Δ. Τσιμπανάκος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Έχουμε έναν Δήμαρχο part-time- Έρχεται σε ένα ΔΣ και στα τέσσερα λείπει»

Έντονη κριτική από τον δημοτικό σύμβουλο για την στάση της δημοτικής αρχής Βόλου

Ως Δήμαρχο part-time χαρακτήρισε τον Δήμαρχο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, με αφορμή και τη νέα χθεσινή απουσία του Αχ. Μπέου από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε για τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ, αναφέρθηκε στο πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί, αλλά παρόλα αυτά προχωρούν οι διαδικασίες ενοικίασης των καταστημάτων, ενώ αναφέρθηκε και στην κόντρα που ξεκίνησε ο Δήμος Βόλου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισημαίνοντας πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες εκλείανσης του εδάφους και επαναπροσέγγισης.

 

«Έχουμε Δήμαρχο μερικής απασχόλησης»

«Είναι σημαντικό  ότι έχουμε ένα Δήμαρχο part-time, μερικής απασχόλησης. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια είναι η απασχόλησή του αυτή την περίοδο, γνωρίζω ότι στα δημοτικά συμβούλια σε ένα έρχεται στα τέσσερα δεν έρχεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπανάκος, σχολιάζοντας το γεγονός πως πάλι ο Αχ. Μπέος ήταν απών από ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία» επεσήμανε πως τα ζητήματα της πόλης χρειάζονται συζήτηση και ανάλυση, ενώ κάποια άλλα χρειάζονται αναθεώρηση από πλευράς δημοτικής αρχής, όμως δεν μπορεί να γίνει, δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό η δημοτική αρχή, γιατί δεν υπάρχει παρουσία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο τόσο η παράταξή του όσο και οι αντιπολιτεύσεις έχουν αναλάβει την πρόκληση για την ανάδειξη των ζητημάτων της πόλης, μιας και η κοινωνία λόγω της πανδημίας είναι πιεσμένη και οικονομικά.

«Προσπαθούμε να  δημιουργήσουμε την αίσθηση στον πολίτη ότι  πρέπει να συμμετέχει και να συμβάλει, δεν αρκεί η λογική του «έλα δεν τρέχει τίποτα».  Είναι καθήκον μας να αποτρέψουμε ένας part time δήμαρχος να δημιουργήσει ένα part time δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε ο κ. Τσιμπανάκος, επισημαίνοντας παράλληλα πως πολλά πράγματα που συμβαίνουν στα δημοτικά δρώμενα, συνδέονται και με την κεντρική πολιτική σκηνή.

« Λόγω του εκλογικού νόμου πολλές αρμοδιότητες δημοτικών συμβουλίων έχουν περάσει στις οικονομικές επιτροπές. Για παράδειγμα το ζήτημα της προκήρυξης για την ελεγχόμενη στάθμευση του Δήμου και τι σημαίνει,  πέρασε από την οικονομική επιτροπή αποκλειστικά και όχι από το ΔΣ, χωρίς συζήτηση και ο Βολιώτης δεν έμαθε ποτέ ότι όταν εγκατασταθεί αυτό το σύστημα θα πληρώνει πια ελάχιστο αντίτιμο αντί  0.50 ευρώ, 1 ευρώ.  Έχουμε κι εμείς ευθύνη να τα αναδεικνύουμε όλα αυτά τα ζητήματα και να μπει η πολιτική και όχι η παραπολιτική στο προσκήνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Σχεδόν 100 θέσεις πάρκινγκ θα είναι ελεύθερες για τους Βολιώτες στη Φιλελλήνων

Ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε όμως και για το θέμα που πέρασε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και ήταν η ενοικίαση στο γκαράζ της Φιλελλήνων και των τριών ισόγειων καταστημάτων συνολικά και όχι διακριτά σε έναν ενοικιαστή. Ο ίδιος ανέφερε πως έχουν ξοδευτεί από μεριάς δημοτικής αρχής για το γκαράζ της Φιλελλήνων 5,5-6 εκ. ευρώ και ακόμη το ερώτημα για ποιο θα είναι το αποτύπωμα αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης, παραμένει αναπάντητο, μιας και χάθηκαν 800 τμ από τα καταστήματα με τις θέσεις στάθμευσης να είναι κοντά στις 200, όμως οι μισές από αυτές θα αφορούν σε μόνιμους κατοίκους, στα καταστήματα και το ΠΘ.

«Εδώ υπάρχουν και ζητήματα νόμου δηλαδή πως βγάζεις τα μαγαζιά στον «αέρα» για να τα εκμισθώσει κάποιος , από τη στιγμή που δεν έχεις παραλάβει το έργο; Είναι ερωτήματα που η δημοτική αρχή κάτι ψέλλισε στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο. Δεν ξέρω κατά πόσο αρκούν οι δικαιολογίες και ο Βολιώτης παρακολουθεί γεγονότα που κινούνται στα όρια της νομιμότητας», είπε ο κ. Τσιμπανάκος.

Αστείο για τη δημοτική αρχή η μελέτη βιωσιμότητας

Παράλληλα ο κ. Τσιμπανάκος συνέδεσε το θέμα του γκαράζ της Φιλελλήνων με το Πανθεσσαλικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η λέξη μελέτη βιωσιμότητας είναι για τον Δήμο Βόλου ένα αστείο, καθώς δεν υπάρχει για το γκαράζ της Φιλελλήνων, ενώ υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τη μελέτη βιωσιμότητας που συντάθηκε για το Πανθεσσαλικό.

Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε πως ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μουλάς παρουσίασε μία μελέτη βιωσιμότητας στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, που αφορούσε και τη συμμετοχή της ΠΕΔ στον Φορέα Διαχείρισης με την ονομασία «Πανθεσσαλικό ΑΕ» κίνηση η οποία στηλιτεύτηκε από πολλούς δημοτικούς συμβούλους, τόσο της δικής του παράταξης όσο και από την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

Χθες, μάλιστα, ανέφερε ο κ. Τσιμπανάκος την ώρα που ο πρόεδρος του ΔΣ διάβαζε την ερώτηση των δημοτικών συμβούλων στο κομμάτι που αναφέρονταν στον πρόσωπό του και τη δράση του στη συγκεκριμένη κατάσταση αναφέρθηκε γενικά λέγοντας είναι το ιστορικό και προχώρησε παρακάτω. «Εμείς θα επανέλθουμε γιατί η δημοτική αρχή το αφήνει για το μέλλον και η τσέπη των δημοτών θα το βρει ενδεχομένως μπροστά της τα επόμενα χρόνια» είπε ο ίδιος.

«Δόθηκε μία προίκα 600.000 ευρώ για 7 χρόνια από την ΕΤΑΔ για την εκμίσθωση Πανεθσσαλικού.  Στο  δημοτικό συμβούλιο όλη η αντιπολίτευση έθεσε ζητήματα βιωσιμότητας, για τις εγκαταστάσεις, το οργανόγραμμα,  τις χρηματοδοτήσεις , τα έσοδα κτλ.  και εισπράξαμε τη σταθερή απάντηση με κραυγές, φωνές και υβριστικά χαρακτηριστικά. Έφερε ο πρόεδρος μια μελέτη βιωσιμότητας στο ΔΣ που φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε για μελέτη- παιδική χαρά. Δεν γίνεται μελέτη χωρίς αριθμούς», τόνισε ο κ. Τσιμπανάκος και συμπλήρωσε πως αναμένει να απαντήσει ο κ. Μουλάς εάν ο δήμος πλήρωσε γι’ αυτή τη μελέτη.

 

Σύγκρουση της δημοτικής αρχής με το Πανεπιστήμιο- Να πάρει πρωτοβουλίες ο Δήμος εξομάλυνσης των σχέσεων

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε και ένταση του Πανεπιστήμιου για το οικόπεδο που αποχαρακτηρίστηκε στο Πεδίον του Άρεως με το Πανεπιστήμιο όμως να μην έχει προκληθεί να τοποθετηθεί σε ένα θέμα που το αφορά.

«Όταν μιλάμε για τον πρώτο φορέα της πόλης με αναπτυξιακή τροχιά και συμβολή στην οικονομική πραγματικότητα πόλης, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή είναι να τον καλέσει στις διαδικασίες, αλλά εφόσον δεν έρχεται ο Δήμαρχος περιμένουμε να έρθει το Πανεπιστήμιο;», είπε ο κ. Τσιμπανάκος και τόνισε την αναπτυξιακό και οικονομικό χαρακτήρα του Ιδρύματος, πέραν του εκπαιδευτικού, υποστηρίζοντας πως υπάρχει σύγκρουση από τη δημοτική αρχή και θα πρέπει εκείνη να πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξει.

«Σε 30 χρόνια δεν θα σκεφτόμαστε με τους όρους τους σήμερα, τις αντιπαραθέσεις σε ένα ΔΣ αλλά τι χάνει η πόλη. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Σε λίγα χρόνια θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε τι έχει χάσει αυτή η πόλη. Είναι περίεργο ότι για να έρθει το πανεπιστήμιο εδώ, ο Δήμος Βόλου είχε πρωτοστατήσει, ενώ μερικά χρόνια μετά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως υπάρχει ευθεία πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για παραχώρηση έκτασης 16 στρεμμάτων προκειμένου να κάνει στα Τρίκαλα το ΠΘ το Συνεδριακό του Κέντρο και να αναπτύξει κι άλλες δράσεις.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.