Αθώα η ΕΒΟΛ για καταγγελλόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος

Στο αρχείο μήνυση δύο δημοσιογράφων του Smile TV κατά του Συνεταιρισμού

Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών, η μήνυση που κατέθεσαν δύο δημοσιογράφοι του Smile TV κατά της Συνεταιριστικής Οργάνωσης και του προέδρου της Νικήτα Πρίντζου, για δήθεν ρύπανση του περιβάλλοντος και διαρροή λυμάτων στον χείμαρρο Σεσκουλιώτη.
Ήδη κατά των κ.κ. Καλόγηρου, Ντάσκα και του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού, που είχε καταγγείλει για συμφέροντα ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νικήτας Πρίντζος, σε συνέντευξη Τύπου στις 22 Ιουνίου 2017, εκκρεμεί η εκδίκαση αγωγής ύψους 1 εκ. €.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δημοσιογράφοι είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία Βόλου, μήνυση 95 σελίδων κατά της γαλακτοβιομηχανίας πολλές από τις οποίες αναφερόταν στα όσα λεγόταν στις επίμαχες εκπομπές, όπου εκτός από το θέμα της ρύπανσης κατηγόρησαν τον κ. Πρίντζο και για άλλα ζητήματα όπως ο αριθμός των μελών των συνελεύσεων και ότι δίνει διαφημίσεις στα τοπικά μέσα και τηλεοπτικά κανάλια, ενώ επίσης κατηγορούσαν τους τοπικούς δικαστές ότι έχουν συμφέροντα από την ΕΒΟΛ και ζητούσαν να εξεταστεί η μήνυση από δικαστές άλλης περιοχής.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας που τελικά έγινε στο Βόλο, εξετάστηκε το θέμα της ρύπανσης του περιβάλλοντος που κατήγγειλαν οι δημοσιογράφοι, στη διάρκεια μιας ημέρας που έπαθε βλάβη ο βιολογικός καθαρισμός της βιομηχανίας και που, σύμφωνα με τη μήνυση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπέβαλε πρόστιμο στην ΕΒΟΛ ύψους 30.000 €.
Όπως προέκυψε, από τις αναλύσεις των τριών δειγμάτων λύματος (από την παρασκευή φέτας) που έλαβαν την επίμαχη ημέρα, στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας και εξετάστηκαν σε ανεξάρτητο χημικό εργαστήριο, υπήρχαν οριακές αποκλίσεις από τα όρια που θέτει η νομοθεσία και με ενέργειες της ΕΒΟΛ, από την επόμενη μέρα που λειτούργησαν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, τα όρια ήταν φυσιολογικά.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής δεν προέκυψαν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση περί παράνομης απόλυσης εργαζομένου ή παράνομης γενικής συνέλευσης.
Η μήνυση των δύο δημοσιογράφων κατά της ΕΒΟΛ και του κ. Πρίντζου κατατέθηκε το καλοκαίρι του 2017 και ολοκληρώθηκε το Πάσχα του 2018 και, μετά τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών, μπαίνει στο αρχείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.