Χρ. Μπουκώρος: Προχωρά η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας- Η Περιφέρεια θα αναλάβει τον Περιφερειακό

Τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ

Δεν έκρυψε τη χαρά του μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος για το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου –Λάρισας το οποίο προχωρά και θα ολοκληρωθεί η δημοπράτησή του στις 28 Ιανουαρίου. Τόνισε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που μαζί με το έργο της Βαμβακουργίας θα αναβαθμίσει την κεντροδυτική περιοχή της Ν. Ιωνίας, αλλά και όλης της πόλης. Ο κ. Μπουκώρος αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό αέρα ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και στο θέμα του Περιφερειακού, λέγοντας πως θα τον αναλάβει σύντομα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

« Είμαι πολύ χαρούμενος για το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου –Λάρισας που προχωρά, αν και δεν μιλώ σε πρώτο πρόσωπο. Νιώθω όμως ότι έχω συμβάλει πολύ. Είναι μια εξέλιξη πολύ θετική. Ένα έργο 67 εκ. που θα προκηρυχθεί, που θα ολοκληρωθεί η δημοπράτηση 28 Ιανουαρίου , ένα έργο που καθυστερούσε πολλά χρόνια , αλλά ένα έργο ναι μεν αλλάζει τη Ν. Ιωνία χωροταξικά με την αλλαγή της γραμμής, αλλά δύναται να αλλάξει και τον Βόλο και το λιμάνι και την τοπική οικονομία και τη θέση μας στο σύγχρονο ελληνικό γίγνεσθαι και τη συνδεσιμότητά μας και τις αναπτυξιακές μας προοπτικές. Είναι ένα έργο πολλαπλών ωφελειών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.
Ο ίδιος τόνισε πως η ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης θα σημάνει πολλά για την περιοχή, καθώς θα «ανασάνει» η Ν. Ιωνία, το λιμάνι και η βιομηχανική περιοχή θα συνδέονται, θα υπάρχει στάση στη βιομηχανική περιοχή και αποβάθρα , θα συνδέονται οι βιομηχανικές με το σιδηροδρομικό δίκτυο και θα υπάρξει διασύνδεση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Βόλου με τα κεντρικά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα.
«Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για την ανάπτυξη του τόπου κι αν συνδυαστεί με το άλλο μεγάλο έργο της Βαμβακουργίας που δημοπρατείται, θα αλλάξει όλο το κεντροδυτικό τμήμα της Ν. Ιωνίας. Η έναρξη των έργων αυτών θα σηματοδοτήσουν την έξοδό μας από την κρίση. Είναι δύο έργα σημαντικά που σπάνια πλέον γίνονται σε τοπικό επίπεδο», υπογράμμισε ο Βουλευτής.
Ο κ. Μπουκώρος όμως μιλώντας για τα έργα που θα γίνουν την περιοχή ρωτήθηκε και για τον Περιφερειακό και αποκάλυψε πως είχε συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά πως « Θα γίνει το έργο. Θα υπάρξει συνένωση δυνάμεων. Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το τρίτο κομμάτι και θα παραχωρηθεί στην Περιφέρεια στο έργο, μιας και το ζητούσε ο Περιφερειάρχης και θα φροντίσουμε όλοι για την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του.

Για το Νοσοκομείο Βόλου, την έλευση Κοντοζαμάνη και τις προσλήψεις προσωπικού
Ο κ. Μπουκώρος όμως με αφορμή τη σημερινή έλευση του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη στον Βόλο και την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Βόλου ανέφερε πως ο λόγος της έλευσή του είναι να δει από κοντά την κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου, να μιλήσει με τους αρμοδίους κι ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα, αν και τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα που ανέκυψαν, σημείωσε ο ίδιος, αντιμετωπίστηκαν αυθημερόν είτε αφορούσαν υλικοτεχνική υποδομή, είτε στο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Ωστόσο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε το γεγονός ότι υπάρχει ζήτημα με το θέμα των προσλήψεων των γιατρών, ενώ στάθηκε στην ενίσχυση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χαρακτηρίζοντάς το ως τον λιμενοβραχίονα του Νοσοκομείου Βόλου, μιας και η προκήρυξη για την έλευση ιατρών βγήκε άγονη.
«Με τους γιατρούς και τον τρόπο προσλήψεων υπάρχει ένα ζήτημα και στο κατά πόσο εφαρμόζεται ο νέος νόμος Κικίλια και σε πέντε μήνες τελειώνει η εξέταση των φακέλων, έχω αμφιβολίες, με την έννοια ότι δεν αποδείχτηκε στη δική μας περίπτωση και εν τέλει φτάσαμε από τους τέσσερις παθολόγους, που περιμέναμε, να πάνε για δουλειά πήγαν οι δύο. Γιατί για τον ένα εκκρεμεί ακόμη ο φάκελος και ο άλλος δεν δέχτηκε τη θέση και ο άλλος ήδη εργαζόταν ως επικουρικός.
Στα ΤΕΠ βγήκαν άγονες οι θέσεις των γιατρών και πρέπει να επαναπροκηρυχθούν, όσο το δυνατόν συντομότερο. Τα ΤΕΠ είναι ο λιμενοβραχίονας του Νοσοκομείου», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως θα ασχοληθεί και με το ζήτημα του ΕΚΑΒ που κάθε μέρα μετρά τις δικές του πληγές με τα ασθενοφόρα που βγαίνουν εκτός λειτουργίας.
«Το ΤΕΠ και το ΕΚΑΒ είναι οι πιο κρίσιμοι κρίκοι της σωτήριας των ανθρώπων. Πρέπει να φτιάξουμε την άμυνα του νοσοκομείου. Δίνεται η μάχη κι όσο δίνεται η μάχη δεν χάνεται ο πόλεμος», σχολίασε ο ίδιος.
Αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού, ο κ. Μπουκώρος χαρακτήρισε ως αντιπολιτευτικό κρεσέντο δηλώσεις που ήθελαν να μην γίνονται επαρκή τεστ στον Βόλο, σημειώνοντας ότι τεστ γίνονται στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, τεστ κάνει η Περιφέρεια, ο Δήμος Βόλου.
«Δεν γίνονται λιγότερα τεστ αναλογικά με άλλες περιοχές, όπως έλεγαν σε ένα αντιπολιτευτικό κρεσέντο ότι δεν γίνονται τεστ στον Βόλο», σημείωσε.

Μην δαιμονοποιούμε τον τουρισμό
Στο θέμα του τουρισμού και κατά πόσο επηρέασε την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Μπουκώρος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του γαλάζιου Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Βαρτζόπουλου ότι κακώς άνοιξε ο τουρισμός το καλοκαίρι. Ο κ. Μπουκώρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον βουλευτή, όμως δεν συμφώνησε με την άποψή του.
«Μην δαιμονοποιούμε τον τουρισμό σε μια χώρα τουριστική, που εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τον τουρισμό, να λέμε ότι δεν έπρεπε να ανοίξουμε , να εγκαταλείψουμε και να μην κάνουμε τίποτα. Είναι μια εύκολη και εκ των υστέρων κριτική. Ο τουρισμός στην Ελλάδα τελείωσε 15 Σεπτεμβρίου και τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν 1-1,5 μήνα μετά», είπε ο κ. Μπουκώρος.

Για τη φωτογραφία του Πρωθυπουργού χωρίς μάσκα με το ποδήλατο
Τέλος, ο κ. Μπουκώρος κλήθηκε να σχολιάσει και τη φωτογραφία του Πρωθυπουργού, που φάνηκε χωρίς μάσκα σε στιγμή άθλησης με το ποδήλατό του να ποζάρει με άλλους ποδηλάτες. Ο Βουλευτής τόνισε πως ο Πρωθυπουργός είναι παντού με μάσκα και στην Ελλάδα στο εξωτερικό, σε όλες του τις συναντήσεις, αλλά και στη Βουλή, ενώ σημείωσε πως γίνεται κριτική στον πρωθυπουργό που δεν φορούσε μάσκα την ώρα της άθλησης ενώ ήταν …στο τέρμα του πουθενά και για την επίμαχη φωτογραφία σχολίασε πως «Το στιγμιότυπο μπορεί να είναι ένα δευτερόλεπτο. Η φωτογραφία αιχμαλωτίζει τη στιγμή, όχι τον χρόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.