Χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ το μισό Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Εργαζόμενοι και ασθενείς έμειναν χωρίς θέρμανση- Δόθηκε μια προσωρινή λύση

Χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ έμεινε το μισό Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο εξαιτίας βλάβης στο ηλεκτρολογικό σύστημα, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και ασθενείς να μείνουν χωρίς θέρμανση, ενώ δημιουργήθηκαν και άλλα προβλήματα . Το θέμα έκανε γνωστό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής γράφει χαρακτηριστικά «Αναζητείται η 5η ΥΠΕ (για άλλη μια φορά).. Βρίσκομαι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.. Από το πρωί λόγω βλάβης στο κύκλωμα δεν υπάρχει ρεύμα στη μισή δομή..

Δηλαδή:

1) η παραλαβή

2) χειρουργείο

3) χώρος ψύξης εμβολίων covid

Εργαζόμενοι, γιατροί, ασθενείς βρίσκονται χωρίς θέρμανση..

Φανταστείτε να υπάρξει ένα έκτακτο περιστατικό και να μην λειτουργήσει ο απινιδωτής..(δεν λειτουργεί). Από την 5η ΥΠΕ είπαν να απευθυνθούν στην τεχνική εταιρεία.. Η 5η ΥΠΕ έχει κάνει σύμβαση με ιδιώτη που έχει αναλάβει τη συντήρηση της γεννήτριας, αλλά η εταιρεία με τους τεχνικούς της εδρεύουν στην Αθήνα..».

Το magnesianews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας που υπηρετεί και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κ. Ιωάννη Γατή, ο οποίος έκανε γνωστό πως το πρωί δόθηκε μία προσωρινή λύση, καθώς ο τεχνικός του ΚΥ συνεργάστηκε με έναν ιδιώτη της περιοχής, προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη και να δώσουν ρεύμα στο κτήριο. Παρόλα αυτά χρειάζεται περαιτέρω επιδιόρθωση, όμως η υπεύθυνη τεχνική εταιρεία με την οποία έκανε σύμβαση η 5η ΥΠΕ βρίσκεται στην Αθήνα.

«Τουλάχιστον για τεχνικές βλάβες θα πρέπει οι συμβάσεις να γίνονται με εταιρείες στη Θεσσαλία, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση», σχολίασε ο κ. Γατής.

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπήρχε θέρμανση στο Κέντρο Υγείας λόγω της βλάβης, ιδίως τώρα που κατακλύζεται από κόσμο και παιδιά, λόγω των ιώσεων. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα με τα εμβόλια που χρειάζονται ψύξη, καθώς το μισό Κέντρο Υγείας ήταν λειτουργικό και είχε ρεύμα, με αποτέλεσμα να γίνει η μεταφορά όλων όσων χρειάζονταν ειδικές συνθήκες συντήρησης, στην άλλη πλευρά του Κέντρου Υγείας.

Ευτυχώς προς το παρόν το πρόβλημα λύθηκε, από την ερχόμενη ωστόσο εβδομάδα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πλήρης διόρθωση της ζημιάς, για να μην μείνει πάλι το ΚΥ … στα κρύα του λουτρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.