Χαράλαμπος Ζάχος: «Υπάρχει παράβαση καθήκοντος για το νερό της Αγριάς»

Κατηγόρησε τη ΔΕΥΑΜΒ για τη μη ενημέρωση των κατοίκων και προκλητική ανακοίνωση

Το γεγονός ότι υπάρχει παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των πολιτικών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή την ακαταλληλότητα του νερού της Αγριάς, τόνισε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο Χαράλαμπος Ζάχος, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Βόλος – Έξυπνη πόλη”. Όπως είπε, είναι σοβαρότατο το πρόβλημα και ευχήθηκε να λυθεί γρήγορα.
“Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ τα λέει όλα. Χωρίς να το θέλουν, μας είπαν ότι πρέπει να πληρώσετε αδρά και αυτό φάνηκε από τότε που έκοψε το νερό των κοινόχρηστων βρυσών που ήταν πηγαίο”, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Ζάχο οι κοινόχρηστες βρύσες που υδρεύονται από την Πηγή της Ανεμούτσας, κόπηκαν, γιατί δεν είχαν έσοδα από αυτές, κάτι που ομολογούν στην ανακοίνωση τους.
Ο δημοτικός σύμβουλος εξήγησε ότι ο εντοπισμός υδραργύρου ή άλλων βαρέων μετάλλων στο νερό, έρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θέλει σωστή διαχείριση, κάτι που υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Κακή διαχείριση
Σε σχέση με το ότι η Αγριά δεν έχει νερό σήμερα, τόνισε ότι έγινε κακή διαχείριση του συστήματος εδώ και καιρό, γιατί οι πηγές γενικά, δείχνουν πότε υπάρχει υπέρβαση σε βαρέα μέταλλα και δεν γίνεται , ξαφνικά ακατάλληλο. Όπως είπε, γίνονται τακτικές μετρήσεις στο νερό, αλλά το θέμα είναι τι μέτρα παίρνει ο καθένας, που πρέπει όταν τα βαρέα μέταλλα έχουν αυξητική τάση, το νερό να κόβεται.
Το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Ζάχο, είναι τι γίνεται από δω και πέρα, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ λέει ότι για έναν ακόμη μήνα το νερό θα είναι ακατάλληλο και η πρώτη ανακοίνωση στις 19 Μαΐου ήταν ξεκάθαρη ότι απαγορεύεται η χρήση νερού προς πόση και μαγείρεμα.

Παράβαση καθήκοντος
“Σίγουρα εδώ υπάρχει παράβαση καθήκοντος, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ έπρεπε να πάρει μέτρα που δεν πήρε και δεν μπορεί να λέει ότι για ένα μήνα ακόμη το νερό θα είναι ακατάλληλο”, τόνισε και ζήτησε να λυθεί άμεσα το θέμα του νερού που δίνουν στους κατοίκους να πιουν, κάτι που είπε έπρεπε να είχε λυθεί χθες…
Επίσης κατηγόρησε τη ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν ενημέρωσε τους κατοίκους με ανακοινώσεις για την ακαταλληλότητα του νερού, με αποτέλεσμα να μην είναι ενημερωμένοι όλοι και να πίνουν επικίνδυνο νερό για την υγεία τους, όπως γίνεται και στα σχολεία που τα παιδιά πίνουν νερό από τη βρύση, αν και ο σύλλογος γονέων ζήτα εμφιαλωμένα νερά από επιχειρηματίες της περιοχής.
“Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο η δημοτική αρχή έδειξε αδιαφορία και όλοι κρινόμαστε από τα έργα και τις πράξεις μας”, τόνισε ο κ. Ζάχος και πρόσθεσε ότι εάν υπήρχε το εξωτερικό δίκτυο των κοινόχρηστων βρυσών θα υπήρχε και πάλι πρόβλημα, αλλά δεν θα ήταν τόσο μεγάλο.
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος, χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ προκλητική, καθώς ομολογεί, ότι θέλει να πληρώνεται από το νερό και κατηγόρησε την επιχείρηση, ότι έκοψε το νερό της πηγής Ανεμούτσα, διότι ο αγωγός ήθελε καθάρισμα, που σημαίνει έξοδα για την επιχείρηση, χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.