Χειμωνιάτικη εβδομάδα στη Μαγνησία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Φωτό αρχείου
Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε κατοικημένες περιοχές

Θα διανύσουμε μια χειμωνιάτικη εβδομάδα, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με ταυτόχρονη εμφάνιση χιονοπτώσεων στα ορεινά της Μαγνησίας, αλλά και σε κάποιες κατοικημένες περιοχές, είναι η πρόβλεψη του κ. Θεοφάνη Τακούδη, Μετεωρολόγου του Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.
Αναλυτικά, σήμερα Τρίτη θα εμφανιστούν αραιές συννεφιές με κατά τόπους βροχές στα πεδινά, αλλά και στις Σποράδες. Επίσης, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Ταυτόχρονα, οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα, βοριάδες που θα φτάσουν τα 5 με 6 και στα ανοιχτά τα 7 μποφόρ, γεγονός που θα οδηγήσει και στην πτώση της θερμοκρασίας. Στον Βόλο η μέγιστη τιμή θα φτάσει έως τους 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θα φτάσει μέχρι τους 3.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός αλλάζει και αναμένεται αίθριος. Θα υπάρξουν συννεφιές χωρίς τη συνοδεία βροχών, με ισχυρό όμως βόρειο ρεύμα. Η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας στον Βόλο θα κυμανθεί από 0 έως 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη τιμή θα φτάσει μέχρι τους 9 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις σε κατοικημένες περιοχές

Από την Παρασκευή και κυρίως από το Σάββατο το πρωί θα εμφανιστεί χαμηλό βαρομετρικό εξαιτίας του οποίου θα σημειωθούν και χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, ενώ στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες προς τις βραδινές ώρες θα «κατέβουν» και πιο χαμηλά, σε κατοικημένες περιοχές, στα 600 έως και 500 μ. Ο κ. Τακούδης ενημέρωσε ότι οι χιονοπτώσεις συνεπάγονται χαμηλές θερμοκρασίες, που την Κυριακή το πρωί ενδεχομένως και στην πόλη του Βόλου να φτάσει τους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας να φτάνει μέχρι τους 7 βαθμούς Κελσίου.
Ενόψει των εορτών ο κ. Τακούδης δήλωσε ότι η εικόνα προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρη, οι μέχρι τώρα προβλέψεις, όμως, παρουσιάζουν ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς θα σημειωθούν καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.