Χρ. Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ : Επιζητούμε την αξιοποίηση του λιμανιού και την εγκατάσταση Ναύσταθμου

Στόχος να διαδραματίσει το λιμάνι του Βόλου τον ιστορικό του ρόλο

Τις δυνάμεις τους ένωσαν για ακόμη μια φορά οι τρεις κυβερνητικοί Βουλευτές κ.κ. Μπουκώρος, Λιούπης και Μαραβέγιας αυτή τη φορά για την αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου και την εγκατάσταση ναύσταθμου στην περιοχή της Μαγνησίας. Ο κυβερνητικός βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος, ενημέρωσε τους Βουλευτές για την πρότασή του για τη δημιουργία του Ναύσταθμού του Πολεμικού Ναυτικού σε άλλο μέρος της Μαγνησίας και όχι στο λιμάνι του Βόλου, με τους κ.κ. Λιούπη και Μαραβέγια να συμφωνούν με την πρότασή του, που λέει ναι στην αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου αλλά και στην ταυτόχρονη δημιουργία του Ναύσταθμου.

Ο κ. Μπουκώρος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη για τις κινήσεις και την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Γενικό Γραμματέα Εθνικής Άμυνας.

Να διαδραματίσει το λιμάνι τον ιστορικό του ρόλο

Ο στόχος για το λιμάνι του Βόλου είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος να παραχωρηθεί μέσω διαγωνισμού, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις και να  διαδραματίσει δηλαδή το λιμάνι του Βόλου και με την ηλεκτροκίνηση που δημοπρατήθηκε τον ιστορικό το ρόλο.

Μάλιστα ανέφερε πως ο Βόλος ήταν κάποτε μία πόλη οδηγός για όλη την Ελλάδα και αυτό επιδιώκουν να ξαναγίνει, προσθέτοντας πως «όπως συνδέονταν το λιμάνι με το τρένο πριν από 100 χρόνια, αυτό θέλουμε να το φέρουμε στη σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε Δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαστημικό. Εκεί που τρέξαν τα νερά να ξανατρέξουν πάλι».

Ανέφερε ότι εφόσον δημοπρατήθηκε έργο της ηλεκτροκίνησης  και υπάρχει ανάδοχος για ένα έργο της τάξης των 67 εκ. ευρώ, η εγκατάσταση μιας Μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού στην Γ Προβλήτα του λιμανιού αυτομάτως περιορίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι.

Εξήγησε ότι η Γ προβλήτα με την ολοκλήρωσή της θα είναι 250-300 στρέμματα και θα έχει τον απαιτούμενο χώρο για να φιλοξενήσει 10.000 αυτοκίνητα για εμπόριο αυτοκινήτων –car terminal- και για χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια . «Αν εκλείψει αυτή η προβλήτα αναλόγως μειώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Για το λόγο αυτό και με αυτό το σκεπτικό, ο κ. Μπουκώρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκο, έχοντας και το παράδειγμα της 111 Πτέρυγας Μάχης και τα οικονομικά οφέλη που υπάρχουν στην περιοχή, με τον Δήμαρχο να εκφράζει το ενδιαφέρον του για εγκατάσταση της Μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού σε περιοχή του Αλμυρού. Μάλιστα, εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, ο Δήμος θα παραχωρήσει και 90στρέμματα για τις εγκαταστάσεις.

Η πρόταση αυτή κατατέθηκε από τον κ. Μπουκώρο και τον κ. Χατζηκυριάκο στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μέσα σε τρεις μέρες κλιμάκιο έφτασε στην περιοχή για να τη χαρτογραφήσει και να κάνει την απαραίτητη επι τόπια έρευνα, η οποία συνεχίζεται με βυθομετρήσεις κ.α.

Πρόσφατα ο Γεν. Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλος είχε καλέσει τους γαλάζιους Βουλευτής για ενημέρωση επί των τρεχόντων ζητημάτων κι εκεί ο κ. Μπουκώρος μετέφερε την πρότασή του και τις κινήσεις τους και στους κ.κ. Λιούπη και Μαραβέγια οι οποίοι και ενστερνίστηκαν την πρότασή του.

«Θέλουμε και την  αξιοποίηση του λιμανιού και την έλευση του Πολεμικού Ναυτικού. Αν έρθουν 700 στελέχη, δηλαδή  3000 άτομα με τις οικογένειές τους στην περιοχή μας θα είναι άσχημα; 20-24 εκ. ευρώ αφήνει η Ταξιαρχία πεζοναυτών στην πόλη, από μισθούς, ενοίκια κ.α. Μας πειράζει να μας αφήνουν αυτό το ποσό και στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού;   Μακάρι να γίνει, όλο το πολιτικό προσωπικό θέλει να γίνει. Κάναμε τα πάντα. Αυτοί που αποφασίζουν θα πάρουν αποφάσεις. Είναι θέματα άμυνας όμως. Εμείς κάναμε όλες τις κινήσεις», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

Όπως μετέφερε ο Βουλευτής, ολοκληρώνεται η μελέτη από το Υπουργείο Άμυνας για το λιμάνι του Βόλου, ενώ τα στελέχη του τόνισαν πως δεν επιθυμούν να ακυρώσουν την αξιοποίησή του. Στις αρχές Ιουνίου η εν λόγω μελέτη ολοκληρώνεται, ενώ παράλληλα γίνεται και η αυτοψία και έρευνα για το θαλάσσιο μέτωπο ευρύτερης περιοχής Αλμυρού.

«Είναι θέμα του Πρωθυπουργού, του δόγματος της Εθνικής Άμυνας και τι συμφέρει το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν είναι μία εύκολη απάντηση και επιλογή όμως προσπαθήσαμε για το καλύτερο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος, χωρίς να θέλει να εμβαθύνει στο θέμα και στις λεπτομέρειες, καθώς πρόκειται για ζητήματα που αφορούν στην άμυνα της χώρας.

 

«Ξεμπλοκάρουν» οι επενδύσεις στις Νηές και στα Καλά Νερά

Στο μεταξύ ο κ. Μπουκώρος συνάντησε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών, όπου μεταξύ άλλων μίλησαν για το θέμα των επενδύσεων στις Νηές και στα Καλά Νερά, που χρονίζουν, ενώ υπάρχει ξεκάθαρο επενδυτικό όχι μόνο ενδιαφέρον, αλλά πλάνο και σχέδιο.

Ο Βουλευτής ανέφερε πως ο κ. Σταϊκούρας επικοινώνησε με την Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και  έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί για την οριστική γνωμοδότηση το θέμα αυτό, με τον ίδιο να επισημαίνει πως είναι και το τελευταίο στάδιο που απομένει. Ανέφερε πως το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συγκληθεί, πιθανότητα τους επόμενους 1-2 μήνες και να αποφασίσει ένα ναι ή ένα όχι στην εν λόγω επένδυσης στις Νηές.

Σε ότι αφορά στην επένδυση στα Καλά Νερά ύψους 15 εκ. ευρώ, όπου εμπλέκονται Ελληνοβέλγοι επενδυτές και στοχεύει σε τουρισμό υψηλού οικονομικού επιπέδου, ο κ, Μπουκώρος ανέφερε ότι ο  Υπουργός επικοινώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ και είπαν ότι σε δέκα μέρες το πολύ θα είναι έτοιμη  η μελέτη χωροθέτησης της εγκατάστασης, ενώ  η διάταξη για τη νομιμοποίηση έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο. Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, σύμφωνα με τον Βουλευτή θα εισαχθεί το θέμα σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» αυτή η επένδυση.

« Υπάρχει η εντολή του Πρωθυπουργού να λυθεί, υπάρχει η βούληση  του Υπουργού Οικονομικών και υπάρχει δίκαιο ότι καλέσαμε επενδυτές, τους είπαμε ότι θα τους λύσουμε τα προβλήματα και τους έχουμε «αιχμάλωτους» από το 2015», είπε ο κ. Μπουκώρος σχετικά με την κυβερνητική βούληση για την ώθηση των επενδύσεων στην περιοχή.

Τέλος, ρωτήθηκε γιατί για το θέμα του λιμανιού του Βόλου συνέπραξαν οι τρεις από τους τέσσερις κυβερνητικούς Βουλευτές της Μαγνησίας , με τον ίδιο να μην θέλει να σχολιάσει, είπε μόνο ότι «η συνεργασία είναι ανοιχτή σε όλους, οι υποχρεώσεις και η στόχευση κάθε πολιτικού προσώπου καθορίζουν και το πρόγραμμά του».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.