοτική αρχή, προσπαθεί να διχάσει την τοπική κοινωνία, να επιβάλει τον φόβο και να φιμώσει τις αντιπολιτεύσεις και κάθε πολίτη που δεν συμπλέει μαζί της. Ο θεσμικός κατήφορος της δημοτικής αρχής έχει φτάσει μέχρι του σημείου να επιστρατεύει ακόμη και μπράβους, αλλά και να απαιτεί από την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, ακόμη και την ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψευδείς κατηγορίες. Όμως, τα νταηλίκια, η τρομοκρατία και η ισοπέδωση των θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών και αξιών δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία και σ’ ένα θεσμικό όργανο με μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην πόλη μας. Η ευθύνη του προέδρου και της δημοτικής αρχής είναι βαρύτατη.
Σε ό,τι μας αφορά, δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τον ρόλο του κομπάρσου σε σκηνοθετημένες παραστάσεις που μετατρέπουν, σε κάθε συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα».

«Ο κατήφορος δεν έχει τέλος»
Απαντώντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση και τόνισε ότι «επειδή αναφέρεται σε μπράβους, δεν ήταν κανένας μπράβος, απλά κάποιοι που προσέτρεξαν από τους παραβρισκόμενους όπως και δημοτικοί σύμβουλοι, όπως για παράδειγμα ο κ. Μιτζικός».

Ο ίδιος είπε ότι λυπάται πολύ γιατί ο κατήφορός τους δεν έχει τέλος, κάτι που θα εισπράξουν αυτό στις δημοτικές εκλογές.
«Ούτως ή άλλως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι, καλό είναι να μην ξαναπατήσουν στις συνεδριάσεις και να φεύγουν από την πόλη», δήλωσε.

Προανήγγειλε μηνύσεις
Λαμβάνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είπε ότι οι σύμβουλοι των μειοψηφιών είναι κομπάρσοι από τη στιγμή που Δημοτική Αρχή εξελέγη αυτή με τον ίδιο επικεφαλής.
Ο ίδιος προανήγγειλε μήνυση της Δημοτικής Αρχής κατά των συμβούλων που υπογράφουν την ανακοίνωση για συκοφαντική δυσφήμιση για συκοφαντική δυσφήμιση, διότι «δημοκρατία είναι κάποιος να λέει την αλήθεια και οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι δεν το έκαναν ποτέ, σε αντίθεση με μας».
Επίσης είπε ότι θα υποβληθούν μηνύσεις κατά των συμβούλων Θ. Κλημόπουλου, Ν. Κανελλή και κατά μελών της Κίνησης Πολιτών για τα επεισόδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.