Χρήστος Μπουκώρος για ΣΥΡΙΖΑ: Να μην μιλούν αυτοί που δεν βάλανε ούτε καρφάκι για το λιμάνι

Στο τραπέζι της συζήτησης με τον Δήμαρχο Βόλου, το λιμάνι, το Μουσείο της Αργούς και άλλα έργα

Έντονη ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μπουκώρου για τα λεγόμενα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί “ξεπουλήματος” του λιμανιού του Βόλου, επισημαίνοντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη πως “δεν μπορούν να μιλούν αυτοί, που δεν βάλανε ούτε ένα καρφάκι για το λιμάνι”. Ο κ. Μπουκώρος μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος Βόλου στους κυβερνητικούς Βουλευτές, σημειώνοντας πως στις 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων για το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ τόνισε πως μεταξύ των θεμάτων ήταν το Μουσείο της Αργούς, το Πανθεσσαλικό, το λιμάνι του Βόλου και άλλα πολλά.

Συνάντηση με τους κυβερνητικούς
Ο κ. Μπουκώρος ξεκαθάρισε πως το εορταστικό γεύμα του Δημάρχου Βόλου στους κυβερνητικούς Βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη ανήμερα του Αγίου Νικολάου, δεν ήταν κάποια σύσκεψη φορέων, ήταν μία γενική συζήτηση για να θέματα που τον απασχολούν και επιζητά τη βοήθεια και τη στήριξή τους.
“Το πρώτο ήταν το ζήτημα που απασχολεί τον Δήμαρχο είναι αυτό της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Βόλου, ένα παλιό αίτημα. Επίσης, το Πανθεσσαλικό να περάσει στον Δήμο Βόλου, προκειμένου να δημιουργηθεί και το Ποδηλατοδρόμιο, που το δημιουργεί η Περιφέρεια και είναι ένα κύτταρο αθλητισμού. Μιλήσαμε ακόμη για ζητήματα, όπως η στελέχωση του Δήμου Βόλου , γιατί ο Δήμαρχος θεωρεί και δικαίως, ότι έχει μείνει πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Ακούσατε και από τον κ. Θεοδωρικάκο για τις 8.000 προσλήψεις. Ο Δήμαρχος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί σε σχέση με άλλες πόλεις ίσες πληθυσμιακά”, είπε ο κ. Μπουκώρος.
Παράλληλα στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του Μουσείου της Αργούς, με την μελέτη να ολοκληρώνεται και να υπάρχει το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου. Σύμφωνα με τον Βουλευτή Μαγνησίας υπολογίζεται στα 5-6 εκ. ευρώ και σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει καθώς ” μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Πόλης, το Λαογραφικό Μουσείο “Κίτσου Μακρή” αναπτύσσεται μέσα στο Βόλο ένα δίκτυο Μουσείων. Εάν συνδυαστεί με την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου στις Μικροθήβες, με την περαιτέρω αξιοποίηση του Θεάτρου Δημητριάδος και την ενεργοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, πραγματικά ο Βόλος αποκτά μία ταυτότητα που μπορεί να απασχολήσει μία ολόκληρη ημέρα ίσως και δύο έναν επισκέπτη.
Είναι πάρα πολύ σπουδαίο αυτό. Μέχρι τώρα, συζητούσαμε ότι ο επισκέπτης θα έρθει στο Βόλο για βόλτα, τσιπουράκι κτλ. τώρα μπορεί να δει πράγματα ο επισκέπτης και να έρθει πιο κοντά η επίτευξη του στόχου “Βόλος- προορισμός” κι όχι “Βόλος-τουριστικό πέρασμα””.
Ο κ. Μπουκώρος τόνισε πως στις 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των φορέων για το Δικαστικό Μέγαρο στο Δημαρχείο Βόλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε ούτε καρφάκι στο λιμάνι
Παράλληλα θέμα της συζήτησης ήταν και το λιμάνι του Βόλου, καθώς ο Δήμος όπως και η Περιφέρεια έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να συμπράξουν. Μάλιστα, ο κ. Μπουκώρος σημείωσε πως πρέπει ορισμένες αρμοδιότητες να δοθούν στον Δήμο Βόλου, όπως τα πάρκα κι αυτό του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς ο Δήμος έχει τις δυνατότητες να αναδείξει και να αξιοποιήσει αυτά τα σημεία, τα οποία τώρα δεν επιτρέπεται η ενσωμάτωσή τους στην πόλη και στη ζωή της πόλης, της οποίας αποτελούν κεντρικά και αναπόσπαστα κομμάτια.
Ωστόσο, έριξε και τα βέλη του στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του περί ξεπουλήματος του λιμανιού του Βόλου λέγοντας πως ” Είναι οι ίδιοι που ανέβαιναν στα κάγκελα για το λιμάνι του Πειραιά, που τώρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Είμαι υπέρ των συμπράξεων είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε παραχωρήσεων κτλ. Και δεν μπορώ να βλέπω το λιμάνι του Βόλου να βαθμολογείται με χαμηλό βαθμό σε σχέση με τον κύκλο εργασιών που προσφέρει.
Αυτοί που λένε για ξεπούλημα να τους πούμε να μην φοβούνται δεν θα βάλει κανένας ροδάκια στο λιμάνι για να το πάει πουθενά, να κάνουν την αυτοκριτική τους για όσα έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά που δόθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας, που ανέβαιναν τότε στα κάγκελα, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να μην κουνάνε το δάχτυλο. Δουλειές θέλουμε να φέρουμε στο Βόλο, θέσεις εργασίας για να δουλέψουν οι άνεργοι με οποιονδήποτε τρόπο. Να μην κουνούν το δάχτυλο αυτοί που δεν έριξαν ούτε ένα ευρώ στο λιμάνι, αυτοί που ανέθεσαν μελέτη για την αξιοποίηση των υποδομών, ξεχνώντας να διασφαλίσουν ακόμη και αυτές τις 60.000 για την πληρωμή της μελέτης. Ακόμη τις ψάχνουν τις 60.000 ευρώ! Τώρα τις ψάχνει η νέα ηγεσία του Υπουργείου. Ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου. Θα πληρωθεί η μελέτη; Θα την παραδώσουν οι μελετητές; Αυτοί που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν 120.000 ευρώ, και μιλούν για ξεπούλημα του λιμανιού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος σχολιάζοντας πως ο ίδιος δεν απορρίπτει καμία πρόταση αξιοποίησης του λιμανιού.

1,2 δις λιγότεροι φόροι
Στο μεταξύ, ο κ. Μπουκώρος μίλησε και για το φορολογικό τονίζοντας πως κάθε χρόνο επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μία υπερφόρτωση φόρων, ενώ τώρα για πρώτη φορά υπάρχει μείωση φόρων.
Σημείωσε πως η κυβέρνηση ήδη έχει ξεκινήσει τις κινήσεις και τις διαπραγματεύσεις για τη μείωση των υπερπλεονασμάτων, που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “Φαντάζομαι ότι εάν πετύχουμε μία συμφωνία το 2020 ή το 2021 για μείωση των πλεονασμάτων θα είναι ευκολότερη η ζωή των πολιτών και ευκολότερη η προσπάθεια της κυβέρνηση για μείωση φόρων”.
Για τις φοροελαφρύνσεις, όπως υποστήριξε ο κ. Μπουκώρος, αυτές θα είναι σημαντικές για τη λεγόμενη χαμηλότερη τάξη παλαιότερα, που είναι πλέον μεσαία τάξη σήμερα, γιατί οι δηλώσεις εισοδημάτων τους πάνω από το 90% δεν ξεπερνάει τις 15.000 ευρώ. Θα κερδίσουν επίσης, όπως συμπλήρωσε, οι επιχειρήσεις μικρές ή μεγάλες από τη μείωση της φορολογίας, καθώς από το 28% μειώνεται στο 24%.
“Βεβαίως υπάρχουν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων που θα κερδίσουν λίγα, όπως ένας μισθωτός που είναι στη ζώνη των 25-30.000 ευρώ, ένας καλά αμειβόμενος μισθωτός για την εποχή, δεν θα κερδίσει πολλά. Πάντως δεν θα δει τη φορολογία του να ανεβαίνει συνεχώς, όπως το έβλεπε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το 1.2δις θα μείνει και θα πέσει στην αγορά, θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη και την κατανάλωση”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και σχολίασε σχετικά με την αντίδραση της αντιπολίτευσης σχετικά με τα φορολογικά μέτρα ότι δεν μειώθηκαν αρκετά ότι “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.