Αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ έδωσε χθες 20 νέα κρούσματα

Ραγδαία είναι η αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου. Ενώ την Πέμπτη νοσηλεύονταν 14 ασθενείς, σε μόνο ένα 24ωρο έγιναν έξι νέες εισαγωγές, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να έχει εκτιναχτεί στους 20. Από αυτούς οι επτά είναι ηλικιωμένοι και προέρχονται από το Γηροκομείο Βόλου, στο οποίο έγινε διασπορά του ιού από ανεμβολίαστο προσωπικό.

Εντείνεται η ανησυχία γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς βλέπουν μέρα με την ημέρα τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό να αυξάνονται. Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο έγιναν έξι νέες εισαγωγές και μέχρι και χθες νοσηλεύονταν 20 ασθενείς εκ των οποίων οι επτά από το Γηροκομείο Βόλου. Οι ηλικίες των νοσηλευόμενων είναι από 39 ετών έως και 66 ετών, ενώ η ηλικία των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται κυμαίνεται από 74 έως και 96 ετών.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν νοσηλεύεται κανείς σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ή στη ΜΕΘ, ενώ και οι 20 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική κορωνοϊού, στην παλιά Β’ Παθολογική Κλινική. Από αυτούς μόνο οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι πλήρως με τα συμπτώματά τους να είναι ήπια. Οι γιατροί τονίζουν πως ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για να σταματήσει το νέο κύμα που φαίνεται πως έρχεται, συνιστώντας σε όλους να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ έδωσε χθες 20 νέα κρούσματα, τα 2 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.