Χρ. Μπουκώρος: «Να μην κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τους καθαρούς αγωνιστές- Έχουν σκιές στο ζήτημα της Χ.Α.»

Βολές του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην Χρυσή Αυγή

Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για την ιστορική απόφαση της καταδίκης ως εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας τον για πολιτική πονηριά και υποκρισία, καθώς “χρησιμοποίησε” πολιτικά την Χρυσή Αυγή, τόσο στο δημοψήφισμα, όσο και στην πρόθεση αλλαγής του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική.

“Εγώ είμαι Βουλευτής, δεν είμαι δικαστής. Μεγαλύτερη ικανοποίηση μου προσέφερε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μόρφωμα εξαφανίστηκε πολιτικά στις τελευταίες εκλογές με την άνοδο και τη νίκη της παράταξης που υπηρετώ. Οι Δικαστές αξιολόγησαν τα στοιχεία, υπήρξε μία συνένωση δικογραφιών και βασιζόμενοι στα στοιχεία χαρακτήρισαν αυτό το μόρφωμα εγκληματική οργάνωση. Όταν μιλά η Δικαιοσύνη οι υπόλοιποι είτε συμφωνούν , είτε διαφωνούν πρέπει να σέβονται αυτό το αποτέλεσμα της χθεσινής δίκης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος, σχολιάζοντας όμως πως γίνονται επιδερμικές προσεγγίσεις στο θέμα και κάποιοι, αφήνοντας να εννοηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εκ των υστέρων το ζήτημα.

Ευθείες βολές Χρ. Μπουκώρου κατά ΣΥΡΙΖΑ
” Ενώ είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη οργάνωση συνελήφθη επί ημερών πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και καταδικάστηκε επί ημερών πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Επί 4,5 χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούσε να βρει αίθουσα κατάλληλη για τη διεξαγωγή της δίκης , Τι περίεργο; Τον εκλογικό νόμο επιχείρησαν να τον αλλάξουν με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Τι περίεργο; Κάποιοι συνταγματολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν συνελήφθη αυτή η οργάνωση επί ημερών Σαμαρά και υπουργού Δένδια λέγανε ότι είναι γονατογράφημα το κατηγορητήριο και δεν θα πάει ποτέ στα δικαστήρια και δεν θα υπάρξει ποτέ καταδικαστική ποινή. Τι έκαναν; Τους δικολάβους ποιον παρίσταναν;”, τόνισε εμφατικά ο Βουλευτής, επιρρίπτοντας ευθύνες πολιτικών χειρισμών στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα άφησε αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διολισθήσει στην άποψη ότι όσο υπάρχει η Χρυσή Αυγή, τόσο αποδυναμώνεται η Νέα Δημοκρατία και σχολίασε πως “τότε στις πλατείες ποιοι συγκατοικούσαν; Οι άνω και οι κάτω στην Πλατεία Συντάγματος; Ποιοι ήταν στο μπλοκ των αγανακτισμένων από κοινού; Ποιοι ψήφισαν από κοινού στο δημοψήφισμα ναι ή όχι; Η ΝΔ ήταν ή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ δεν τους κατηγορώ ότι είναι λάτρεις τέτοιων ιδεολογιών, λέω ότι η πολιτική πονηριά και η υποκρισία οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα. Δηλαδή όταν λέμε ότι ο εχθρός του εχθρού μου στην πολιτική είναι φίλος μου, οδηγεί σε τερατογενέσεις”.

Συμπλήρωσε δε πως “όταν έλεγε τότε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου για συνένωση δικογραφιών κάποιοι άλλοι τραγουδούσαν άλλα τραγούδια. Τραγουδούσαν λίγο φάλτσα και μην κάνουν και πολύ τους καθαρούς αγωνιστές. Δεν είναι σ’ αυτό το ζήτημα, έχουν σκιές σ’ αυτό το ζήτημα”.
Στο ερώτημα όμως εάν εκλογικά έχει ενσωματωθεί η ΧΑ στη ΝΔ ο κ. Μπουκώρος είπε χαρακτηριστικά πως “Δεν ξέρουμε που έχει ενσωματωθεί αυτό το εκλογικό σώμα κι ούτε είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησης”.

Υπάρχει κι άλλη πολιτική εγκληματική οργάνωση
Την ίδια στιγμή ο κ. Μπουκώρος μίλησε για όλες τις ακραίες ιδεολογίες λέγοντας πως υπάρχει κι άλλη πολιτική εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα, που δεν έχει εξαρθρωθεί και είναι αυτή που δολοφόνησε τους τρεις στην Τράπεζα Μαρφίν.
“Είναι άγος και πληγή για τη Δημοκρατία. Μια πληγή που αιμορραγεί, ένα στυγερό έγκλημα. Δεν έχει ευθύνη η δημοκρατία μας να τους ανακαλύψει αυτούς και όλους όσους θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, την ιδιωτική περιουσία, την κοινωνική ειρήνη για να κάνουν το κομμάτι τους; Αυτοί πρέπει όλοι να απομονωθούν εάν θέλουμε να ωριμάσει η δημοκρατία μας. Σ’ αυτό τον τόπο γεννήθηκε η Δημοκρατία κι έχουμε έναν μεγαλύτερο λόγο εδώ να λέμε για το πως πρέπει να είναι η πραγματική δημοκρατία. Ηθική ευθύνη όμως έχουν και οι χειροκροτητές αυτών των ακραίων”, υποστήριξε.

Δεν εξισώνω την ΧΑ με την δημοτική Αρχή Μπέου
Ο κ. Μπουκώρος κλήθηκε να σχολιάσει φασίζουσες μεθόδους που ακολουθεί η δημοτική αρχή Μπέου κι έχει κατηγορηθεί γι’ αυτές από δημοτικές παρατάξεις και απλούς πολίτες.
“Η δημοτική αρχή έχει ψηφιστεί από το 60% των Βολιωτών. Δεν είναι το ίδιο. Δεν εξισώνω και ισοπεδώνω πράγματα. Στις δημοκρατίες πρέπει να σεβόμαστε την ετυμηγορία της πλειοψηφίας διαφορετικά δεν έχει έννοια η δημοκρατία. Η ΧΑ μπορεί να μπήκε στην Βουλή, αλλά δεν απέκτησε ποτέ πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Η πλειοψηφία έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ταύτιση περιπτώσεων”, κατέληξε ο Βουλευτής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.