Άσερ Ματαθίας στο «Ράδιο ΕΝΑ»: «Η ποινή μας για την εκλογή ενός προέδρου με μισαλλοδοξία, χωρίς γνώσεις…»

«Σοκαριστικό ότι ακόμη και στις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει σωστά η ρύθμιση διανομής του εμβολίου»

Έκπληκτος για τα όσα σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ και στην Ουάσινγκτον, με διαδηλωτές να εισβάλλουν στο Καπιτώλιο δήλωσε και ο Άσερ Ματαθίας, ο Βολιώτης καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο St John΄s της Νέας Υόρκης, όντας κάτοικος των ΗΠΑ τα τελευταία 65 χρόνια, τονίζοντας όλα τα κακώς κείμενα που επικρατούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή.
«Είναι μία δύσκολη φάση και αποτελεί την ποινή μας για την εκλογή ενός προέδρου με μισαλλοδοξία, χωρίς γνώσεις και χωρίς να καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ» τόνισε ο κ. Ματαθίας, σχολιάζοντας μάλιστα και τη στάση των ΜΜΕ, καθώς όπως σημειώνει πολλά ακόμη δεν αναγνωρίζουν τον Τζο Μπάιντεν ως πρόεδρο και περιμένουν ακόμη να γίνει κάτι σαν… θαύμα για να παραμείνει ο Τραμπ στη θέση. «Η Δημοσιογραφία εδώ και τα ΜΜΕ δεν δίνουν την πλήρη εικόνα του τι έχει γίνει και τις τελευταίες ημέρες και γενικά» σημείωσε ο κ. Ματαθίας.
Όσον αφορά το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, έχοντας και ο ίδιος υπάρξει υποψήφιός του, βλέπει τον διαχωρισμό του σε κομμάτι του Τραμπ και σε κομμάτι των συντηρητικών πιο κοντά στο κέντρο, αλλά και ότι το κόμμα είναι πλέον ακραίο. Πάντως εκτιμά ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για πολύ καιρό ακόμη, αλλά τονίζει ότι δεν αποτελεί έπαινο για κανέναν να έχει στενές επαφές με την πλευρά Τραμπ, ειδικά για την Ομογένεια.

Το εμβόλιο, οι ΗΠΑ και οι μειονότητες

Όσον αφορά το μεγάλο θέμα της εποχής, ο κ. Ματαθίας σημειώνει ότι είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ακόμη και στις ΗΠΑ δεν μπορεί να γίνει σωστά η ρύθμιση της διανομής του εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Όπως ανέφερε, σ’ αυτό συντελεί το ότι δεν είναι ενεργή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Έχουμε 20 εκατομμύρια κρούσματα και 360 χιλιάδες θανάτους και είναι απίστευτο αυτό σε μία χώρα σαν τις ΗΠΑ» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στον επικεφαλής της Pfeizer, Αλβέρτο Μπουρλά, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο μία εφημερίδα στην Ελλάδα να τον συγκρίνει με τον Ναζί Μένγκελε και να λέει ότι το εμβόλιο φέρνει άλλα ζητήματα, αντί να καταπολεμά τον κορωνοϊό.
Παράλληλα, πάνω σ’ αυτό σημείωσε ότι με αφορμή και τη συμπλήρωση 200 χρόνων και τους εορτασμούς για το 1821, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει παρόντα τον κο Μπουρλά, για να δείξει η χώρα ότι ασπάζεται μειονότητες, με εκπροσώπους συμβολικά από όλες. «Θα ήταν καλό η ελληνική κυβέρνηση να πει ακόμη και τώρα ότι έκανε λάθος το 1947 με τη στάση που είχε επιδείξει στον ΟΗΕ για την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ» κατέληξε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.