Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων απ΄την «Αθηνά»

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές σήμερα, από τον Χρ. Τριαντόπουλο και τον Α. Λυκουρέντζο

Με τα ίδια τους τα μάτια διαπίστωσαν τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν πρόσφατα απ΄την “Αθηνά”, οι αγρότες του Πηλίου και του δήμου Ρήγα Φεραίου το κυβερνητικό κλιμάκιο, που δεσμεύθηκε για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις. Το κυβερνητικό κλιμάκιο περιόδευσε σήμερα, στις περιοχές του Ανατολικού Πηλίου που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ επίσκεψη έγινε παράλληλα στο Βένετο και το Καμάρι του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο ertnews.gr επίσκεψη – αυτοψία πραγματοποίησαν, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΕΛΓΑ μαζί με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, την αντινομάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη κ.α.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Κισσό, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι πέρα από την καταγραφή των ζημιών, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή για να δρομολογήσει και την στήριξη της πολιτείας, τόσο στο κομμάτι των υποδομών, όσο και στο κομμάτι της αγροτικής παραγωγής. Στόχος – όπως είπε – είναι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, όχι μόνο γρήγορα, αλλά και δίκαια.

Έχουν προχωρήσει στις επισημάνσεις των ζημιών

Στο ίδιος μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος επισήμανε πως τα συνεργεία του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον κ. Σπυρόπουλο , αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα από το υποκατάστημα της Λάρισας, έχουν προχωρήσει στις επισημάνσεις των ζημιών.
Ήδη, προχώρησαν στις αναγγελίες στις κοινότητες όπου οι καλλιέργειες έχουν πληγεί και ακολουθούν οι δηλώσεις ζημίας, ούτως ώστε, πολύ σύντομα, να υπάρχει συνολική εικόνα. Εν συνεχεία, θα προχωρήσουν στις εκτιμήσεις και πολύ σύντομα θα βγουν τα πορίσματα των ζημιών.
«Θα πληρώσουμε με ακρίβεια και δικαιοσύνη τους παραγωγούς. Ο ΕΛΓΑ θα επιδείξει την επιβαλλόμενη κατανόηση απέναντί τους, ώστε να μην αδικήσουμε κανέναν» τόνισε ο κ. Λυκουρέντζος.

«Να επενδύουμε στην πρόληψη και ανθεκτικότητα των υποδομών»

Τέλος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, δήλωσε πως, δεδομένου ότι όλες αυτές οι καταστροφές είναι συχνότερες και σφοδρότερες, το μόνο που μας απομένει είναι να επενδύουμε στην πρόληψη και ανθεκτικότητα των υποδομών. Συμπλήρωσε δε, πως σύμφωνα με την πρόταση του περιφερειάρχη, έχουν κηρυχθεί όλες οι περιοχές που ζήτησε, σε έκτακτη ανάγκη, οπότε δίνεται οι δυνατότητα να παρακαμφθούν κάποιες διαδικασίες και να προχωρήσει πιο γρήγορα η αποκατάσταση των ζημιών.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στο μεταξύ, την κοινότητα Κεραμιδίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τις περιοχές Βενέτου, Καμαρίου, Αγ. Ιωάννη και λιμάνι Αγριελιάς επισκέφθηκε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος μαζί με συνεργάτες του για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές.
Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Γιάννης Μπατζιάκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ανδρέας Βλαχόπουλος και μηχανικός του Δήμου.
Ο κ. Τριαντόπουλος διαπίστωσε από κοντά το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιωθεί ο Δήμος για να προχωρήσει στην αποκατάσταση.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Παλληκάρης ζήτησε άμεση εκταμίευση των χρημάτων, ώστε να ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.