Χατζηκυριάκος: Σημαντικό βήμα για όλη τη Μαγνησία η δημιουργία του Ναυστάθμου του ΠΝ στον Αλμυρό

Προοπτική ανάπτυξης για τον Αλμυρό και όλο τον νομό

Η επιλογή της περιοχής του Αλμυρού, αντί του λιμανιού του Βόλου, ως έδρας του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού, φαίνεται να προκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μετέφερε το magnesianews.gr και επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος Αλμυρού μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, επισημαίνοντας πως αν και ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, παρά ταύτα ενημερώθηκε από τον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Χρήστο Μπουκώρο για την θετική αυτή εξέλιξη. Ο κ. Χατζηκυριάκος σχολιάζοντας την θετική αυτή έκβαση έκανε λόγο για προοπτική ανάπτυξης που θα φέρει ο Ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού τόσο στον Δήμο Αλμυρού, όσο και σε όλη τη Μαγνησία.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλμυρού υπήρχαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο ΓΕΕΘΑ δύο προτάσεις για την εγκατάσταση του Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού. Η μία αφορούσε στο λιμάνι του Βόλου και η δεύτερη πρόταση ήταν για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

“Το ζητούμενο ήταν να υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες είτε στην πρώτη,  είτε στη δεύτερη πρόταση για να μείνει ο Ναύσταθμος στον Παγασητικό και στον τόπο μας. Η πρόταση του Δήμου Αλμυρού δεν ήταν ανταγωνιστική με το λιμάνι του Βόλου, αλλά μια πρόταση για όλη τη Μαγνησία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυριάκος.

Σήμερα, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μπουκώρος επικοινώνησε με τον κ. Χατζηκυριάκο και τον ενημέρωσε πως η πρόταση του Αλμυρού είναι αυτή που προκρίνεται για τον Ναύσταθμο, με τον Δήμαρχο Αλμυρού όμως να μην έχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο ή από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Παρόλα αυτά ο ίδιος μιλώντας για την εξέλιξη αυτή τόνισε πως η δημιουργία Ναυστάθμου του Πολεμικού Ναυτικού είναι σημαντική για όλη τη Μαγνησία, επεσήμανε πως το προσωπικό και μόνο που θα απασχολείται θα είναι 800 ίσως και 1000 άτομα και αυτό μπορεί να συνδεθεί άμεσα με την ανάπτυξη και της τοπικής περιοχής, καθώς θα υπάρξει ανάπτυξη και ενίσχυση των σχολείων με μαθητές, αύξηση των εισοδημάτων, ενοικιάσεις και πωλήσεις κατοικιών.

“Είναι μια διαφορετική ανάπτυξη, αλλάζει λίγο τον βηματισμό μας, αλλά μπορούμε να προσαρμοστούμε με έργα, με μελέτες κι όραμα”, είπε ο κ. Χατζηκυριάκος και τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας για την έλευση έργων και επενδύσεων στην περιοχή μας. “Υπάρχουν σημαντικά τα γεγονότα που τρέχουν και  πρέπει να τα δούμε με πολλή σοβαρότητα όλοι μας. Να βοηθήσουν όλοι οι φορείς γιατί μιλάμε για την ανάπτυξη της Μαγνησίας”, υποστήριξε.

 

Τέλος, ανέφερε πως η δημιουργία του Ναυστάθμου στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού θα προκαλέσει αλυσιδωτές “αντιδράσεις” με τον ίδιο να σημειώνει ότι ” αν συνδυάσουμε ότι γίνεται η μελέτη για το σιδηροδρομικό δίκτυο, σίγουρα ένας ναύσταθμος δίνει μεγαλύτερη ώθηση στο να γίνει η σιδηροδρομική γραμμή. Η σιδηροδρομική γραμμή είναι πολύ σημαντική,  γιατί θα γίνονται μαζικές μεταφορές είτε σε άρματα, είτε σε αρματαγωγά. Εάν συνδυαστούν , το ένα βοηθά το άλλο ως προς την ανάπτυξη”.

Προχωρά και η μελέτη του αγωγού της Λιμνοδεξαμενής του Ξηριά

Ο Δήμαρχος Αλμυρού εκτός από το θέμα του Ναύσταθμου μίλησε και για έργα που προχωρούν στον δήμο και αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της μελέτης που αφορά στον αγωγό από την Λιμνοδεξαμενή του Ξηριά προς τα αγροτεμάχια, ώστε σύντομα να μπορεί το Υπουργείο να δημοπρατήσει το έργο.

Έπειτα, ο Δήμος θα κινηθεί και  για  τη μελέτη και για τα δίκτυα , ώστε είτε στην επόμενη προγραμματική περίοδο ή από το ταμείο ανάκαμψης να ενταχθεί και να δημιουργηθούν τα δίκτυα που θα ενισχύσουν την αγροτική ανάπτυξη, καθώς θα αρδεύονται 6000 στρέμματα, με μείωση του κόστους για τους αγρότες, ενώ το εν λόγω έργο έχει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.