Αριστ. Μπασδάνης: «Έντονο το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη Μαγνησία την τελευταία τριετία»

Υφίσταται το ενδιαφέρον δημιουργίας θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων σε περιοχές του νομού

Για ένα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στο Νομό Μαγνησίας από ξένους επενδυτές, που αφορά τόσο στο λιμάνι και στη βιομηχανική ζώνη, όσο και σε εκμετάλλευση εκτάσεων σε διάφορα σημεία του νομού, έκανε λόγο ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι θα έρθει μια καλή επιχειρηματική χρονιά για όλους. Μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο πρόεδρος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον δημιουργίας θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων σε περιοχές του νομού μας, γεγονός που επίσης θα φέρει μεγαλύτερη οικονομική, και όχι μόνο, ανάπτυξη.

Όπως είπε ο κ. Μπασδάνης το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και ξένων επενδυτών στην περιοχή, για το λιμάνι, τη βιομηχανική περιοχή, αλλά και το αεροδρόμιο, είναι έντονο την τελευταία τριετία, καθώς η πόλη ενδείκνυνται για επενδύσεις, έστω και εάν αυτό το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, είτε λόγω του κορωνοϊού, είτε ακόμη και λόγω πλέον του πολέμου στην Ουκρανία, έχει «παγώσει». «Το λιμάνι με τη βιομηχανική ζώνη και με τη σύνδεση που έχουν μεταξύ τους θα καταφέρουν να πετύχουν την ανάπτυξη στην περιοχή μας, ανάπτυξη που τόσα χρόνια επιθυμούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

Λόγο έκανε επίσης, για τη Food Expo που θα γίνει από τις 3 έως τις 15 Μαρτίου με τους καλύτερους οιωνούς, εφόσον το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι έντονο από πάρα πολλές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. «Ως Επιμελητήριο στηρίζουμε και πριμοδοτούμε τις θεσσαλικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως», τόνισε ο κ. Μπασδάνης. Εκτιμά δε, ότι παρά τις αντιξοότητες που έχουν δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικών επιπτώσεων, θα έρθει μια καλή χρονιά για όλους.

«Θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν “συστάδες αγροτών”»

Αναφορικά με το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών ακόμα και για θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας ο κ. Μπασδάνης τόνισε πως υφίσταται πραγματικά αυτό το ενδιαφέρον. «Θα πω, επιτέλους! Έχουμε τόσες δυνατότητες στην περιοχή, με το νερό, με τον ήλιο, που επιτρέπουν τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Δεν γίνεται να αγοράζουμε ντομάτες από το Βέλγιο, την Ολλανδία ή την Πολωνία. Είναι απαράδεκτο!», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε ότι θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν «συστάδες αγροτών», οι οποίοι με όπλο την τεχνογνωσία και το τεχνοκρατικό μοντέλο να προωθήσουν τα προϊόντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με σκοπό να αυξηθούν τα οφέλη τους, αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.