Αποστολάκης στο Ράδιο «ΕΝΑ»: «Κοιτάζει τον στολισμό και δεν διεκδικεί για το νοσοκομείο ο Δήμος Βόλου»

Κριτική για τη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας

Έντονη κριτική άσκησε, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον  Βόλο», Ιάσων Αποστολάκης, στη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς της όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αδιαφορία που όπως τόνισε δείχνει όσον αφορά θέματα τα οποία απαιτούν διεκδικήσεις αλλά και για τα οποία μπορούσαν να διατεθούν χρήματα αντί αυτά να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον στολισμό της πόλης.

Με φόντο την εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής ενόψει Χριστουγέννων, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι ο Δήμος Βόλου ενήργησε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην είναι 2020. «Μακάρι να είχε τον ίδιο προγραμματισμό και στα υπόλοιπα θέματα, 8-9 μήνες πριν. Φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά που φέρνει οικονομική κατάρρευση και θάνατο στην πόρτα μας εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο τη πόλης. Ο Δήμος Βόλου θα έπρεπε να ενεργήσει αλλιώς, όπως ο Δήμος Σερρών και άλλοι Δήμοι που έχουν διεκδικήσει για τα νοσοκομεία τους πράγματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διάθεση κονδυλίων, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί να δίνει ο Δήμος 205 τάμπλετ για την τηλεκπαίδευση, ενώ τον ίδιο αριθμό έχει δώσει και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, και την ίδια στιγμή να ξοδεύει 329 χιλιάδες ευρώ για τρία χρόνια για την τοποθέτηση των λαμπιονιών και άλλες 170 χιλιάδες για χριστουγεννιάτικο στολισμό τη στιγμή που θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς εστίαση. «Καταλαβαίνω την ανάγκη του κόσμου να φύγουμε από τη μαυρίλα αλλά πάνω απ’ όλα είναι οι ζωές μας. Η απραξία και η αφωνία της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τις δομές υγείας της πόλης μας αφήνει ανεξήγητη αδιαφορία για τον ρόλο που πρέπει να έχει στην πρωτοφανή κρίση» τόνισε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τον Δήμαρχο για αδιαφορία και για λογική εφησυχασμού, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και οι προτεραιότητες που έθεσε η πανδημία, όπως η στήριξη οικονομικά αδύναμων οικογενειών σε μεγαλύτερο βαθμό. «Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για τη στήριξη του νοσοκομείου της πόλης, καμία διεκδίκηση για την ενίσχυση του και καμία προσπάθεια ανάδειξης των ελλείψεων. Χθες την ημέρα της φωταγώγησης είχαμε επτά νεκρούς στην πόλη. Έχουμε και τις χυδαίες επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης και η προσπάθεια δικαιολόγησης ελλείψεων στο ΕΣΥ, ενώ επέλεξε να συναντηθεί τις προάλλες μόνο με τον κο Χρυσοχοΐδη και όχι με τον κο Κοντοζαμάνη» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Αποστολάκης στάθηκε και σε άλλα θέματα, ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή, όπως για παράδειγμα για το Δικαστικό Μέγαρο για το οποίο τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, για τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής που γίνονται διά περιφοράς χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για ερωτήσεις και διευκρινίσεις, αλλά και για την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα στην πόλη. Επίσης στάθηκε στο θέμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνεται διακοπή υδροδότησης σε νοικοκυριά για μικρά χρέη, εν μέσω πανδημίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.