Αστυνομικοί Μαγνησίας : Είμαστε ο… «τοίχος» μεταξύ της πανδημίας και του κόσμου

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Ράδιο ΕΝΑ

Οι αστυνομικοί είναι ο «τοίχος» μεταξύ της πανδημίας και του κόσμου. Είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, όπως και οι οικογένειές τους και παρόλα τα ακόμη και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος τους, που βλέπουν και ακούν, δεν επηρεάζονται, αλλά ζητούν ευγένεια, καλοσύνη και συμπαράσταση της κοινωνίας.
Τα παραπάνω τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Αργύρης Διχτάς, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, που είπε ότι σαφώς και οι αστυνομικοί δέχονται την κριτική, αλλά καλό είναι να τους δίνεται η δυνατότητα να ακούγεται και η δική τους άποψη, όπως το περιστατικό με τον πλανόδιο μουσικό την περασμένη εβδομάδα, που του βεβαιώθηκε πρόστιμο, μετά όμως από καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία και ακολούθως έπρεπε να υπακούσουν και να παρέμβουν.
Όπως ανέφερε ο κ. Διχτάς, οι αρμοδιότητες που έχει επωμιστεί η Αστυνομία για την κοινωνία είναι πάρα πολλές και κάποιες από αυτές είναι πάρεργα που έπρεπε να ασχολούνται άλλοι.
Είμαστε η μοναδική υπηρεσία που χτυπάει το τηλέφωνο 24 ώρες την ημέρα και πάντα απαντάμε. Μέσα στην πανδημία οι αστυνομικοί δίνουν κάθε μέρα λύσεις σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, με μεταγωγές και βοηθούν οικογένειες, σε επιδόσεις δικογράφων και εγγράφων, σε πολλές δεκάδες ανθρώπων που έρχονται να λύσουν οικογενειακά προβλήματα κλπ., τόνισε.

Στόχος πάντα ο αστυνομικός

«Το βασικό έργο της Αστυνομίας είναι να βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, εμείς όμως δυστυχώς σαν κοινωνία έχουμε μάθει να απομονώνουμε κάποιες επετείους και αντί να σκεφτόμαστε το πραγματικό νόημα των επετείων και αυτό που αναβλύζει την ημέρα του Πολυτεχνείου και της Δημοκρατίας, το μόνο που κάνουμε, για δημοσκοπικούς λόγους κυρίως, κομμάτων της αντιπολίτευσης, που όταν γίνουν εξουσία τα ξεχνούν, παίρνουν τον άλλο ρόλο και φωνάζουν οι άλλοι που είναι αντιπολίτευση με στόχο πάντα τον αστυνομικό», ανέφερε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μαγνησίας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Διχτάς, η ζωοποίηση, που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης πάει προς αυτή την πλευρά, όχι προς την πλευρά της κοινωνίας, που γνωρίζουμε ότι είναι μαζί μας. Ερχόμαστε κάθε μέρα σε επαφή με τους πολίτες του Βόλου, άσχετα αν καμία φορά κάποια κατάσταση ξεφεύγει γιατί και ο κόσμος δεν γνωρίζει, τόνισε και πρόσθεσε ότι ένα μικρός μέρος στιγματίζει και λιθοβολεί τους αστυνομικούς άσχημα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το άσχημο δεν είναι για μένα που το έχω βιώσει τόσα χρόνια, το γνωρίζω και ξέρω ποιος είναι ο ρόλος μου, αλλά για τις οικογένειες και τα παιδιά μας που διαβάζουν όλα αυτά τα ρατσιστικά σχόλια από τους «πολεμιστές» του FB που γράφουν ότι να’ναι, όπου να’ναι, προβληματίζονται και στενοχωριούνται», τόνισε ο αστυνομικός.

Καταγγελίες για τον πλανόδιο μουσικό

Ο Αργύρης Διχτάς ανέφερε για ένα περιστατικό που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην οδό Ερμού στο Βόλο, με κάποιους πλανόδιους μουσικούς, που είναι συμπαθής κοινωνική ομάδα, που περνάμε και χαζεύουμε και οι άνθρωποι το κάνουν για λόγους βιοποριστικούς.
«Είδαμε κάποιες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέδειξαν ψευδώς το θέμα, χωρίς να γνωρίζουν τη διάστασή του και ξεσήκωσαν τον κόσμο κατά της Αστυνομίας.
Ο πρόεδρος των υπαλλήλων ανέφερε ότι ο αστυνομικός πήγε εκεί, ύστερα από καταγγελία πολιτών και συνεχείς οχλήσεις τελευταία της Αστυνομίας με έγγραφα για τους πλανόδιους μουσικούς. «Με στενοχώρια και πολύ άσχημη ψυχολογία πήγε ο συνάδελφος εκεί να βεβαιώσει παράβαση. Δεν γινόταν όμως να μην πάει, γιατί υπήρχαν κάποιοι συμπολίτες μας που για κάποιους λόγους, ενοχλούνταν από την παρουσία αυτών των ανθρώπων και έκαναν καταγγελίες στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία», τόνισε.

«Χωρίς άδειες και ημερήσιες αναπαύσεις»

Ο κ. Διχτάς τόνισε ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ως συνδικαλιστικό όργανο, οφείλει να αποτυπώσει τα γεγονότα και τα συναισθήματα των αστυνομικών και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας η Αστυνομία δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα και δεν έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία για άσχημο λόγο.
Ο συνδικαλιστής είπε ότι οι αστυνομικοί δουλεύουν ένα μήνα χωρίς άδειες και ημερήσιες αναπαύσεις, από τον Μάρτιο αστυνομικοί πήγαιναν στον Έβρο και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, για το μεταναστευτικό, το προσφυγικό και την πανδημία, βρίσκονται παντού για την κοινωνία και είναι κρίμα να προσπαθούν κάποιοι μ’ αυτό τον τρόπο να διαλύσουν το έργο που γίνεται και την ψυχολογία των οικογενειών και των παιδιών αστυνομικών.

Για τα μέτρα του Πολυτεχνείου

Αναφερόμενος στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών είπε ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται Για τα μέτρα προστασίας του αστυνομικού και μέσα στον «πανικό» των ημερών, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για το πώς θα μετακινηθούν οι εκατοντάδες αστυνομικοί ια να λάβουν μέτρα στο κέντρο της πόλης. Ο συνδικαλιστής είπε ότι τα κενά των αστυνομικών που είναι σε καραντίνα καλύπτονται με υπερεργασία των υπόλοιπων αστυνομικών, με το φιλότιμο κυρίως και με την προσπάθεια των συνδικαλιστών να κοπούν κάποια πάρεργα, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα να πάρουν ημερήσια ανάπαυση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.