Χαρ. Μάνδρος στο «Ράδιο ΈΝΑ»: «Αχνοφαίνεται διασπορά κορωνοϊού στην κοινότητα του Βόλου»

Ίσως χρειαστεί ν’ ανοίξει και πάλι η τρίτη κλινική στο «Αχιλλοπούλειο»

Την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες νοσηλείας covid στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου περιέγραψε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο διευθυντής των κλινικών, Χαράλαμπος Μάνδρος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των κρουσμάτων τελευταία κάνει να αχνοφαίνεται διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα του Βόλου και όχι μόνο σε κλειστές δομές.
«Φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το έργο που είδαμε τον Νοέμβριο» ανέφερε ο κ. Μάνδρος, σημειώνοντας ότι μέχρι πριν από δέκα περίπου ημέρες, νοσηλεύονταν 15 ασθενείς, ενώ προσφάτως υπήρξε μαζική εισροή ασθενών από τρεις κλειστές δομές, από το γηροκομείο Καναλίων αλλά και από δύο ιδιωτικές κλινικές. «Αυτό θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμο με την έννοια ότι πρόκειται για κλειστές δομές, αλλά δυστυχώς αυτό που μας ανησυχεί , είναι ότι παράλληλα έχουμε λίγες αλλά υπαρκτές εισαγωγές από την κοινότητα που δεν συνδέονται με τα προηγούμενα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μία διασπορά και αυτό ακριβώς είχε γίνει τον Νοέμβριο και ξαφνικά είχαμε μαζική εισροή ασθενών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ίσως χρειαστεί ν’ ανοίξει και πάλι η τρίτη κλινική

Για την ώρα στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 62 ασθενείς, τρεις εκ των οποίων στην εντατική, και πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα, όπως είναι άνοια και μόνιμη κατάσταση. Ο κ. Μάνδρος συμπλήρωσε ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι τα κρεβάτια λιγοστεύουν και μπορεί να χρειαστεί ν’ ανοίξει και πάλι η τρίτη κλινική. «Εδώ είναι που θα γίνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα γιατί ήδη νοσούν πολλοί νοσηλευτές του νοσοκομείου. Οπότε η στελέχωση θα είναι δύσκολη και οριακή και προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο για να επανέλθουν στη δράση και να έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα εφόδια» σημείωσε ο διευθυντής των κλινικών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 15-20 κρεβάτια ακόμη κενά και διαθέσιμα, ενώ όσον αφορά το διαθέσιμο προσωπικό, αυτό ενισχύθηκε το περασμένο Δεκέμβριο με κάποιους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς τον Δεκέμβριο, αλλά όχι και με τους τρεις γιατρούς, οι θέσεις των οποίων έχουν προκηρυχθεί αλλά έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν καθήκοντα ακόμη και δύο μήνες μετά, με τον νόμο να μην λαμβάνει υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Εμφανίζεται φως με τα εμβόλια»

Είμαστε ενόψει ενός τρίτου κύματος; «Έχουμε περάσει δυσκολότερα και πιστεύω ότι θα τα διαχειριστούμε αρκεί να μην έρθει αυτό που αχνοφαίνεται ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Τότε θα πέσει και ο μέσος όρος ηλικίας και θα ζήσουμε άσχημες στιγμές. Αυτό θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα τρίτο κύμα και μην ξεχνάτε ότι τον Νοέμβριο είχε πάρει… φωτιά η Βόρεια Ελλάδα ενώ τώρα έχει πρόβλημα η Αθήνα. Δυστυχώς ο Βόλος είναι στη μέση και δέχεται επιρροές και από τις δύο πλευρές» σχολίασε σχετικά ο κ. Μάνδρος.
Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι όντως όλοι έχουν κουραστεί, όντας σε πολεμική κατάσταση από τα τέλη Οκτώβρη, αλλά από την άλλη εμφανίζεται φως με τα εμβόλια και σήμερα ξεκίνησε στο νοσοκομείο δεύτερος κύκλος εμβολιασμών. Έτσι τώρα αυξάνεται το τείχος της ανοσίας με τις δεύτερες δόσεις, έστω και αν είναι λίγα αυτά. «Στον αριθμό και τον ρυθμό των εμβολιασμών, μάλλον έχουμε μπλέξει σε διεθνή ζητήματα. Όσον αφορά στους αρνητές των εμβολίων, αυτό ξεπεράστηκε στην πράξη, σχετικά με τα σενάρια περί ανεπιθύμητων ενεργειών. Το φως αργεί λίγο ακόμη και πρέπει να κάνουμε υπομονή όντας στην αρχή του τέλους» κατέληξε ο κ. Μάνδρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.