Χρ. Μπουκώρος: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία

Δεν σταμάτησε η στήριξη της κυβέρνησης για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις, τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας

Η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης, χωρίς να έχει λάβει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία, τόνισε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στην παρούσα στιγμή. Ο Βουλευτής επεσήμανε ακόμη, πως τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δεν έχουν σταματήσει, ενώ θα εκπονηθούν νέα μέτρα στήριξης, όταν θα υπάρχουν δεδομένα για την πορεία του τουρισμού και των επιχειρήσεων και σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κινηθεί όσο γρήγορα θα έπρεπε αφήνοντας δύο μήνες να μένουν άπραγοι ως προς τις οικονομικές ενισχύσεις.
Για συνευθύνη ιδιοκτητών έκανε λόγο ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μπουκώρος αναφορικά με καταγγελίες ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων από τη Σκιάθο πως δεν κατέβαλαν ένα ενοίκιο και βλέπουν τα χαρτιά της έξωση. “Η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα μείωσης του ενοικίου, που ισχύουν για όλους τους πληττόμενους ΚΑΔ, άρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν εντάσσονται επιχειρήσεις εφόσον είναι στους πληττόμενους ΚΑΔ εκτός αν μιλάμε για κάποιες ιδιαίτερες επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν, δεν επλήγησαν στο προηγούμενο διάστημα της πανδημίας. Εδώ πρέπει να υπάρχει και η συνευθύνη των ιδιοκτητών. Δηλαδή αν γίνει ένα κύμα εξώσεων στη Σκιάθο την επόμενη περίοδο, ποιος θα νοικιάσει τα μαγαζιά στη Σκιάθο;
Πρέπει να σταθούμε όλοι έναντι των ευθυνών μας και να αναλάβουμε το βάρος που αναλογεί στον καθένα. Η κυβέρνηση παίρνει συνεχώς μέτρα χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκά ταμεία, όλα αυτά τα χρήματα που μοιράζει είναι των Ελλήνων φορολογουμένων. Η πανδημία δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα που αυτό θα έχει περαιτέρω συνέπειες στον τουρισμό μας και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε”, είπε ο κ. Μπουκώρος.
Παράλληλα, τόνισε πως η κρίση του κορωνοϊού δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο κι αναμφίβολα τα ελληνικά νησιά σηκώνουν όπως χαρακτηριστικά είπε, ένα υπέρμετρο βάρος αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, ο Βουλευτής σημείωσε πως η κυβέρνηση γνωρίζει τη συμβολή των νησιών, επεσήμανε πως δεν έχει ολοκληρωθεί η δέσμη μέτρων και αναμένονται να αποκρυσταλλωθούν οι ζημιές στον τουρισμό, ώστε να εκπονηθούν νέα πακέτα στήριξής του, όπως και της εστίασης.
Σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη, αυτή σύμφωνα με τον Βουλευτή έχει καθυστερήσει και όλοι αναμένουν το Σάββατο και την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
“Έχουν χαθεί δύο μήνες από την πρώτη συμφωνία για την οικονομική βοήθεια για το πακέτο των 750δις , πέρασαν δύο άπραγοι μήνες. Η Ευρώπη οφείλει να κινητοποιηθεί γρηγορότερα. Εγώ ευελπιστώ ότι το Σάββατο θα έχουμε την οριστική συμφωνία, διότι μετά ο κίνδυνος να έχουν χαθεί τρεις μήνες απραξίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι σημαντικός”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

“Δεν θα σηκώσουμε κεφάλι
αν κλείσει ξανά η οικονομία”

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει μέχρι το τέλος Ιουλίου τη διεξαγωγή των πανηγυριών ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως κι αυτό αποτελεί μία απόφαση της πολιτείας μέσα σε μια δέσμη μέτρων που έχει λάβει, με σκοπό τη μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Ανέφερε πως στα πανηγύρια, είτε μέσω της κατανάλωσης αλκοόλ, είτε του χορού, εξαφανίζονται οι αποστάσεις και καταργείται ουσιαστικά και ο εξωτερικός χώρος, καθώς υπάρχει σύσφιξη σχέσεων κυριολεκτικά και μεταφορικά.
“Εκ πρώτης όψεως δείχνει αντιφατικό- το να απαγορευτούν τα πανηγύρια και την ίδια ώρα να έρχονται τουρίστες στα αεροδρόμια κτλ- , πλην όμως οι τουρίστες που θα έρχονται από τη Βρετανία θα έχουν κάνει το τεστ, όπως λέει ο κανονισμός και αυτό διασφαλίζει σε ένα βαθμό τα πράγματα. Ο Βρετανός θα έχει τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο αεροδρόμιο θα έχει κάνει και το τεστ. ΟΙ συμμετέχοντες σε ένα πανηγύρι δεν θα έχουν κάνει τίποτα απ’ όλα αυτά και θα καταργούν και τις αποστάσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Επιπροσθέτως τόνισε πως οι κύκλοι για τα δεδομένα του ιού διαρκούν δύο εβδομάδες κι ως εκ τούτου αφού λήφθηκε τώρα η απόφαση για τα πανηγύρια, στις 27-28 Ιουλίου θα υπάρχουν τα δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις.
Βέβαια, υπογράμμισε πως ο κορωνοϊός δεν είναι εύκολη υπόθεση λέγοντας πως “Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξανακλείσει η οικονομία της χώρας. Το πλήγμα θα είναι καίριο. Θα κάνουμε πάρα πολλά χρόνια να σηκώσουμε κεφάλι αν ξανακλείσει η οικονομία. Γι’ αυτό υπάρχει λήψη μέτρων, τεστ για όσους έρχονται στη χώρα, καλύτερος έλεγχος για τους εργάτες γης που μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα από Βαλκανικές χώρες”, ανέφερε ο κ. Μπουκώρος και σχολίασε πως πλέον δεν χάνει κανείς την κάρτα ανεργία του, εάν εργαστεί σε αργίτικες εργασίες για συγκεκριμένο διάστημα, θέτοντας και το ζήτημα της συνεχιζόμενης αποφυγής των Ελλήνων να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα την εισροή ξένων εργατών γης.

Θα πιέσω για το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα

Τέλος, μιλώντας για το ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και ανέδειξε η ΜΑΓΝΗΣΙΑ και αφορά στο παλιό ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη με τους βουλευτές κ.κ. Λιούπη και Μαραβέγια στον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, όπου του έθεσαν το θέμα της απόκτησης ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στο Νοσοκομείο Βόλου.
“Δεν ξέρω την εξέλιξη και δεν υπόσχομαι κάτι. Όμως θα πιέσω με όλες μου τις δυνάμεις να λυθεί το ζήτημα γιατί δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται καρκινοπαθείς”, είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.