Αποστολάκης: Κίνδυνος, το παρκινγκ Φιλελλήνων να πάει σε … «γνωστό»

Όπως έγινε και με το «Αχίλλειον», τόνισε ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας

Κίνδυνο …το παρκινγκ της Φιλελλήνων να καταλήξει σε «γνωστό», όπως έγινε και με το «Αχίλλειον» μετά από άγονη διαγωνιστική διαδικασία, κρούει ο Ιάσων Αποστολάκης επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», που προτείνει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος το έργο που κόστισε σχεδόν 6 εκ. € με καλύτερες τιμές για το Πανεπιστήμιο, τους μόνιμους κατοίκους και τους δημότες, κάνοντας και πιο γρήγορα απόσβεση των χρημάτων που ξοδεύτηκαν.

Μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο Ι. Αποστολάκης ανέφερε ότι η εισήγηση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν πολύ λιτή και έλεγε ότι με προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, κατοχυρώθηκε η δημοπρασία σε μια εταιρία και η εταιρία όφειλε εντός 10 ημερών να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η κατακύρωση του διαγωνισμού.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, τόνισε ότι η εταιρία δεν προσκόμισε τα δικαιολογητικά και δεν κατέθεσε την εγγυητική επιστολή, που δεν είναι μεγάλη, αλλά σε σχέση με το μετοχικό κεφάλαιο που είχε εκφράσει η εταιρία, η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» είχε εκφράσει επιφυλάξεις ότι με 25.000 € κεφάλαιο που έγινε 35.000 € με την εισχώρηση Ρώσου επιχειρηματία, να μπορεί να φέρει σε πέρας ένα έργο τόσο μεγάλο και ο Δήμος να μπορεί να διασφαλίσει τα έσοδα, που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι λίγα για το έργο αυτό.

Ο Ιάσων Αποστολάκης τόνισε, ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει άλλη επιλογή, από το να ακυρώσει τη διαδικασία και να κάνει ξανά τον διαγωνισμό.
Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, η εισήγηση της υπηρεσίας είναι να γίνει νέα διαδικασία και το πιο πιθανό είναι το επόμενο διάστημα να γίνει η δημοπρασία ξανά, να ξανακηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός μήπως ο Δήμος πάει σε μοντέλο «Αχίλλειου» να δοθεί το έργο σε γνωστό, μετά από άγονη διαδικασία.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα έργο ΣΔΙΤ, αλλά με ένα έργο, χωρίς μελέτη βιωσιμότητας, το οποίο κόστισε στον Δήμο Βόλου σχεδόν 6 εκ. € και ο Δήμος θα μπορούσε να το διαχειριστεί με καλύτερες τιμές για το Πανεπιστήμιο, τους μόνιμους κατοίκους και τους δημότες, κάνοντας και πιο γρήγορα απόσβεση των χρημάτων που ξοδεύτηκαν.
Παρόλα αυτά, ανέφερε, προτιμά να το δώσει σε επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται και τα μισθώματα από τα δύο καταστήματα στο ισόγειο σε περιοχή φιλέτο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.