Χάρης Κατσικαδάμος: «Διανύουμε περίοδο έξαρσης των παιδικών ιώσεων- Επίμονα πολλά συμπτώματα»

Αυξημένων απαιτήσεων για γιατρούς και οικογένειες η συγκεκριμένη περίοδος

«Κύμα» ιώσεων έχει παρασύρει παιδιά, με τον γνωστό Βολιώτη παιδίατρο κ. Χάρη Κατσικαδάμο να επισημαίνει, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ότι πρόκειται για μια περίοδος έξαρσης των παιδιών ιώσεων, με μέτριας βαρύτητας περιστατικά, αλλά και με επίμονα συμπτώματα σε πολλές των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσικαδάμο εδώ και αρκετό καιρό καταγράφεται έξαρση των ιώσεων που αφορούν σε παιδιά, η οποία δεν λέει να τελειώσει.

«Συνήθως είχαμε αυτή την εποχή κάποια έξαρση, αλλά τώρα φαίνεται πως είναι σαφώς αρκετά περισσότερα τα περιστατικά και αντικατοπτρίζεται αυτό και από τις εισαγωγές στα Νοσοκομεία, όπως βλέπουμε και στα Νοσοκομεία των Αθηνών που κατακλύζονται από παιδιά», σχολίασε.

Όπως ανέφερε ο έμπειρος παιδίατρος, πρόκειται για ένα  ιώσεων αναμενόμενο, που αυτή την περίοδο κάνει βρογχιολίτιδες, λαρυγγίτιδες, προβλήματα μέτριας έως αρκετής βαρύτητας στα παιδιά από εκεί και πέρα έχει αρχίσει και η γρίπη, με υψηλό πυρετό, κομάρες κτλ. Παράλληλα υπάρχουν αρκετές ιώσεις τύπου γαστρεντερίτιδας που ταλαιπωρούν με διάρροιες και επιμονή των συμπτωμάτων. Γενικά, σύμφωνα με τον κ. Κατσικαδάμο είναι μία περίοδος αυξημένων απαιτήσεων με τα τηλέφωνα στα παιδιατρεία να χτυπούν διαρκώς και με τους γονείς, που φέρνουν τα παιδιά στο ιατρείο.

Σε γενικές γραμμές τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο ιατρείο είναι, όπως επεσήμανε ο γιατρός, μέτριας βαρύτητας, αλλά επίμονα πολλά από αυτά.

«Έχουμε έναν επίμονο βήχα μετά από τις ιώσεις, που πραγματικά ταλανίζει τα παιδιά και πολλές φορές είναι δύσκολος και στη θεραπεία του. Εκτός από τις ιώσεις, έχουμε ακόμη και τον κορωνοϊό που υπάρχει και μας δημιουργεί προβλήματα, γι’ αυτό καλό είναι να κάνουμε και κάποια τεστ στα παιδιά, να ξέρουμε τι γίνεται. Γενικώς, δεν είναι η πιο ευχάριστη περίοδος για γονείς και για γιατρούς, είναι μία δύσκολη περίοδος», επεσήμανε ο κ. Κατσικαδάμος.

Ακόμη, ο παιδίατρος αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας στα σχολεία, με τη συζήτηση να έχει επανέλθει λόγω των αυξημένων ιώσεων, σημείωσε όμως πως η απόφαση της Επιτροπής είναι να βγουν οι μάσκες, μέτρο που έχει αποφασιστεί και στην Ευρώπη, όπου αναφέρουν ότι δεν έχουμε φτάσει σε σημεία όπου απαιτεί ο κορωνοϊός τη χρήση μάσκας.

Τέλος, ο κ. Κατσικαδάμος μίλησε και στον εμβολιασμό των παιδιών, επισημαίνοντας πως οι γονείς τηρούν το πρόγραμμα των παιδιών αναφορικά με τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν, όμως οι ιώσεις της εποχής, πολλές φορές αναβάλουν τον εμβολιασμό, καθώς την ημέρα του ραντεβού τυχαίνει και το παιδί να είναι λίγο άρρωστο, οπότε και προγραμματίζεται εκ νέου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.