Χάνεται για τον Βόλο η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Αρ. Mπασδάνης στο «Ράδιο ΕΝΑ»: «Χρειάζεται πίεση απ΄όλους τους φορείς για την επένδυση στον Βόλο»

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ακόμη αναζητείται η περιοχή όπου θα εγκατασταθεί η μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Next.e.GO SE), με τον Βόλο να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο ακόμη δεν έχει έρθει κάτι στο προσκήνιο.

Από την άλλη, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης επεσήμανε ότι χρειάζεται κοινή δράση και πίεση απ’ όλους τους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι προτεραιότητα αποκτά η Πτολεμαΐδα, στο πλαίσιο απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

«Ακόμη δεν έχουμε κάποια απάντηση για την επένδυση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι μία κεντρική απόφαση και δίνεται μία προτεραιότητα στις επιχειρήσεις για επένδυση στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης της Πτολεμαΐδας» ανέφερε ο κ. Μπασδάνης. Παράλληλα τόνισε ότι έχουν υπάρξει πιέσεις στην κατεύθυνση της ύπαρξης μίας οργανωμένης βιομηχανικής ζώνης στον Βόλο, με τον ίδιο να θεωρεί ότι μπορεί να πειστεί οποιοσδήποτε επενδυτής. «Αν πιέσουμε όλοι οι φορείς μαζί και συγκροτημένα μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύσκεψη επιμελητηρίων με Γεωργιάδη

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας αναφέρθηκε και στη συνέλευση που έγινε σε επίπεδο επιμελητηρίων με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, που έγινε λήπτης προτάσεων και παραπόνων.
Όπως τόνισε ο κ. Μπασδάνης, το λιανεμπόριο δεν μπορεί να λειτουργεί με click away και πρέπει ν’ ανοίξει πλήρως, με αυστηρά πάντα μέτρα από την πλευρά των εμπόρων. Από την άλλη τέθηκαν και θέματα οικονομικής φύσεως, όπως το να μην επιστραφεί το 50% των ποσών γαπό τις τρεις πρώτες επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά και να κινηθεί η Πολιτεία για την κάλυψη του 60-70% των πάγιων δαπανών για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω πανδημίας. και το τι θα συμβεί με την κάλυψη των πάγιων δαπανών για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν. «Περιμένουμε και την έβδομη επιστρεπτέα προκαταβολή, επιθυμώντας να είναι πιο στοχευμένη, με περισσότερα αντικείμενα και εύρος, για να μην μείνουν εκτός πολλές επιχειρήσεις όπως συνέβη με την έκτη διαδικασία» τόνισε επίσης.
Τέλος, στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα για «κούρεμα» των χρεών, που συσσωρεύονται μετά από 12 χρόνια κρίσης και επιπλέον με την πανδημία σε εξέλιξη. «Αυτό πρέπει γρήγορα να πάρει τον δρόμο του και θέση μου ήταν ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ενιαία φωνή από όλα τα επιμελητήρια, πειστική προς όλους για να έχει μία καλή τύχη» κατέληξε ο κ. Μπασδάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.