Δικηγόροι κατά εισπρακτικών εταιριών για «παράνομες και αθέμιτες πρακτικές»

Δανειολήπτης, έκανε εξουσιοδότηση σε δικηγόρο, ενώ fund, δεν τη δεχόταν και έκαναν τρεις μήνες να την εγκρίνουν!

«Υπάρχουν εισπρακτικές εταιρίες στην χώρα μας, που μας “κυνηγούν” ακόμη και παρανόμως, κάτι που οδήγησε 205 προς το παρόν δικηγόρους – μέλη Δικηγορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα να κάνουν καταγγελία για την πρακτική τους», όπως δήλωσε για το θέμα στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Λυδία Δράμπα δικηγόρος Αθήνας, μέλος του Δ.Σ.Α. και η οποία είπε ότι η καταγγελία έγινε αρχικά, από διαδικτυακή ομάδα νομικών, ενώ εκτός από τους 205 που την υπέγραψαν ήδη, θα την υπογράψουν και άλλοι στη συνέχεια.
«Η καταγγελία αφορά στις παράνομες πρακτικές και τις συμπεριφορές κάποιων funds, απέναντι στους πολίτες, αλλά ακόμη και στους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν», τόνισε η νομικός.

«Δεν δέχονται την …εξουσιοδότηση»
Σύμφωνα με την ίδια, η καταγγελία έχει αποσταλεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους της ελληνικής επικράτειας, στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, στην Βουλή, στα πολιτικά κόμματα και προσωπικά στους αρχηγούς και στα ΜΜΕ, με την ελπίδα ότι θα κινητοποιηθούν, για να μπορέσουν τουλάχιστον να αλλάξουν έστω και λίγα πράγματα, ώστε οι δικηγόροι να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες αυτές και να λυθούν τα προβλήματα του κόσμου.
Στην καταγγελία αναφέρεται ότι κατά την συνεργασία των δικηγόρων με εισπρακτικές συνέβησαν κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα, τα οποία δεν μπορούσαν να παραμείνουν έτσι, γιατί δεν οδηγούσαν σε λύση.
Σύμφωνα με την κα Δράμπα, για παράδειγμα, ο πελάτης έκανε εξουσιοδότηση σε δικηγόρο, που προσπαθούσε να μιλήσει με τα funds, τα οποία δεν δεχόταν την εξουσιοδότηση και έκαναν τρεις μήνες για να την εγκρίνουν. Επίσης είπε κάποιες εταιρίες, δεν απέστειλαν δοσολόγια και λογαριασμούς για την καταβολή των δόσεων, κινήσεις λογαριασμών και άλλα έγγραφα, κωλυσιεργούν, καθυστερούν από 3 ως και 9 μήνες, διάστημα στο οποίο πηγαίνουν στους δανειολήπτες διαταγές πληρωμής, που είναι το πρώτο βήμα, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στη συνέχεια και φτάνουμε στο σημείο οι άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους, όχι γιατί δεν έκαναν κάτι οι δικηγόροι ούτε με υπαιτιότητα των δανειοληπτών, αλλά γιατί η εταιρία δεν απάντησε.

«Προτρέπουν τους πελάτες τους να μην εμπιστεύονται δικηγόρους»!

Η δικηγόρος έκανε λόγο για μεγάλη ταλαιπωρία και καθημερινό αγώνα, για το αν γίνεται δεκτή μια εξουσιοδότηση και όπως είπε «να έχεις δίπλα σου τον πελάτη και να σου λένε όχι πρέπει να στείλετε εξουσιοδότηση»…
Η κα Δράμπα ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία λογική και τις εταιρίες αυτές νομιμοποιούν οι κυβερνώντες. «Θεωρητικά υπάρχει η Τράπεζα της Ελλάδος που τις ελέγχει, πρακτικά όμως η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, όταν δεν υπάρχουν όρια και συγκεκριμένες νόρμες, με αποτέλεσμα να κάνουν σε κάποιες περιπτώσεις ότι θέλουν», επισήμανε.
Επίσης τόνισε ότι εταιρίες, προτρέπουν τους πελάτες τους να μην εμπιστεύονται δικηγόρους, οι υπάλληλοί τους παριστάνουν τους δικηγόρους, ενώ δεν είναι, κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι δηλαδή είναι απλοί υπάλληλοι, που κάνουν μια τηλεφωνική δουλειά και τίποτε άλλο, ενώ τους κάλεσε να διώξουν τον φόβο και να καταγγέλλουν κάθε τι παράνομο.

«Ζητούμε να μπουν κανόνες»
«Πρέπει να ακουστούμε, να γίνουμε πολλοί και να αντιδράσουμε για να καταφέρουμε κάτι», ανέφερε η δικηγόρος και κάλεσε τον κόσμο να ενωθεί μαζί τους.
Η κα Δράμπα τόνισε ότι τις εισπρακτικές εταιρίες της επιτρέπει η Τράπεζα της Ελλάδος να λειτουργούν στη χώρα μας και αυτό που απαιτούν οι νομικοί είναι να μπουν κανόνες, να μη δρουν ανεξέλεγκτα και να συνεργάζονται με τους δανειολήπτες ή με τους δικηγόρους, για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του κάθε ανθρώπου που θέλει να ρυθμίσει το δάνειό του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.