Απόδραση στο Golden Lake με θέα τις λίμνες Ζερέλια!

Ο απόλυτος χώρος αναψυχής

Ο χρόνος δεν περισσεύει πάντα και τα σημεία για κοντινές αποδράσεις θα πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερα και να προσφέρουν τα πάντα για ευχάριστες και χαλαρωτικές στιγμές. Και ένα από τα «διαμαντάκια» της ευρύτερης περιοχής δεν είναι άλλο από το Golden Lake, μία ολοκληρωμένη πρόταση για όλη την οικογένεια, με την εκπληκτική θέα που προσφέρουν οι δίδυμες λίμνες Zηρέλια ή Ζερέλια να συνδυάζεται αρμονικά με τον απόλυτο χώρο αναψυχής.
Σαν ένα μπαλκόνι πάνω από τις δίδυμες λίμνες μετεωριτικής προέλευσης(!), το Golden Lake συνδυάζει παροχές και υπηρεσίες που καλύπτουν κάθε διάθεση! Η διακόσμηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού χώρου συνδυάζεται στον μέγιστο βαθμό με το φυσικό περιβάλλον, ενώ οι εγκαταστάσεις προσφέρονται για πολλές δραστηριότητες και για ενήλικες και για παιδιά.

Για καφέ ή για ποτό, οι επισκέπτες
θ’ απολαύσουν τους εσωτερικούς χώρους αλλά και το μπαλκόνι 100 τμ που προσφέρει την απόλυτη θέα προς τις δίδυμες λίμνες, ενώ στον χώρο λειτουργεί και παιδική χαρά, με τους υπεύθυνους να έχουν φροντίσει για τη σχετική πιστοποίησή της. Το Golden Lake προσφέρεται παράλληλα για τη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων και παιδικών πάρτι, ενώ υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για πραγματοποίηση συνεδρίων και προβολές!
Μάλιστα ήδη το Golden Lake δέχεται και επισκέψεις από σχολεία, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να δουν τις λίμνες αλλά και τον ευρύτερο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώρο, με προβολή και σχετικού βίντεο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.
Το ίδιο άλλωστε γίνεται και με οργανωμένους εκδρομείς. Όσον αφορά την κουζίνα του, τόσο σνακ όσο και εκλεκτά πιάτα είναι διαθέσιμα για όλους τους επισκέπτες του χώρου, όπως και γλυκά και παγωτά που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Golden Lake ενημερώνει για κάθε δράση του και εκδήλωση που διοργανώνει και μέσω των social media, με προφίλ στο Facebook (Golden Lake) και στο Instagram (zirelia_almyros), με το πρόγραμμα να είναι πλούσιο κάθε εβδομάδα!

«Τα Μάτια Του Θεού»-Οι δίδυμες λίμνες με… εξωγήινη προέλευση
To Golden Lake λοιπόν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις δίδυμες λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια, όπως τις αναφέρουν και τις χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι, με την προέλευσή τους να έχει ιντριγκάρει όλους τους ειδικούς.
Τα Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού σχήματος, που βρίσκονται 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 2,5 χλμ από το Δ.Δ. Ευξεινούπολης, σε υψόμετρο 130 μέτρων από τη θάλασσα, στους βόρειους πρόποδες της Όθρυος.
Η ιδιαιτερότητα των λιμνών αυτών οφείλεται στην πιθανολογούμενη μετεωριτική τους προέλευση σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς η πρόσκρουση αυτή των μετεωριτών πιθανότατα έλαβε χώρα κατά την εποχή του Ολόκαινου, πριν από 12.500 με 8.000 χρόνια, το πιθανό μέγεθος των θραυσμάτων που προσέκρουσαν εκτιμάται από 10 έως 30μ και το φαινόμενο αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα.
Σε ολόκληρη την Ευρώπη οι αντίστοιχες περιπτώσεις-θέσεις δεν ξεπερνούν τις 40 και σε ολόκληρο τον πλανήτη τις 178.
Είναι οι λεγόμενες λίμνες μάαρ, οι μόνες αυτού του τύπου που απαντώνται στην Ελλάδα.
Η μεγαλύτερη λίμνη, που βρίσκεται στα δυτικά καλύπτει επιφάνεια 42 στρεμμάτων,
έχει διάμετρο 250 μέτρων και βάθος περίπου 8 μέτρων. Η μικρότερη λίμνη σε απόσταση 200 μέτρων, καλύπτει επιφάνεια 25 στρεμμάτων, έχει διάμετρο 150 μέτρων και βάθος περίπου
6 μέτρα.
Ανατολικά της μεγάλης λίμνης υπάρχει μικρός γήλοφος (μαγούλα). Εκεί έχει εντοπιστεί προϊστορικός οικισμός ο οποίος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τις αρχές της της Μέσης Νεολιθικής (5.800-5.300 π.Χ.) και συνέχισε να κατοικείται κατά την Εποχή του Χαλκού και τα ιστορικά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δίδυμες λίμνες βρίσκονται στη μέση του κάμπου, κάτι που τις μετατρέπει αυτομάτως σε πόλο έλξης για πολλά ζώα και πουλιά.
Το καλοκαίρι θα δει κανείς εδώ πελαργούς, ενώ στα νερά τους ζουν επίσης και υδρόβια ζώα όπως νερόκοτες και πρασινοκέφαλες πάπιες, αλλά και πιο κοινά, όπως βατράχια, φρύνοι, νερόφιδα και άλλα υδρόβια ερπετά.

 

Facebook: Golden Lake (Ζερελια)
Instagram: zirelia_almiros
Tik-tok: Georg_Tetris
Τ: 6974 510 610

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.