Δημήτρης Νασίκας στο Ράδιο ΕΝΑ: “Το Καμάρι όπως το ξέραμε δεν υφίσταται σήμερα”

Φόβοι για το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας

Η “Αθηνά” πέρασε και από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, προκαλώντας πολλά προβλήματα ιδίως στην αγροτική οδοποιία, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Νασίκα, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο Καμάρι, το οποίο ανέφερε, ότι δεν υφίσταται σήμερα, όπως όλοι το γνωρίζαμε.

“Όλο το παραλιακό μέτωπο στο Καμάρι έχει υποστεί ολική καταστροφή, ενώ η “Αθηνά” άφησε το ισχυρό της αποτύπωμα στο Κεραμίδι και το Βένετο. Καταστράφηκε ολοσχερώς η αγροτική οδοποιία, ξεθάφτηκαν συστήματα άρδευσης και ύδρευσης  της ΔΕΥΑΡΦ που ήταν και πρόσφατα ολοκληρωμένα, πολλά ποιμνιοστάσια είχαν αποκλειστεί, αλλά καταφέραμε με μηχανήματα δικά μας και της περιφέρειας να ανοίξουμε δρόμους για να οδηγηθούν οι άνθρωποι στις μονάδες τους”, είπε ο κ. Νασίκας, μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε την ώρα της …”Αθηνάς”.

Το βασικότερο όμως πρόβλημα εντοπίζεται στο Καμάρι, όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο, δεν υφίσταται πια όπως όλοι το ξέραμε.  “Χείμαρρος και θάλασσα είχαν γίνει ένα. Φερτά υλικά άπειρα, κορμοί δέντρων,  βράχοι . Ήταν ένα φαινόμενο που εάν δεν το δεις δεν μπορείς να καταλάβεις μέγεθος καταστροφής”, υποστήριξε ο κ. Νασίκας.

Και μπορεί η “Αθηνά” να ηρέμησε χθες και σήμερα το πρωί, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για δεύτερο κύμα με τους ανθρώπους του Δήμου να ευελπιστούν να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις.

Μάλιστα ο κ. Νασίκας σημείωσε πως αυτό το κύμα κακοκαιρίας ήταν ακόμη πιο μεγάλο και ισχυρό από αυτό του 2018 ,με τον ίδιο να επισημαίνει ότι ” οι χείμαρροι ξεπετάγονταν από παντού με τεράστιο όγκο νερού. Ούτε το 2018 με τη μεγάλη καταστροφή δεν είχαμε τέτοιο όγκο νερού. Σε κατασκευές ανθρώπινες δεν είχαμε ζημιές. Μέσα στις κτηνοτροφικές μονάδες και στις αγροτικές οδοποιίες έχει γίνει ζημιά. Έχουμε δυσκολία σε πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας”. Χθες, όπως ανέφερε ο κ. Νασίκας αποκαταστάθηκε πλήρως η πρόσβαση σε Βένετο και Κεραμίδι από την περιφερειακή οδό και σήμερα έχουν ξεκινήσει καθαρισμοί των δρόμων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ζημιές, που δεν έγιναν αντιληπτές λόγω της λάσπης.

Τέλος, ο κ. Νασίκας σε σχέση με τη χρηματοδότηση για τις πλημμύρες του 2018, ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί και σε ένα μήνα ο Δήμος ξεκινά  την αποκατάσταση για να θωρακιστεί η  κοινότητα Καναλίων. Σημείωσε δε, πως έργα υποδομής έχουν γίνει και από την περιφέρεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.